.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 205

Hybrid View

Проблеми с приятеля ми и с майка си

Здравейте!
    Имам дългодишна връзка от 5 години.Родом сме от едно малко градче,но от 7 години живея в друг град с родителите си. И сме на разстояние от 200км. 2014 година и двамата завършихме.Искахме да заживеем заедно,но не стигнахме до едно решение.Защото неговата майка иска да си е там моита също иска да съм си при нея мъчно ще и е без мен.И двамата не можехме да се разделим на части.Решението ни беше да отидем в Русе хем да учим и там да живеем да сме заедно.В началото беше добра идея всички се загласиха. Докато не дойде ден в който наближаваше да отидем и моята майка каза,че ще загубим връзка ще сме на голямо разстояние.Няма да можем да се справим.По-добре където съм сега там да кандидаствам в университет.Иска при нея да стоя. И по този начин се разделих на 2 парчета.Споделих му и той не ме разбра каза че той няма да дойде тука.Ако ще сме двамата ще е в Русе.Но на мен ми стана гадно,че той иска в Русе а майка ми не иска.И честно казано моята майка ще остане надалеч на 150км и няма да мога често да се прибирам за да си я видя.А неговото семейство ще може по-често на 50 км е от Русе. Не искам да бъда егоистка,но незнам какво решение да взема.Искам да заживея с него,но и за майка ми става мъчно. Незнам как да постъпя
    Благодаря предварително !
    И ако може без обиди

По-объркано не можа ли да го напишеш? До колкото разбирам имате възможност да се преместите в Русе, а сега ти си в друг град, където живееш с родителите си. Предполагам, че си на около 19, щом ще кандидатстваш. Вече си голяма и трябва да разбереш, че си пораснала. Не можеш да стоиш до полата на мама. На нея ще ѝ е мъчно, ако ще и на 50 да си, това не е причина, поради която да не следваш, да не заживееш с гадже и т.н. Според мен не бива да я слушаш, нито да заебаваш приятеля си по тоя начин.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на draid
    150км са нищо. Какво да кажат хората които идват от морето в София, и виждат родителите си само по празниците ? Ами тези зад граница ? Вземи да пораснеш, родителите ти няма вечно да са до теб.
    Последно редактирано от draid : 03-28-2015 на 17:21

Мега фен Аватара на RapExotic
    Не изпускай момчето заради родителите си. Колко хора учат на далече от вкъщи и пак имат време да се видят с техните. Точно в тази възраст е най-подходящо да се изнесеш от вкъщи и да започнеш да се справяш сама с живота.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    И аз не мисля, че е такъв проблем да живееш по-далече от вашите, достатъчно голяма си. Много хора отиват да учат в друг град, нищо плашещо няма.
    Успех!

Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    И аз не мисля, че е такъв проблем да живееш по-далече от вашите, достатъчно голяма си. Много хора отиват да учат в друг град, нищо плашещо няма.
    Успех!
    Благодаря ви много бяхте ми много полезни

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от tseti Виж мнението
    .Ако ще сме двамата ще е в Русе.
    На мен пък не ми харесва подобен ултиматум, помисли си- не дали искаш да живееш и учиш далеч от родителите си, а с кого.

Голям фен Аватара на Starless
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    На мен пък не ми харесва подобен ултиматум, помисли си- не дали искаш да живееш и учиш далеч от родителите си, а с кого.
    А на мен ми се струва съвсем справедливо. Така и двамата се отдалечават от семействата си и горе-долу ще са в еднакво положение. При други обстоятелства все единия ще трябва да се съобрази с другия за собствена сметка.

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Starless Виж мнението
    А на мен ми се струва съвсем справедливо. Така и двамата се отдалечават от семействата си и горе-долу ще са в еднакво положение.
    Не коментирах това колко ще е далеч от майка си, а просто неговата реакция, на мен ако толкова категорично ми се каже, няма да се изнеса с него, най- вероятно ще се заселя далеч от всички, дето ми дават мн акъл.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    най- вероятно ще се заселя далеч от всички, дето ми дават мн акъл.
    Не по темата, но и аз бих постъпила по същия начин.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    А аз пък виждам вреда и в майчините напътствия. Сега се намесва в избора при кандидатстване, а момичето е на 19. Като стане на 25-30, ще се намеси при избора на партньор с идеята чадото да остане наблизо/до полата на мамчето.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    А аз пък виждам вреда и в майчините напътствия. Сега се намесва в избора при кандидатстване, а момичето е на 19. Като стане на 25-30, ще се намеси при избора на партньор с идеята чадото да остане наблизо/до полата на мамчето.
    Много майки действат по тоя начин. Ужас обаче е когато имат момче а не момиче, тогава става страшно. Пръкват се едни такива неспособни "мъже".

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от tseti Виж мнението
    Докато не дойде ден в който наближаваше да отидем и моята майка каза,че ще загубим връзка ще сме на голямо разстояние.Няма да можем да се справим.По-добре където съм сега там да кандидаствам в университет.Иска при нея да стоя....И честно казано моята майка ще остане надалеч на 150км и няма да мога често да се прибирам за да си я видя.
    Някой ден, като създадеш семейство, пак с майка ти у вас ли ще искаш да живееш, или в съседната къща? Не се заяждам, просто мисля, че си нездравословно близо до полата на майка си. Всеки обича родителите си, всеки иска да ги вижда, но в един момент детето се откъсва от тях и става по-самостоятелно.

