^ Мила, вкарала си доста думи, които по никакъв начин не са излезли от моята уста, конкретно тук съм дошла да представя алтернативно виждане, не да твърдя, че това е най-доброто и води до най-добри резултати.

Хипотетично, ако майката се събере с друг мъж, докато детето е мъничко, надали ще попита за истинския тати до една възраст, в която може да осъзнае случващото се, а междувременно до като това се случи, бих предпочела да го отглеждам с текущият си съпруг и да не го обърквам защо се вижда с две татита. Ще прочета и литература на каква възраст е подходящо да се съобщи или как да се подходи, но ако бащата е алкохолик и се подвизава с бутилки във времето, в което с детето, вкл. и в домът му да се виждат - предпочитам да не се чудя дали в бъдеще ще доведе до възприемане на познат изход от проблемите, или до тотално отричане от алкохол.
Написала съм, че няма да съобщя на мъжа ( докато детето не поиска това ), не, че на детето няма да бъде съобщено.

И ще те помоля за в бъдеще да не ми слагаш думи в устата, защото ме мързи да пиша двойно повече без причина.