Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
Хм, тва за медикамента съм го проспала явно.

Иначе знам, че в Африка част от местното население е с дефектен рецептор /там, където се хваща вирусът на спин/ и на практика тия хорица не могат да се заразят.

Ном-че, илайзата не е меродавна. Затва ако излезе +, се потвърждава с western blot.
Най-сигурни са си полимеразно-верижните реакции, които например намериха широко приложение за хламидия- или имаш ДНК на хламидия, или нямаш. Докато при илайза може да имаш фалшиво + и фалшиво -.
И въпреки това ^ в някои кабинети изобщо и не ти споменават ДНК теста.

А за хив, спомням си някакво число от типа на 5% в световен мащаб, и в русия беше най-висок процента на хора ( или някаква друга бяла страна беше ) .
Пък в африка сигурно са станали повече, защото там направо е епидемия, и си е станало тип естествен подбор ..

Пък в Куба ли беше ( някъде из южна америка ), плъзнала някаква агресивна мутация, комбинация между два типа/или подтипа, и хората развивали СПИН за 3г. максимум.

Спирам с лафчето, само ще добавя, че грипни симптоми на 2ри ден не са притеснителни, освен ако не останеш с тях 2-3 седмици, тип постоянна висока температура, подути лимфни възли, мононуклеоза ( и тогава май в болницата директно те изследват).

(Не съм медицинско лице, да не ме приемате като чиста вода )