- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как тренирах днес /дневник/
Отдавна не съм се вписвал тук, та ето тренировката от днес:
Общо загряване
Лежанка:
1x12 65
1x12 65
1x10 70
1x8 75
Скрипец зад врат:
1x12 45
1x12 45
1x10 50
1x8 55
Обръщанес лост:
1x12 45
1x12 45
1x10 50
1x8 55
Трицепсово разгъване с дъмбел зад врат:
1x12 9
1x12 10
1x10 12
1x8 14
Бицепсово сгъване с дъмбел без извъртане:
1x12 9
1x12 12
1x10 14
1x8 16
Всичко това разпределено в 4 кръга
Направих една серия Бицепс-трицепс само за лявата ръка с 12 килограмова гира защото е по-малка от дясната.
Довърших с 4X8 butterfly на ластици.
Последно редактирано от tochko : 04-30-2015 на 16:04
Защо, и аз така правя, когато се опитвам да кача тежест - последната серия с максимум![]()
Кажи как се прави номерът с качване на килограмите постоянно, защото на мен за момента ми се получава/ше.
Днес сутринта тренирах рамо:
суперсерия 1: shoulder press + бицепс с дъмбел
суперсерия 2: shoulder press зад глава + бицепс с щанга
суперсерия 3: рамо на машина + triceps dips
Толкова, че бързахме. Всичкото с минимални тежести до отказ.
Вечерта - един час интервална тренировка - малко кардио, малко тежести, корем, лежерно така. хубаво загряване и разтягане накрая. Прекалено лежерно ми се видя, ще сменя следващата седмица занятието.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-30-2015 на 19:47
Пантерски, за рамцето ти трябва някакво разтваряне встрани и назад за средната и задната част на рамото, не за друго, но ако искаш здраво рамо, което да не те боли без причина трябва да тренираш всичките му части. Подчертавам главно задната част, защото тя обикновено остава игнорирана.
А за клека къв е смисъла да правиш 4х12 на 40 и 1х5 на 50?! В смисъл, че ако следваш бро-прогресията тя би била нещо от рода на: 10х40; 8х50; 6х55 и може би 3-4х60.. В момента може да не мислите, че можете да клякате с колосалните 60 кг (#jk, #nojk)
Идеята ми е, че когато искаш да качваш килограмите обикновено се насочваш към по-малко повторения. Лично за мен над 8 повторения са си чисто кардио![]()
Намаляш сериите и повторенията, т.е. от 4х12 +1х5 стават на 4х10 или 4х8 и след това компенсираш занижения обем на клековете с напади примерно. На вас ви е все едно за проценти и програмиране, защото не гоните силови цели, а прост тонус предполагам, но сила се гради на 70-80% от макса и то в повече работни серии с по-малко повторения.
Бих препоръчал (ако приемем, че техниката е на лице и правите всичко перфектно) да загрееш и да качиш до 2-3 тежки 3ки, т.е. загряваш с лоста, слагаш 5ци, слагаш 10, слагаш 15 (на страна,т.е. 30,40,50 кг) и на тези 50 правиш тройка, почиваш 2-3 минути и правиш още една 3ка и след това продължаваш с 3х10 на 40 примерно. Best of both worlds.
Задно рамо - утре напоително с гръбчето.
Чета ти последния абзац 3 пъти и се опитвам да го загрея, хаха :д О, стоплих.
Ама аз сега спрях да опитвам да гоня кила, по към кардио гледам да го избия, че искам НАЙ-НАКРАЯ да ги видя тия плочки.
Има го и момента, в който извършвайки движението с повече кг, практически гориш повече калории т.е. си заслужава да ставаш по-силна ;д
Но да, не пречи да качваш до тежка 3ка и да се опитваш да си подобриш тежестта на нея.
Винаги има и програмите от типа: Squat everyday. В последната такава, която ми попадна човека (собственика на фирмата Muscle Pharm) правеше напади за кардио, вместо да върти на колело или нещо такова. Кляка, прави 400 метра напади и почва тренировкатаКак ти звучи това? ;д
*извинявам се, ако нещата които пиша са неразбираеми. Ако не схващаш питай за дешифриране, че понякога се унасям кви глупости пиша*
То си заслужава, ама за да имам тая сила, трябва да папам повече :д Искам да се видя lean просто, да си докажа, че мога, пък после ще го мислим.
Като казваш всеки ден... понеже ми се очертава кажи-речи 4-5 дни седмично във фитнеса, а тренировките са ми 3 и някак не ми се разкарва само за 20 минути Хийт на пътеката, се чудих дали да не си добавя мъничка тренировчица към тези 20 минути. някакви базови упражнения. Коремът е ясен, обмислях pull down, съответно опити за набиране (другата ми цел; трябва да си купя ластик), някакъв вид клякане + някакво комплексно упражнение с kettle bell, какво мислиш?
