- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо обществото ни деградира?
Пантерата я хванаха в грешка и тя си го редактира тихомълком, без да обели дума. Нямаше как да мине в обяснителен режим в случая.
espada
Може да си умно момче, но за израстнал и помъдрял имаш още много време. Човек продобива житейски опит с течение на годините, учи се от грешките си, а след всяка трудност става по-силен и уверен.
Ти с нищо не доказа, че си достатъчно зрял, още от самото начало на темата.
На 18, средата може да те закали. Изпитанията са важни, защото един вид ти закалаляват психиката, или по-точно те карат да се осъзнаеш. А ти не си дядо ти.
Не че аз съм работил много и имам някакъв опит, но поне съм го осъзнал.
Спрат ли ти доходите мама и тате ставаш никой. Най-вероятно сега не можеш дори една чиния да измиеш бързо и качествено, ако те наемат за чистач, ще се порежеш с ножа като белиш морков, ще блокираш касата като ти се наредят 10 човека опашка. Ще ходиш бос и гол. Това се отнася дори като завършиш висшето си и не си научил перфектно език, не си ходил по стажове всяка година.
Това е статистиката в българското население.
Не съм дядо ми, не искам и да бъда. Искам да съм по- добър. Той е бил принуден да възмъжее набързо от държавата, аз искам сам, за себе си, да съм по- добър от другите и при конфликт да съм в готовност да смажа опонента си, не ми е нужно някой да ме побутва. А средата калява само ако това ти е нагласата, да се калиш. Може и да те смаже, както се е случило и продължава да се случва при Харитов. Виж го какъв е бавен само. Но какво значи да си "израстнал"? Моята дефиниция за това е да си оформил основата на своя характер, защото винаги ще можеш да се развиваш и да помъдряваш, докато не умреш, винаги обаче ще ти е нужно становище. Трябва да знаеш кой си и къде отиваш, за да стигнеш до някъде. Друг е въпроса до къде би могъл да стигнеш, какви са ти способностите.
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 15:14
Аз продължавам да не виждам защо даваш пример с дядо си. Обстоятелствата са били различни, защо правиш паралел. Все едно да ми сравниш ябълки с круши. Дай пример как сега ти, при тези същите обстоятелства, в този свят, в който живеете и двамата с Харитов, си възмъжал.
Какво имаш предвид? Постът ми е редактиран преди да ми отговорят.
Хората по онова време, когато дядо ми е бил на служба в армията, и хората от сега не се различават много по характер. Имаме компютри, плазмени телевизори, всякакви нови технологии, но едно нещо не се е променило, откакто свят светува, или командваш или биваш командван, или доминираш или биваш доминирван. Дядо ми не е бил агресивен човек, жадуващ за надмощие над опонента си преди да влезе в казармата, държавата го е направила такъв за нейна полза, не за негова, но въпреки това така той е осъзнал тази основна истина за живота. Така той е възмъжал на 16 дори, а не като Харитов сополанкото изнежен, който на 19 си е чоплил носа и сега не може да повярва, че някой на тая възраст е разбрал за какво става въпрос в тоя свят.
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 15:28
Ох. По леко с опонентите. Да смажеш опонента, до там ли стигна в размислите? Аз не съм на това мислене.
Храктера си го нося от малък, не съм го променял. Знание ти е нужно, за да можеш да търсиш връзки и изходи.
Без достатъчно знание ти над каква основа ще се изграждаш? Нима знаеш кой си, на къде отиваш ? В чисто професионален смисъл, ок, но до там. Не можеш да разбереш човек как си променя светогледа с течение на времето, когато научава нови работи. Възможно е дори да има коренна промяна!
Пример, аз 12-ти клас също се интересувах от бъдещето си, от развитието ми, 2 години по-късно не мога и да си сравнявам разсъжденията в училище. Пантерата също преди 2 години писа неща, които сега ги отрича. Прав си, че човек сам избира според нагласата си, но той е провокиран от обстоятелствата... и средата. Ние мислим това, което виждаме и пречупваме през призмата на наученото до скоро..
Темата беше и за туй, че капацитета на хората не е нещо особоено, а той е причина за нагласа и всичко...
Лошо за теб, някой с това мислене като ти излезе и иска това, което ти искаш, ти ще загубиш. Знания винаги ще са ти нужни, а с т'ва мислене като си, се подготвяш за всякакви ситуации, просто защото не искаш да загубиш. Само с нагласа да мажеш, естествено, не става. Трябва и да се блъскаш, да се трудиш.
За някои е така, да.Този, който умира за това, да бъде най- добрия, обаче няма да се промени. Същината му ще си остане същата, в инстинкта на човека е да желае надмощие над другия. Твърде много ги мислите нещата, вместо да се доверите на инстинкта си. Намериш ли начин как да се добереш до тази информация в подсъзнанието ти, всичко става лесно, по- лесно осмисляш всичко, можеш да научиш, каквото ти е нужно, за постигането на целта ти с помощта й. Мисля, че това е съвкупност от информация от предците, може би в ДНК-то, просто хипотеза, но има известна логика. Всичко идва от духа на човека, или е малодушен, или е силен. Силния дори и да не знае, ще намери начин да научи това, което е нужно. Ще намери начин да постигне това, което трябва да постигне. Малодушния ще си каже- "Не е за мене това." и толкоз, дори и да го иска постижението и всичко, което идва с него в пакет. Само трябва да знаеш какво искаш, да пуснеш изискваната доза пот и да си готов на всичко.
Повечето хора в държавата са овце, поданици, не мислят по тоя начин, но и те са нужни. Не може всички да са шампиони, и не казвам, че аз съм шампион, но тоя начин на мислене прави шампиони, свидетел съм.
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 16:02
Само много не говори пред бъдещети ти работодатели.
Много самочувствие и шампионско мислене не е хубаво.
Силни, слаби оставям да си пишете с някой друг.
''Повечето хора в държавата са овце, поданици, не мислят по тоя начин, но и те са нужни''
Разбира се са нужни, но според системата отпадат. Остават само тези, които са спечелили парични средства и дори не ги оползотворяват правилно. Парите не определят мисловните процеси. Системата им промива мозъците и от там предизвиква ескалация. Разбира се всичко е временно, докато не се случи фаталното.
Като се отхлупя само и ще те прибера под черупката, кораб корозирал. С поданическо мислене сте всичките, само Corb сякаш има акъл в главата, другите- мозъчна дейност не регистрирате.
еспадче малко аз на 19 вече изкарвах 1500лв заплата ама си скъсвах задника по 12 часа на ден
а ти на 19 лаеш във форум
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ти си на 25 и лаеш и ти в тийн сайт, да не си изпаднал в няква финансова криза нещо, филмар?
Сега предпочиташ да си играеш на войничета, нали, войниче?
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 16:51
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ти само тези имаш, материалист прост. С халосни стреляш само и си мислиш, че целиш нещо. Дари ненужното си имущество на нуждаещи се, че да имаш възможност да се опомниш малко.
Не, просто наистина ми беше интересно дали така си плямпаш. Плямпаш си, да, въздух под налягане си.
Поданическо мислене, хах. Не бе, кажи, какво си направил в насоката да работиш за себе сиСлушам, честно.
Какво учиш, какви книги четеш в тая насока, с бизнесмени от какви среди си разговарял, коя индустрия те вълнува?