- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как тренирах днес /дневник/
Днес тренирах в дискотеката :
Както знаете в този тип фитнес зали, свежият въздух не е налице, съответно се задъхвах често, особено когато препушвах по една-две цигарки преди сериите. Това упражнение ми разката фамилията на гърдите, страхотно е, но доста често след това мускулната треска на сутринта ме убива, закашлям се, а това не ми харесва.
Според стила на музика, се тренираха палците и средните пръсти. След усиленото упражнение на денсинга, беше станало време за освежаване в баните. Там, усилено упражнявахме, с колегите, ноздра-всмукателна функция, която с времето се влошава отколкото подобрява, затова смятам да спра и това, да правя.
След баните, упражнявах прасци-бедра, като подскачах леко на пръсти, ако вайба бе добър, скачах смело, като олимпийски бегач с препятствия. Още са ми стегнати краката.
Извод от тренировката -
Този тип тренировки, както споменах, се практикуват в зали с не особено свеж въздух, и това е негативно.
Още отрицателни черти на тренировката са упражнението за гърди и в банята.
N<100. Няма силов спорт, в който да се правят 100 повторения без почивка. Живея в София, морето ми е на 400 км. Плуването е ирелевантно в случая. За ходене, откровено не ме интересува колко мога.
Сега, при положение, че си някъв такъв endurance athlete, можеш ли да бутнеш на лежанка собственото си тегло и да клекнеш със собствено тегло?
Аз също, и?!
Нали питаше...
и това разбирам под издържливост и мисля че си е съвсем "релевантно", освен ако не можеш да плуваш! Ти ако не издържаш, е друг въпрос
!
Не мога, аз поне си казвам. А ти колко метра можеш да преплуваш и колко км. да извървиш преди да се измориш до отказ?
Това имам предвид! Не е зле!
Точно това имах предвид! Виж как Пантерата ме е разбрала, макар че не ме обича! Все пак не бих твърдял че силовите спортисти са недостойни да се наричат такива. Просто самочувствието на мнозинството от тях, е малко в повече заради това че вдигали N кг. от лежанка и нищо друго
!
булшита е, че ходенето го изяжда, Номи
@дота
в 56 басейна го бяха затворили от ХЕИ, ама от миналата година има некви нови собственици и са го върнали пак, не знам кви са му условията. Аз бях ходил и в 96то. Там басейна беше готин, дори състезания правиха в него, но не знам кво се случи с него.
Пантеро, човек се нарича атлет, защото се състезава/участва в спортни състезания/мероприятия. Ако идеята ти за атлет е да можеш да издържаш на огромен обем физическо натоварване, то тогава единствените хора, които могат да се нарекат атлети са хората участващи в триатлони типа Железния човек (плуване, колоездене, бягане) и Crossfitърите. Всички останали биха били недостойни (а и евентуално ръгбистите). Идеята на това да си добър в нещо е да се фокусираш върху него. Ще цитирам Луи Симънс:
"You can only be good at one thing. So make sure you are training for your sport."
Можеш да вземеш един маратонец за пример. Той е вейка. Всичките му усилия отиват в това да може да бяга много време без умора. Той се държи на минимално тегло, за да не му пречи. Ако този човек трябва да плува примерно, на него ще му е мега тегаво, защото не е направен за плуване и защото не иска да бъде направен за плуване. Той иска да бяга. Факта, че Фелпс може да вземе 100 бътърфлай за 49 секунди не го ебе особено.
Да вземем конкретен пример за човек, който иска да вдига нечовешки тежести. Преди не е имало 50 хиляди категории на всички и силни са били само големите. Оттам и ако някой е искал да стане по-силен веднага се е насочвал към това да стане по-голям => идва една вълна хора, които се тъпчат с по 10к калории на ден, за да станат по-тежки, което им дава потенциала да бъдат по-силни. Този въпросен човек го интересуват 3 неща - клека, лежанката и тягата му. 5 пари не дава колко може да изплува, защото плуването няма да го направи по-силен и да му помогне в гоненето на целите. Ходенето на Х километра на ден няма да го направи по-силен, нито да му помогне да вдигне повече. Единственото нещо, което ще направят тези 2 дейности е да горят калории. В повечето случаи след като се тъпчеш с храна някак не ти се ще да ги губиш в безполезни за теб неща => не ги правиш и нямаш идея, а пък и не ти пука особено.