пантерке , ще ти препоръчам едно приложение, което ти дава някакви готови тренировки за около 30-40 мин, може и по-малко естествено, след които аз съм вир вода Workout Trainer и си търсиш из Intense тренировките
аа иначе за клековете нещо като стълбичка ли трябва да правя , смисъл 1 серия с 30 , 1 с 40 , 2 с 50, 1 с 40, 1 с 30 ?
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
TaЗИ ТРЕНИРОВКА Е САМО на физическо ниво и то не включва всички аспекти на физиката. Обезателно липсват дишане и работа с ума. Има многометоди чрез упражнение да се работи с ума. ПРи толкова едностраннен метод тази цяла тренирофка влия обезателно стаично върху ума и води поне до затъпяване.( при жените това не се случва ,защото те работят повече с емоции)
Иииии да, най-накрая дойде тва състезание![]()
![]()
Ако на някой му пука, нека чете.
Day recap:
-Не спах добре. Събудих се в 5 и дремах до 6.30.
-След закуската ми се драйфаше и беше така докато стигна до залата.
-Бях супер притеснен да не се изложа, въпреки че знаех колко съм слаб.
-Беше ми някво лошо такова и не загрях адекватно за клека.
-Rush-нах си опита - 130 и го направих без никъв проблем.
-Втори опит 140 - направен.
-Все още се чувствах зле и ми се повръщаше, а колана се падаше точно в стомаха ми.
-Като ме питаха за 3ти опит не бях достатъчно уверен и казах 145 (5кг ЛР, а можеше директно 150 и мисля, че щях да ги направя успешно, жалко.)
-Клека завърши успешно 3/3
-Ядох някви глупости - кебапчета с картофки :Д и влезнах да загрявам за лега.
-Пак не беше адекватна загрявка и не се чувствах готов.
- Първи опит 95 (бях го заявил без да знам, че не се изисква пауза, фък ит)
-Втори опит 105 - направен отново
-Трети опит- излакомих се за 115 и ги отлепих на 3 пръста от гърдите и не можах.
- лега завърши 2/3
За тягата вече зобнах pre-workout-a защото няма какво да губя - all out. Загрях много много по-добре, въпреки че по време на самата загрявка първия ми опит - 140 ми се стори адски тежък.
1ви опит 140- елементарно и бързо.
2ри опит 150 (моментният ми ЛР) пак относително бързо.
3ти опит 160 (now or never) направен, а съм сигурен че можех поне 165 дори 170, но имах болки в десния квадрицепс и малко глутеус и реших да не си правя експерименти.
Краен резултат 8/9 и 410 кг трибой, с 10 кг повече от досегашния ми, което мисля, че е успех. Да, разочарован съм, че можех и повече, но като за първо състезание смятам, че е ок. +че това беше една от най-добрите атмосфери, в които съм имал честта да бъда. Прекрасни хора, с малки изключения и много добро състезание, дори и като не съм се борил за никви медали. Евала на организаторите и всички виновни![]()
лични бележки: трябва да работя над:
техника на лежанката
accessory и на 3те движения
раменете
гърба
мобилността
*нямам клипчета, защото cameraman-а ми повръщал цяла сутрин и не дойде*
Ти ако и видиш снимките , също ще си на мнение че ще бъде по сладка
Написал си "или", ама ок - защо мислиш, че бокс или ММА заместват фитнеса?
Фитнесът може да бъде заместен и от разхождане на куче или тичане в парка.
1. Чакам снимките за които спомена Юлиян.
2. В смисъла приет от хора на средна възраст и нагоре да, фитнеса може да бъде заменен от някво леко кардио, иначе не.
днес правих пак крака и пробвах програмата на Rakshy и накрая просто се чувствах като самоубиец
пътечка 10 мин
клекове 2 загряващи
1 с 40 кгх8
1 с 45х8
2 с 50х8
1 с 55х6
1 с 60х3
дългоки клекове 4х12 с май около 30 кг
подскоци с клек 4х8
donkey kicks на машина 4х15 (и тука вдигах тежества на всяка серия, като почнах с 15 кг и стигнах 30)
бедрено сгъване 4х12
машина за вътрешната част на бедрата 4х10 с по-тежичко
HIIT кардио за 15 мин
доволна съм , добре мина и си постигнах целта, мерси на Rakshy , че каза как се вдигат килограмите![]()
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*