- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблеми с приятеля ми и с майка си
Лелей, темата станала 7 страници. Много сте ми забавни. Все едно държите сметка на Калпазанка, защо не живее в България, защо няма деца, изобщо защо е лекар.
Плюете по лекарите, ама като нещо ви има, ходите в поликлиниката? Естествено, че има и некадърни, разбира се, както във всяка една професия. Но има и много кадърни, които се грижат за нашето здраве. И го твърдя това, въпреки че и моето семейство си е патило от лекарска немарливост.
Несериозно е да твърдите как всички лични лекари са мързеливи и не разбират нищо, а изписват само Парацетамол. Също така не забравяйте, че едно лекарство за кръвно може да ви помогне да живеете още дълги години, но и да ви убие.
Имам чувство, че се заяждате с Калпазанка ей така от скука.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Срамота, журналист, пък не може да чете.
Всеки си изказва възгледите, аз не видях някой да държи сметка на някого.
А това с know-how беше изсмукан от пръстите аргумент, натоварен с огромна доза клишираност, колкото да затвори на Дрейд устата. Тъй като темата се запълни с предположения кой какъв е, дали е самотен, по какви лекари ходи, защо няма или има деца, ще си позволя и аз да направя едно,базирано на постовете й като цяло- Калпазанка не е от хората, които смятат да се завърнат в България.
Последно редактирано от therichbitch : 04-15-2015 на 16:20
В интерес на истината вероятно ще се завърне. Сравнително млада е още и има какво да я дърпа обратно. Иначе за калпазанка знаем, че и се възхищават форумните люде, ама аз рядко се възхищавам на някой, та не хваща нещо.
Аорта няма нищо общо с медицината ! Все пак обзема ме интерес относно една сметка. В предвид средните размери на аортата и средно количество кръв изпомпвано от сърцето на удар, то какво количество кръв ще успее да изтече ако въпросната се прекъсне. Хайде калпазанке ти си (:
Последно редактирано от draid : 04-15-2015 на 17:30
Казах, че е само предоложение, ако смята да се завърне и основната ѝ цел да замине е била да пренесе знанието, ок, супер. Само не знам как ще пренесе техниката, с която там борави, защото останах с впечатлението, че това е най най- голямото предимство.
Дрейд, доста некоректно зададен въпрос предвид категоричността в постовете ти.
Предполагам не намираш мнението ми за меродавно, затова ще си замълча и само констатирам.
Просто ми е интересно как си представяш ти 'прекъсването на аортата'. Напречно (раз)сечение на цялата аорта ли?
чакай, малко смеси нещата, посочих сърдечно- съдовите заболявания и неврохирургията само като примери (знам, че няма по- важно и по- маловажно, тъй като организмът е цялостна структура, но за мен тези са най- натоварващите, всъщност и в онкологията не им е лесно, както и да е), УНГ също си е отделение. Идеята ми е на какво си се спрял. Миналата ми лична лекарка беше кардиолог, сегашната не знам каква е, но си имат специалност и въпреки това вместо да използват знанията си (на първата доста под въпрос) и уменията си, те висят в кабинета и разписват рецепти. Ама, така е, друго си е да прибираш по 2-3 бона за консултации и упражнения на ръката, вместо да търчиш по операции.![]()
Последно редактирано от therichbitch : 04-15-2015 на 18:36
С напречно сечение би се сметнало най-лесно. Но това е най-невероятната за настъпване ситуация (: Като цяло не смятам, че изобщо има шанс да седне и да го сметне. Това беше просто размишляване на глас.
Да, но аз не уважавам никого, който не уважава мен. И прави разлика между признаване на дадени качества и уважение. Та на тая база за какво да я уважавам ? Защото е лекар ? Защо реши че една завършена специалност и работа неминуемо трябва да ти носи уважението на околните ? Не ми е дала нито един повод да изпитвам уважение към нея.
О, аз пък съм на обратното мнение, ама е някакво вътрешно усещане, та не претендирам за достоверност.
А за лекарите - мдам, понеже на човек му се налага, дето се вика, на едно УНГ да иде (лека му пръст на моето УНГ, невероятен професионалист беше), не е хубаво да сипваме на всички лекари само щото не са в кардио- или мозъчно отделение.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!