Има си силови атлети, има си и плувци. Плуването е чудесно, но нищо няма да направи за теб, ако не ти пука за него. Докато на плувец тежестите биха му били само от полза.
А сега, какво общо има Софето. Елементарно - най-близкия голям водоем е язовир Искър, аз не смятам да плувам в язовира => няма никаква причина да се интересувам от плуването. Мога да плувам, ходил съм на плуване като по-малък, но това не е моя спорт. По това време, по което тренирах си спомням ходихме на Варна на море и на плажа на Аспарухово с баща ми най-много сме плували 4 поста разстояние. Нямам идея колко метра са това. Заставаме пред първия пост и плуваме докато не се изравним с 4тия. Задоволителен ли ти е този отговор?
Това каква тежест могат да понесат коленете също беше изключително неподготвено изказване. Няколко са причините за това, една от които е, че сухожилията и ставите се приспособяват към тежестта. Очевидно е, че тежестта, която поддържат като си на 10 примерно и тежестта, която поддържат като си на 25 е различна => собственото ти тегло се е променило (очевидно) и ставите са се адаптирали. Ако можеха да издържат "личното ти тегло", щяхме да сме се скършили до пубертета.
Другото е, че силата на краката се свързва с изключително много жизнени показатели. Ако не можеш да си overloadнеш (на английски, защото ако кажа "претовариш" ще го вземете в лош контекст) краката с по-голяма тежест от собствената, ти ще си изключително слаб индивид и няма да можеш да правиш много неща. Горе долу като бабите, които се хващат за нещо и се издърпват, защото не могат да си понесат тежестта на един крак когато се качват в рейса.
Да не говорим, че практически единия ти крак носи половината от общата ти тежест. Ти можеш ли да клекнеш на един крак? (спомням си преди в някой телевизионен формат как боготворяха некъв колко е силен затова, че може да клекне на един крак![]()
)
Пак повтаряш как някой може да вдигне х от лежанка и нищо друго. Не го схващам. Че има много тъпи копелета е така, но твърдението просто като цяло е малоумно. И в друга тема беше казал същото. Някъв комплекс от по-силни от теб ли имаш? Въх, и аз кво питах очевидното пак...
бахти дългия пост стана... Е, явно или умираш герой, или живееш достатъчно дълго, че да се превърнеш в това, което мразиш ;/
Как така ходенето го "изяжда" ... тва е буллшит ,че губи ММ от това.
Не мога да схвана защо се заяждате за "издръжливост" като ... различни спортове , различни интереси и идеали .. почвате пак старата песен на нов глас - той ходи на зала , дървен е. Тва са пълни глупости, ама пълни.
Кво ся аз като дигам 30~ кг. повече от собственото си тегло на лежанка (и аз ще използвам тва малоумно изказване , щото явно е няква мерителна единица в днешно време) и всеки ден от понеделник до петък съм на муай от 2 до 5 и нещо тва какъв ме прави по твоята логика? Издръжлив ли съм или не? Моля , стига с тия глупости..
Ракшу съп мейтмн рядко влизам вече, деа.. ;/ кви кила стана
![]()
Последно редактирано от Slarc3 : 11-02-2015 на 17:22
...и това зависи от типа на телесната конструкция и метаболизма, които са наследствени. Тренировките могат да ги развиват в определена посока, но не и да ги променят!
И аз съм вейка и дори да си скъсам гъза във фитнесзалата, никога няма да стана "нацепена батка" !
Страхотна логика
Това са 200 до 400 м., не повече, в зависимост от плажа. А колко км. можеш да минеш пеша без да спираш?
Значи който не кляка с щанга по-тежка от него е баба?! Тъй ли
? Да слаб съм, но със същите тези крака, мога да ходя и плувам повече от теб! Ти с това клякане с щанга, колко други неща можеш да правиш? Е да, сигурно забиваш мацки, щото си "нацепена батка", а те си падат по това.
Аз може и да не разбирам, ама освен блъскане с колкото може по-голяма тежест, друга философия има ли? Дори няма преценяване за колко време или растояние ще ти стигнат силите.