Пък отделно, че в първоначалното решаване пак е било намесено - той при неговата майка, ти при твоята - нещо много детско ми се вижда всичко, и от негова страна, уж той трябва да е мъж и да бъде малко по-силен, и да се съобрази. Тъй де, и все пак не е длъжен.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Голям фен Аватара на hey.mistery
    Доста объркано си го написала. Ти самата какво искаш, без да се съобразяваш с другите?
    Според мен това, което прави майка ти е глупаво, но може цял живот да си до нея и ако става на въпрос има много другите деца, които отиват да следват някъде далеч от родителите си. Ако искаш да отидеш в Русе, отиваш в Русе, в крайна сметка няма да живееш цял живот с майка ти, ще имаш семейство и то ще ти е приоритет, както сега приоритет ти е следването!

Мега фен Аватара на tori
    Всичко хубаво, но чий ще го дървите в Русенско? Тва тука е бахти и противното градче от селски тип.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Всичко хубаво, но чий ще го дървите в Русенско? Тва тука е бахти и противното градче от селски тип.
    А тя се чуди дали да не си остане в родния град и там да запише, смятай.

Не му приписвай толкова вина на приятеля ти. И на мен да ми откажат вече нагласен план, и аз няма да съм мила. Просто така му е излязло от устата, не се връзвай. Поведението на майка ти, от друга страна, е покъртително. Говори с нея и й обясни, че не е трагедия, че ще се виждате, че и без това ще й се обаждаш по 100 пъти на ден да я питаш на каква програма да си изпереш сутиените; как да изчистиш петното от червено вино по дивана или как да сготвиш супа топчета. Обърни го на тънки ласкателства и смях, иначе няма да постигнеш нищо.
    Майката на една моя приятелка й купи апартамент, за да я задържи в града, просто...

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А тя се чуди дали да не си остане в родния град и там да запише, смятай.

Не му приписвай толкова вина на приятеля ти. И на мен да ми откажат вече нагласен план, и аз няма да съм мила. Просто така му е излязло от устата, не се връзвай. Поведението на майка ти, от друга страна, е покъртително. Говори с нея и й обясни, че не е трагедия, че ще се виждате, че и без това ще й се обаждаш по 100 пъти на ден да я питаш на каква програма да си изпереш сутиените; как да изчистиш петното от червено вино по дивана или как да сготвиш супа топчета. Обърни го на тънки ласкателства и смях, иначе няма да постигнеш нищо.
    Майката на една моя приятелка й купи апартамент, за да я задържи в града, просто...
    Това ще е само в случай, че е оставяла мама да и глади, пере, готви, повива докато е била с нея. Не е нужно да и звъни час по час за да пита какво да направи с яйцата и как да разбере, че са заврели.

ЪЪ, да?
    И твоята ще си замине, а в отговор на неадекватния коментар бих казала даже, че ще е хубаво да изпиташ подобна липса на родител, мисля, че с такова мислене това заслужаваш. И няма да се правя на лицемер "не искам да прозвучи грубо, но.." Еми, аз искам да прозвучи грубо.
    Таз пък, смъртта е нещо напълно нормално, не само родителите ви, ами и вие ще си умрете. Какви пророчества бленуваш какви пет лева. Колкото и неприятно да ти звучи или коравосърдечно, това е истината. Колкото по-бързо я приемеш, толкова по-лесно ще продължиш напред когато ти се наложи. А ако си свикнал да седиш до полата на мама, зор ще видиш не само от мъка.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Това ще е само в случай, че е оставяла мама да и глади, пере, готви, повива докато е била с нея. Не е нужно да и звъни час по час за да пита какво да направи с яйцата и как да разбере, че са заврели.
    Мен са ме гледали като принцеса и винаги са ми чистили и готвили. Преди да се изнеса къщна работа не бях помирисвала. Когато опря ножа до кокала да видиш как си готвя, чистя, пера и поправям кухненски уреди сама, при това съвсем прилично и без да звъня на мама и тати да ги питам как и кога.

Въпросът е въпреки, че на родителите им е трудно, че детето им си заминава да го подкрепят и да не го притискат да се връща вкъщи постоянно.
    Тази ситуация я гледах в семейството на бившия ми. Голямата му сестра, в момента на 26 заедно с детето си още живее с майка си, щото мама как ще я остави горката сама да се оправя.
    С нашите никога не сме си били много близки, но пък се радвам, че не ме докараха до там, че цял живот да стоя залепена за тях.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цялото ми семейство е на над 2000 км и не съм умряла все още.
    Крайно време е да се отделиш от мама и да станеш самостоятелна. Майка ти изобщо не постъпва правилно като не те подкрепя да се отделиш. В случая трябва да говориш с майка си, не с приятеля си.

Аз пък мисля, че чувствата на майката нямат нищо общо, а авторката ги ползва като извинение за собствените си страхове да предприеме такава сериозна стъпка.

Град
    Sofia
    Уау..

anonymous708973
    Guest
    Към мен ли?

Град
    Sofia
    Към дадения пример за апартамента, всякви майки има (като оная с кърменето) няма общо, но не сдържах да не спомена ;д

anonymous708973
    Guest
    Към дадения пример за апартамента, всякви майки има (като оная с кърменето) няма общо, но не сдържах да не спомена ;д
    Мдааа. Караше щерката да учи право, че да можели да работят заедно... ама да не ходила в София.

Особено при разведени родители много често наблюдавам такова поведение на майката. Сигурно не се замислят, че са в ущърб на детето си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си