Цитирай Първоначално написано от ararat Виж мнението
Чувал съм подобни оплаквания, че 5х5 е скучно, въпреки че аз лично не виждам как може да е скучно като всяка седмица добавяш килограми. Щом си решил да я въртиш, освен да ти пожелая успех, и дано си сметнал добре максовете. Също така гледам, че си писал, че искаш да свалиш няколко килограма, предполагам нямаш намерение да въртиш тази програма на калориен дефицит нали?
Не мисля, че съм в дефицит, в смисъл че не ми се занимава в момента да смятам калории. За момента ям каквото намеря в нас и се чувствам ок. Дали е добра храната, не мисля. Предполагам, че съм някъде в интервала за поддържане на тегло.

За 5х5, не че е скучна просто ми е по-лесно като имам точни килограми и повторения, които трябва да направя. По-добре ми се отразява психически, защото знам, че мога да ги направя докато при 5х5, ако не се лъжа беше базирано на тренировъчен макс от миналата седмица + някакви кг примерно 5 (бях го чел някъде 5 lbs, ама аз нямам 1 кг тежести).
Но не бих препоръчал тая програма на никой. Голям обем и е доста специфична и ориентирана към трибоя.
Преди това пробвах малко JuggerCube. Така я бяха кръстили Brandon Lilly и Chad Wesley Smith (и двамата са забележителни атлети). В нея имаше голям обем също - примерно 8х3 на 80% клек и това е 2 пъти седмично + 3ти ден с преден клек. Супер смазваща. В нея имаше и всеки ден (6/7 тренировъчни) упражнение за гръб или такова, което товари гърба като стабилизираща група мускули. Също не бих я препоръчал на никой, който просто иска да си тренира

За максовете използвам екселска таблица правена 2006 година. Проверих формулите и всичко е точно. Чудех се дали да ползвам 90% от макса при въвеждането или да сложа истинския макс и реших първата седмица да сложа истинския, ако е много тегаво ще използвам 90%. Засега мисля, че е ок и няма да го намалям.

Искам да се пусна на Джони Спорт и за там е целия зор. Не за друго, но просто имам супер мерак да видя какво е на състезание, въпреки че трибоя ми е доста слаб и съм напълно наясно с това, нямам проблем да съм последен.
Състезанието е на 1 май. Каква програма ми препоръчваш до тогава? Напълно отворен съм към идеи.