- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо обществото ни деградира?
за да си играя на войници както ти го нарече съм се лишил от време много пари срещи с любими хора и какво ли още не
и го правя за да почета тези които са си дали живота за нас и за да помнят младите тяхната саможертва и да знаят че не сме втора ръка хора и сме горд народ
до сега съм дал 80% от това което заработвам и не съм взел нищо насреща
ако искаш на някоя възстановка мога стрелям по теб с бойни патрони
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Така си мислиш. Като достигнеш желаната сума, няма да ти бъде достатъчна и ще искаш още!
Това го разбрах, тъй като през всичките ти коментари не долових НИЩО, което да отрича наложените ''правила'' в обществото ни. А именно, че не знаеш нито какво искаш, нито къде ще ходиш. Стани тогава като ти знае устата хамал. Пак стигат за потдържане. Не че няма бедни хора, начетени и интелигентни.
Знаеш ли какъв е единствения начин да не работиш за някой друг пряко или косвено? Като отидеш в джунглата.
Та, теб не ти пука, или тепърва сядаш да мислиш по този въпрос и ти е каша в главата. Тва е. Противоречиш си с всеки коментар. Отклоняваш темата. Бягаш от въпроси.
Не послъгваш ли малко за процентите, а? Ако се окажем във война, ти за хора, които не са се родили още, и за непознати сънародници ли ще си даваш живота? Борили са се за собствената си свобода, за тази на близките си и тази на децата си и за надеждата, че тъпанари като теб ще ги разберат и ще последват техния пример, но нали знаеш как се е получило при Левски, с 3-те му пазача, които са го ескортирали към края му, никой не му се е притекъл на помощ. В този момент, дали е мислил, че усилията му да направи бойци от стадо овце са си стрували? Още сме на същия хал в тая държава, народа го е страх да възстане от подтисничеството.
Дали Левски, ако е на облаците и наблюдава света, не се е отказал да наблюдава нас?
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 17:47
момче нали това ти казах че идеята на това което правя е народа да се осъзнае и да разбере какъв е
и щом мислиш че сме били стадо овце още имаш много да учиш
но нека те питам руските войници дето са дошли да ни освобождават за чия свобода се бият?
до момента обиждаш наред като прост селяк как да повярвам че имаш нещо в главата?
С парадиране със стари военни униформи и пресъздаване на стари битки нищо няма да направиш, смешник. Само някой като Левски може да обърне нещата за хората тук с военни действия, ама дори и той не е успял в крайна сметка.
За к'во ме питаш, ти не знаеш ли?Ако си мислиш, че главната им цел е била да ни освободят и да се прославят като достойни за уважение войни, жестоко се лъжеш.
Ти от къде знаеш какво е искал руския народ тогава? Социологическо проучване ли си правил?
Народът не го знам какво е искал, няма и значение. Командващата група от хора е действащата в случая. Какво може да са искали? Освен да спечелят нещо за себе си, за какво иначе да рискуват това, да намалее бройката на пешките им? Няма ли да е наивно това?Комунистите на власт по- късно, при нас, от кой мислиш, че са били повлияни? И към кого мислиш, че са били лойални? А иначе след освобождението съм чувал за това, че сме заплатили огромна сума за обезщетение към армията им, за жертвите им.
Последно редактирано от espada : 03-25-2015 на 18:25
Имало е идея, за освобождаване на славянски народи от поробител. Това е дигало духът на руския народ. Колкото и наборна да е войската.... ако няма дух (или потдържане на някаква оба кауза) - ще се разпадне.
Харитов малко бърка, че можем да се събдим днес. Вярно е, че дори през възраждането не се вдига цяла България, ами много малка част и е имало много предатели, но това се дължи и на благоприятните социални условия в Османската империя. Колкото и да не ви се вярва 19-ти век се появяват хиляди заможни чорбаджии, българи, търговци и тнт.
Сега и да се събудим не можем да променим много неща, защото сме твърде раздвоени и сме на кръстипътя. Ще станем Украйна номер 2.
знаеш ли какво е шаспо и крнка? с това са били въоражени руските войски в средата на войната им докарват бердани но не са достатъчни и за половината армия а оръдията им са все още бронзови
докато турците са били въоражени с колтове уинчестър ремингтон шнайдер пибоди мартини
да не говорим че са имали вряла и кипяла войска
ти би ли излязал срещу такава армия неподготвен освен ако народа ти не го иска?
![]()
Ми що не са го опазили ве, а? Щото са кухи лейки, даже не са осъзнавали, че са толкоз кухи лейки, че без него не могат да се оправят хич, и не са го пазили с живота си и всичките си ресурси, както е трябвало да бъде.