- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо обществото ни деградира?
Отговорът е много лесен. Защото му се позволи прекалено много.
Масата е боклук.
Личността ставата такава, каквато средата я е изградила.
Най-важните години за оформянето на човека са през детството му.
Когато институциите не работят, а развратът и американската култура се ширят до хоризонта, детето придобива вредни навици и в съзнанието му се оформят грешни възприятия.
Когато всичко е съпроводено с недостатъчна образованост и култура, предадени по наследство - човекът деградира.
Обикновенния индивид не се слави със силата на мислите си. Той се води и е зависим от наложената система в обществото.
Превръща се поредната сляпа пионка.
Ето защо, системата е страшно отговорна за развитието на човечеството.
Сами преценете, нуждаем ли се днес от промяна, или се движим по правилната посока.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 19:53
мисля, че за деградацията не е виновна системата, има книги колко щеш и лесно достъпни през нета, стига на човек да му се чете, просто чалга културата има по-голяма масовост, по-достъпна и така повече продава, затова системата я толерира повече.
Всъщност има и неща, които не ми допадат и това е, защо в училищата се изучава само еволюция, а не се изучава и сътворение (поне един урок да има за да се загатне и за него, че има и друга позиция, така е честно), просто дискриминира се, аз имам някакъв отговор, но ще си го запазя.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 20:14
А какво е виновно? Самата ни природа? Съгласен съм. Но природата как ще я променим? По правилния път ли се движи човекът според теб?
Ако всички хора бяха гении, нямаше да отварям простата му тема. Споменах масата като боклук, защото малкия човек изцяло е подвластен и се контролира от наложената система.
Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.
За мен хората са много лесно податливи. Избираме лесния път и гледаме единствено личностното си развитие, докато всичко се срива. На нас обаче не ни пука, защото погледът ни не отива по далеч от животът ни, ако ще и на децата си. Оставяме винаги някой да се бори с упасенията ни в трето лице, без да го познаваме. Сами се чувстваме непосилни за нищо различно и се впускаме по течението. Животът ни е е твърде кратък.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 20:28
Загрижел съм се и за майката природа. Съпричастен съм с бъдещите поколения и разсъждавам над смисъла на живота. Той няма отговор, но вярвам, че сме длъжни да го търсим, защото по този начин можем поне малко да се докоснем до истинския разум и да се отличим от паразитите.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 20:49
Ти себе си можеш ли да оправиш, че да мислиш и за доброто съществуване на другите... Майката природа е създала изродите, в природата, на които е да унищожават. Гневиш се на цялостната същина на човешката раса. Има ли смисъл? Как би опитал да промениш положението ни ако имаше възможността?
Знаеш ли корабе, каква може би е слабостта на системата, че като при едно поколение се изгради съотношение 10 чалготеки към 1 опера, от там, тъй като чалгата носи повече печалба започва и повече да се рекламира в обществото и така това статукво 10:1 едва ли ще се промени в следващите поколения, има някаква обреченост в цялата работа.
Ако цигарите бяха забранени, нямаше да има пушачи. Ако цигарите бяха забранени още в началото на производството си, нямаше да има недоволни пушачи от забраната на цигари, тъй като нямаше да бъде стигнал до тях продукта.
Тъп пример, който се отнася и за много други неща.
Човешката алчност обаче според мен няма още дълго да се изкорени, независимо то системата.
Ние можем да сложим най-големите по морал, образованост вождове, които да променят някои закони и прочие, но дали няма да бъдат изместнени?
Аз съм най-големия песимист.
Защо не се променяме, ами само повтаряме грешките си?
И се движим към трета световна..
Кой е тоя дето ще решава кое да бъде забранено. Ако е Бог съм съгласен, но и Той ни е дал свобода да избираме сами. И ето хората избраха сами чалга.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 21:07
Не се гневя, ами се отекчавам. И се питам защо, какво трябва да разберем от това?
Ако имах възможността, силите до променя нещо, аз нямаше да го сторя, защото нямам знанието.
Има равновесие, това ми е ясно, но равновесието често се пречупва.
Вярвам, че расата ни, въпреки всичко - потъва.
За мен не се тревожи.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 21:12
Нещо не си разбрал ако си помислил, че бих се разтревожил за теб.![]()
добре, дай предложения във форума кое нещо в системата дето развращава хората искаш да бъде забранено, което сега не е е забранено и да гласуваме, да видим дали всички искат да се забрани, ама ако има такива дето не искат да е забранено, кво праим тогава.
Това е анти- хуманно, напълно безчестно. Точно това е проблема, че самонадеяни ръководители се опитват да нареждат какво да правим и какво не. За това и ги убиват държавните глави толкова много, твърде голям е спектърът от конфликти на интереси. Никога няма да има равенство за всички и никаква еутопия, защото всеки иска да е с едно стъпало по- нависоко от другия. Това е човешкия инстинкт.
Последно редактирано от espada : 03-24-2015 на 21:27
Форумните комуняги искат забрани и говорят за морал. Ей Богу.
чалгар в операта
Corb, кво мислиш за кърмещите майки в мола?