аз като бягам губя много мускули
или по-скоро преди това съм бил с излюзията че са били мускули
нали друго си е да имаш баница и цици ама мускула е доста по мижав като почнеш да поизчистваш малко по малко
и това изобщо не ми харесва
обаче решил съм да теракотя
връщане назад няма
първото твърдение - булшит. Всеки може да бъде всичко. Има силови атлети по 70 кг, има и такива по 150. Има плувци по 40, има и по 90. всичко може да бъде променено с адекватни тренировки и достатъчно храна, ама ти няма как да знаеш.
второто твърдение - също булшит. Нямаш никаква идея кое и как става.
третото - идеята е, че моето съществуване не зависи от способността ми да плувам => нямам полза да развивам умението, след като имам други цели.
четвъртото - 50 пъти ти написах, че 5 пари не давам и не съм пробвал да вървя
петото - за пореден път показваш изключително тежките комплекси, които имаш и това честно казано е доста тъжно. Strenght is never a weakness.
Силовите тренировки, или по-скоро програмирането им е изключително сложен процес, защото тялото е най-сложната машина, позната ни до сега. Идеята при тренировките за максимална сила е да можеш да вдигнеш дадена тежест 1 път. Не те интересува време или разстояние, а движението на лоста от точка А до точка Б (при щангите от земята (А) до над главата (Б)). Това е всичко, което те интересува.
Не нови собственици, а наематели, частен го водят вече. 40лв за месечна карта за 8 посешения, което ми се вижда доста, защото е за 1 час.
Уж има и в 97-мо, но тая година прехвърляха към училищните настоятелства или квото го водят и само ученици от същото училище пускат.
В 56-то има хубава треньорка, те са две, ама другата е по-мускулеста от мен. Ще се направя, че не мога да плувам и ще я натисна.
Към вчера добавям и тичане навън по квартала, излязох за едни 5км :д
Днес - 35×25 бруст и 20×25 кроу
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Друг път! Ти сериозно ли мислиш, че вейка може някога да стане "нацепена батка" без стероиди, хормони и др. химия?! И последният авторитет който имаше, се сгромоляса пред очите ми
!
Кажи си като мъж, че не можеш и затова не искаш, не ми разправяй как гроздето е кисело като Кума Лиса!
За мое съжаление, "нацепените батки" са на мода, а аз няма как нито да променя модата, нито как да стана "нацепена батка".
... защото другите видове тренировки са прост процес?! Я пак!
![]()
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...15692139_o.jpg
Поствал съм го и друг път... моя оутдейтед (в смисъл минаха почти 4 г. от нея вече) трансформация за по малко от година от точка А до точка Б , без много зор... Като по средата съм падал до 72 кг. Стига си говорил булшит.. стероиди, блабла .. хвани почни да четеш малко от малко. Да не е нищо особено , но имаш ли мерак ще постигнеш квото искаш без оправдания.
Все още очаквам отговор на по горният ми коментар , моля.. интересно ми е какво ще измъдриш.
Ракшу 95.. деймм гойн хард броАз вися на 83 вече заради категория ;/
ти имаш 0 опит и наблюдения и твърдиш някви неща от гледната точка на простия човек, който хал хабер си няма за кво иде реч. Всеки има даден генетичен потенциал, който е напълно постижим. Просто трябва време, тренировки и храна. Не можеш да бъдеш на ниво Мр. Олимпия, но можеш да бъдеш доста здрав.
Какво не мога? Да ходя? Е да бе...
Не можеш да си нацепена батка, щото си тъп плехар. Мишка рокер от Марс.
И да, останалите спортове имат сравнително проста философия от гледна точка на тренировките. При вдигането на тежести и трибоя си нямаш никаква идея колко е сложно просто, но си мърмориш. Шибаняк глупав.
това е последния коментар, който пиша по твой адрес.
Ти си бил дебел и си отслабнал, после си качил малко мускули, това е истината и кво? Щом се състезаваш, сигурно си и зобил. Тия приказки че с мерак всичко се постигало ги разправяй на децата си за лека нощ
!
Търсиш внимание и искаш да ти кажа колко си готин ли?! За бойните ти спортове не съм коментирал и ни искам да влизам в тая тема. Все пак колко време трае един мач?