Аз не съм лош човек,това момиче не мисля,че ме и познава кой знае колко много,бях на 19 когато се запознах с нея,живота ми се въртеше около жените,което смятам че на 19 лятото е окей.Имахме хубави отношения,наистина много се забавлявахме,не смятам че съм я отблъснал или съм й направил лошо впечатление.Между другото й писах отново,защото както казах тя се оправда,че е твърде заета за да се видим и я попитах,от кога има дете,какво е станало със заминаването й в Америка и естествено дали имам нещо общо със ситуацията.Отговорът й беше,че живота й се е променил значително след запознанството й с мен,че не е моя работа живота й,нито този на детето й,а трябвало да си спомня добре какво се е случило и как съм постъпил преди.Което нямам идея какво означава,попитах я какво има предвид,но каза че щяла да храни и да къпе малкият и нямала време да обяснява в момента.В шок съм,не ми ли каза току що тя ,че имам дете?Мисля,че получих мини инфаркт преди 1 час.. Нямам идея какво да направя в момента буквално съм в шок и съм адски притеснен и от една страна въодушевен ..
Благодаря,на всички които ме посъветвахте и едва ли не ме надъхахте да я потърся,но от тук нататък мисля,че трябва да се справя сам,няма как да ми помогнете.Благодаря ви.
Последно редактирано от goGu : 03-24-2015 на 19:06
Желая ви много приятни мигове с дечкото.
![]()
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Да, детето сигурно е твое, настоявай да се включваш в гледането му. Не е редно да не ти дава да го виждаш. Наистина е много егоистично и необосновано. Какъвто и да си, все пак ти не си знаел, докато тя е била бременна.
Номи, по-скоро съм съгласна с hehh, детето е отделна личност и ако то иска да види баща си, редно е да се уважават желанията му. По-добре с баща, какъвто и да е, отколкото с баща-фантом, такъв, за който имаш само представи, а не знаеш кой е. Нямаш идея колко психични заболявания се отключват, когато майката лъже или скрива информация, защото тези неща се предават несъзнателно. Ако ти е интересно мога да предложа заглавия на добри и доказани психоаналитици.
Сума ти клинични случаи съм изчела, и действително за здравето на човека е важно да се знае истината, да не се скрива нищо и да не се лъже. Освен това твоите чувства като майка нямат общо с чувствата на детето. Ако то иска да се запознае с баща си (дори да няма 18 ) - нека се запознае и нека само' да се разочарова или очарова. Нямаш право да настройваш или да държиш дистанция. Нека знае кой е баща му и да избере как да се чувства. Майката е фасилитатор за тея неща, а не контрольор. Детето не принадлежи на майката, впрочем, независимо какво казва модерното общество. Безумно е да се счита за "притежание" на майката...
Ама да не се разпалвам чак толко' ... обърнах го на лекция по психология.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ох,май не е мое,не знам,сега пак ми писа някакви странни неща,които не мога да разбера и казах на приятелката си и тя откачи и ми каза,да не я занимавам,ще полудея.
^ Мила, вкарала си доста думи, които по никакъв начин не са излезли от моята уста, конкретно тук съм дошла да представя алтернативно виждане, не да твърдя, че това е най-доброто и води до най-добри резултати.
Хипотетично, ако майката се събере с друг мъж, докато детето е мъничко, надали ще попита за истинския тати до една възраст, в която може да осъзнае случващото се, а междувременно до като това се случи, бих предпочела да го отглеждам с текущият си съпруг и да не го обърквам защо се вижда с две татита. Ще прочета и литература на каква възраст е подходящо да се съобщи или как да се подходи, но ако бащата е алкохолик и се подвизава с бутилки във времето, в което с детето, вкл. и в домът му да се виждат - предпочитам да не се чудя дали в бъдеще ще доведе до възприемане на познат изход от проблемите, или до тотално отричане от алкохол.
Написала съм, че няма да съобщя на мъжа ( докато детето не поиска това ), не, че на детето няма да бъде съобщено.
