- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как тренирах днес /дневник/
Не мисля, че съм в дефицит, в смисъл че не ми се занимава в момента да смятам калории. За момента ям каквото намеря в нас и се чувствам ок. Дали е добра храната, не мисля. Предполагам, че съм някъде в интервала за поддържане на тегло.
За 5х5, не че е скучна просто ми е по-лесно като имам точни килограми и повторения, които трябва да направя. По-добре ми се отразява психически, защото знам, че мога да ги направя докато при 5х5, ако не се лъжа беше базирано на тренировъчен макс от миналата седмица + някакви кг примерно 5 (бях го чел някъде 5 lbs, ама аз нямам 1 кг тежести).
Но не бих препоръчал тая програма на никой. Голям обем и е доста специфична и ориентирана към трибоя.
Преди това пробвах малко JuggerCube. Така я бяха кръстили Brandon Lilly и Chad Wesley Smith (и двамата са забележителни атлети). В нея имаше голям обем също - примерно 8х3 на 80% клек и това е 2 пъти седмично + 3ти ден с преден клек. Супер смазваща. В нея имаше и всеки ден (6/7 тренировъчни) упражнение за гръб или такова, което товари гърба като стабилизираща група мускули. Също не бих я препоръчал на никой, който просто иска да си тренира![]()
За максовете използвам екселска таблица правена 2006 година. Проверих формулите и всичко е точно. Чудех се дали да ползвам 90% от макса при въвеждането или да сложа истинския макс и реших първата седмица да сложа истинския, ако е много тегаво ще използвам 90%. Засега мисля, че е ок и няма да го намалям.
Искам да се пусна на Джони Спорт и за там е целия зор. Не за друго, но просто имам супер мерак да видя какво е на състезание, въпреки че трибоя ми е доста слаб и съм напълно наясно с това, нямам проблем да съм последен.
Състезанието е на 1 май. Каква програма ми препоръчваш до тогава? Напълно отворен съм към идеи.