.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 176

Защо обществото ни деградира?

Отговорът е много лесен. Защото му се позволи прекалено много.
    Масата е боклук.
    Личността ставата такава, каквато средата я е изградила.
    Най-важните години за оформянето на човека са през детството му.

Когато институциите не работят, а развратът и американската култура се ширят до хоризонта, детето придобива вредни навици и в съзнанието му се оформят грешни възприятия.

Когато всичко е съпроводено с недостатъчна образованост и култура, предадени по наследство - човекът деградира.

Обикновенния индивид не се слави със силата на мислите си. Той се води и е зависим от наложената система в обществото.
    Превръща се поредната сляпа пионка.

Ето защо, системата е страшно отговорна за развитието на човечеството.
    Сами преценете, нуждаем ли се днес от промяна, или се движим по правилната посока.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 19:53

Мега фен
    мисля, че за деградацията не е виновна системата, има книги колко щеш и лесно достъпни през нета, стига на човек да му се чете, просто чалга културата има по-голяма масовост, по-достъпна и така повече продава, затова системата я толерира повече.

Всъщност има и неща, които не ми допадат и това е, защо в училищата се изучава само еволюция, а не се изучава и сътворение (поне един урок да има за да се загатне и за него, че има и друга позиция, така е честно), просто дискриминира се, аз имам някакъв отговор, но ще си го запазя.
    Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 20:14

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а не се изучава и сътворение
    защото npp не е министър на образованието.
    Welcome to the Jungle...

мисля, че за деградацията не е виновна системата, има книги колко щеш и лесно достъпни през нета, стига на човек да му се чете, просто чалга културата има по-голяма масовост, по-достъпна и така повече продава, затова системата я толерира повече.

Всъщност има и неща, които не ми допадат и това е, защо в училищата се изучава само еволюция, а не се изучава и сътворение (поне един урок да има за да се загатне и за него, че има и друга позиция, така е честно), просто дискриминира се, аз имам някакъв отговор, но ще си го запазя.
    А какво е виновно? Самата ни природа? Съгласен съм. Но природата как ще я променим? По правилния път ли се движи човекът според теб?

Ако всички хора бяха гении, нямаше да отварям простата му тема. Споменах масата като боклук, защото малкия човек изцяло е подвластен и се контролира от наложената система.

Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.

За мен хората са много лесно податливи. Избираме лесния път и гледаме единствено личностното си развитие, докато всичко се срива. На нас обаче не ни пука, защото погледът ни не отива по далеч от животът ни, ако ще и на децата си. Оставяме винаги някой да се бори с упасенията ни в трето лице, без да го познаваме. Сами се чувстваме непосилни за нищо различно и се впускаме по течението. Животът ни е е твърде кратък.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 20:28

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението

Личността ставата такава, каквато средата я е изградила.

Обикновенния индивид не се слави със силата на мислите си. Той се води и е зависим от наложената система в обществото.
    Превръща се поредната сляпа пионка.
    Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти? Падар ли искаш да ставаш или пък си недоволен овен?
    Последно редактирано от espada : 03-24-2015 на 20:35

Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти?
    Загрижел съм се и за майката природа. Съпричастен съм с бъдещите поколения и разсъждавам над смисъла на живота. Той няма отговор, но вярвам, че сме длъжни да го търсим, защото по този начин можем поне малко да се докоснем до истинския разум и да се отличим от паразитите.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти? Падар ли искаш да ставаш или пък си недоволен овен?
    имаше една игра дарк орбит едно време но това е друга тема

в това общество ще израснат неговите и твоите деца има защо да е загрижен
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.
    Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
    Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
    Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.
    Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 20:49

Banned Супер фен
    Ти себе си можеш ли да оправиш, че да мислиш и за доброто съществуване на другите... Майката природа е създала изродите, в природата, на които е да унищожават. Гневиш се на цялостната същина на човешката раса. Има ли смисъл? Как би опитал да промениш положението ни ако имаше възможността?