И ще те помоля за в бъдеще да не ми слагаш думи в устата, защото ме мързи да пиша двойно повече без причина.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Е, може и да съм много модерна, ама си мисля, че на 3 му е малко рано за собствени решения
Разбирам я нея, че не иска той да се бърка и да променя нещо в живота на детето, напълно обяснимо е.
Ама го разбирам и автора... Че и приятелката му донякъде.
Ох, чувствам се разбираща :д
не му е рано. ако пита, а ти просто не искаш да му кажеш.. ми не ми е морално това пък на мен! особено ако бащата не е някъв много краен тип и извратеняк, въпреки че трябва да се оставя според мен избор на детето само да очарова или разочарова от баща си, а не да се държи изолирано, или още по-зле - лъгано/настройвано.
в конкретния случай наистина авторът не е виновен, че момичето е запазило бременността си в тайна, а това че иска да го държи настрана е нЕма толкова егоистично и детинско поведение...
всеки дърпа към себе си,защото нещо си е наумил.. а интересите за детето къде са?
иии като казах за контролиране, казвам го точно щото понякога това "искам най-доброто за детето", или "знам кое е най-доброто" е завоалиран начин да се контролира ситуацията от уж грижовна майчинска позиция. изобщо доста са тънки границите между разумно и неразумно, но доколкото аз съм се информирала, много по-големи са вредите да не знаеш кой е баща ти, отколкото да го знаеш и да си разочарован какъв боклук е.
джйрхагра много си спрела мойче
пишеш само за да има нещо или за да е нещо свестно
една майка винаги би искала да защити детето си /дори да не е права/
а ти си много злобен
прочети някоя книжка по въпроса, че, невероятно, но факт, скритите/неизказани/излъгани неща се предават по подсъзнателен начин и може детето в късна възраст да невротизира и дори да не знае защо
истината и само истината, ако искаш да си здрав психически
съвсем сериозно го пиша, а ти спри да раздаваш етикети и оценки, погледни си поведението. захранван си от злоба.
пиша смеейки си
чета те и се смея
анализирай ме чрез книгите си
![]()
някой хора се доверяват на интуицията си
и щом една майка е решила да постъпи така може само да съжалява след време
не оспорвам правото на личен избор, просто си имам мнение и го изказвам, и като не си съгласен Ок. ясно е че всеки си гледа децата както намери за добре, но не е нужно да храниш.
не ми трябват книжки да те анализирам.. нападението е най-добрата защита, омаловажаването на другия също.. не че това автоматично те извисява теб, ама ок.
айде приятно смейкане.
не ми се занимава със злоби като теб, ако щеш ся ме преследвай по темите да ме донахранваш и там, ще е култово и много не-жалка постъпка![]()
всеки е различен
това искам да кажа
на един може това да му повлияе
а друг може да го направи по-силен
Карате се за някакви хипотетични неща,какво щяло да бъде иначе и т.н.А живота ви може да се промени всяка една секунда с главата нагоре!
вятърничаво ми се струва да я човкаш в тоя случай (долу по-подробно ще кажа за ко говоря), даже не тя, а ти си за човкане, знаеш, че и аз не и се кефя, ама сега няма да и солим хубаво казаните неща
и тя не е твърдяла, че непременно това ще доведе до лоша участ при детето и тя като теб е написала 'може'
според мен тя има предвид, че не е хубаво да се действа лекомислено с такива неща и че постъпката, която тя описва за правилна, реално е такава, защото то, че може да го направи по-силен, може си, ама може и да е обратното, а и като цяло животът си е борба и сам по себе си е пълен с подсилващи препятствия, нужно ли е да му се причинява и такова, което дори не е сигурно как ще му се отрази, един вид е все едно да му обличаш влажни дрехи, с цел да го калиш, без да се замисляш, че може да се разболее, т.е. тъпо е и дам, майките винаги желаят най-доброто за децата си, дори да не е права и да и майките грешат и като цяло родителите, защото и те са хора, но тея факти не е хубаво да са подстрекателни и ето затова са такива съвети, за да помагат в такива напечени ситуации (иначе аз не съм съгласна и че майките, а и татковците винаги желаят най-доброто за рожбичките си, има такива, на които не им пука, ама то за мен това не са родители де, а ти сиг за истински говориш), та аз така я разбирам и съм съгласна
и какво като подкрепя мнението на някакви книжки, лошо би било, ако го подкрепя на сляпо и се доверява без да го е пресяла през нейното си сито, ти защо и се смееш, защото изглежда, че на сляпо говори или защото нещата от книжките ти се виждат нехубави?