Мега фен
    Знаеш ли корабе, каква може би е слабостта на системата, че като при едно поколение се изгради съотношение 10 чалготеки към 1 опера, от там, тъй като чалгата носи повече печалба започва и повече да се рекламира в обществото и така това статукво 10:1 едва ли ще се промени в следващите поколения, има някаква обреченост в цялата работа.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    имаше една игра дарк орбит едно време но това е друга тема

в това общество ще израснат неговите и твоите деца има защо да е загрижен
    И аз израстнах в това разюздано общество, справям се, не се считам за част от масово- произведените роботи. Вярвам, че и децата ми, ако си направя такива, ще се оправят.

Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
    Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
    Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.
    Ако цигарите бяха забранени, нямаше да има пушачи. Ако цигарите бяха забранени още в началото на производството си, нямаше да има недоволни пушачи от забраната на цигари, тъй като нямаше да бъде стигнал до тях продукта.

Тъп пример, който се отнася и за много други неща.

Човешката алчност обаче според мен няма още дълго да се изкорени, независимо то системата.
    Ние можем да сложим най-големите по морал, образованост вождове, които да променят някои закони и прочие, но дали няма да бъдат изместнени?

Аз съм най-големия песимист.
    Защо не се променяме, ами само повтаряме грешките си?

И се движим към трета световна..

Мега фен
    Кой е тоя дето ще решава кое да бъде забранено. Ако е Бог съм съгласен, но и Той ни е дал свобода да избираме сами. И ето хората избраха сами чалга.
    Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 21:07

Ти себе си можеш ли да оправиш, че да мислиш и за доброто съществуване на другите... Майката природа е създала изродите, в природата, на които е да унищожават. Гневиш се на цялостната същина на човешката раса. Има ли смисъл? Как би опитал да промениш положението ни ако имаше възможността?
    Не се гневя, ами се отекчавам. И се питам защо, какво трябва да разберем от това?

Ако имах възможността, силите до променя нещо, аз нямаше да го сторя, защото нямам знанието.
    Има равновесие, това ми е ясно, но равновесието често се пречупва.

Вярвам, че расата ни, въпреки всичко - потъва.

За мен не се тревожи.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 21:12

Banned Супер фен
    Нещо не си разбрал ако си помислил, че бих се разтревожил за теб.

Кой е тоя дето ще решава кое да бъде забранено. Ако е Бог съм съгласен, но и Той ни е дал свобода да избираме сами. И ето хората избраха сами чалга.
    Върховенството на закона. Бог може да си върши работата пак.. Днес също има забрани, не мисля, че сме стигнали до състояние, в което всички можем да приценяваме правилно кое да избираме.

Мега фен
    добре, дай предложения във форума кое нещо в системата дето развращава хората искаш да бъде забранено, което сега не е е забранено и да гласуваме, да видим дали всички искат да се забрани, ама ако има такива дето не искат да е забранено, кво праим тогава.

Banned Супер фен
    Върховенството на закона. Бог може да си върши работата пак.. Днес също има забрани, не мисля, че сме стигнали до състояние, в което всички можем да приценяваме правилно кое да избираме.
    Това е анти- хуманно, напълно безчестно. Точно това е проблема, че самонадеяни ръководители се опитват да нареждат какво да правим и какво не. За това и ги убиват държавните глави толкова много, твърде голям е спектърът от конфликти на интереси. Никога няма да има равенство за всички и никаква еутопия, защото всеки иска да е с едно стъпало по- нависоко от другия. Това е човешкия инстинкт.
    Последно редактирано от espada : 03-24-2015 на 21:27

Супер фен Аватара на Corb1225
    Форумните комуняги искат забрани и говорят за морал. Ей Богу.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Форумните комуняги искат забрани и говорят за морал. Ей Богу.
    Защо не кажеш и ти нещо по въпроса, сводник?

Супер фен Аватара на Corb1225
    Нека да се пънат. Сладки са .

Мега фен
    чалгар в операта

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    защото npp не е министър на образованието.
    Ахахохахоха!
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Нека да се пънат. Сладки са .
    Защо си такъв несъпричастен? Защо не им покажеш твоето становище? Това би била една високо- морална постъпка.

Мега фен
    Corb, кво мислиш за кърмещите майки в мола?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си