и така -.-
иначе на автора сиг му стана ясно, че има различни варианти, на мен ми се струва съмнителна работата и явно и тя е объркана като теб, покажи рационалност, накарай я да усети подкрепа, не показвай отношението, което показваш тук, защото не е вдъхващо доверие и не е предразполагащо и не се доверявай лесно, но не я карай да се чувства като лъжкиня, защото не се знае и това ще я резервира, просто любезно й кажи, че не ти стигат думите й, защото не се познавате толкова добре и искаш да си сигурен с тест, и й покажи, че не се ровиш, за да я съдиш, а защото искаш да си част от живота на евентуалното си дете и евентуално и нейния, покажи разбирателство, кажи и че искаш да бъде ясна и че не е хубаво да премълчава и да увърта така, а пък в краен случай тест без съгласието й, но дано не се стига дотам и като цяло до разправии за попечителство, дано се разберете мирно (: и ако е твое, аз също ви желая много приятни мигове с дечкото, а пък и с майката, ако тя не е срещнала голямата си любов и ако твоята приятелка не ти е, дано с майката я откриете един в друг или ако не си пасвате по такъв начин, поне да сте с някакви приятелски отношения, защото хем за дечкото ще е по-благоприятно, хем за вас :д едит: и също така кураж и не се поддавайте на караници, защото вече са се случили нещата, направете си го приятно ^^
Последно редактирано от galaxy29 : 03-25-2015 на 05:05
Детето не е мое!! Нито нейно,всъщност й е брат..а тя е решила след това,когато съм я потърсил да ме забърка,защото съм си го заслужавал,не знам но детето не е мое!! Не съм станал баща,няма драми,няма филми,освен че приятелката ми ме остави хаха но все тая.Ох направо все едно буквално камък ми падна от сърцето,добре че не казах на нашите,че майка щеше да ме убие хаха.Благодаря на всички!
Сигурен ли си?
^^И аз това си помислих.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Ох,сега защо ме забъркваш ами сигурен съм,говорих с нея,по-точно пихме кафе днес сутринта,момчето й е брат и когато моят приятел ги е видял в центъра,тя е била с майка си и с него,когато той е казал "Мамо" го е казал на майка им,ама моят приятел се е объркал явно,объркал е и мен и ми скъси живота с 20 години сигурно.За това снимките са само на нея и на брат й,показа ми и други,така че всичко е било едно голямо объркване,а тя се е позабавлявала за 2 часа да ме обърка,че всъщност е мое,защото никога не съм я бил потърсил и някакви такива.
ама да не те подвежда пак, въпреки че ако беше твое и искаше да го скрие, сигурно нямаше да пуска такива приказки, обаче може пък да е пъклен план и нарочно първо да ти е казала така и после да е отрекла, за да си помислиш 'тя въобще нямаше да ми казва, че е мое, ако искаше да скрие' и дам, това може да е част от укриването на детето ти и дори ако нейната майка е потвърдила или потвърди, това пък може да е заговор, не знам, сам си прецени, аз съм параноичка и извинявай, че ти подпалвам и на теб параноята, просто се почувствах длъжна да го кажа ;/
Знаеш ли къде живеят? Отиди и разпитай съседи, защото момичето като нищо може да те будалка. Може родителите й да са я посъветвали да те разкара някак.