- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблеми с приятеля ми и с майка си
Не си ме разбрал.
Много си ми забавна. На тая възраст не би следвало да се поддаваш толкова лесно, ама какво да се прави (: Защо си мислиш, че хората в България задължително не желаят да учат нищо ново, не излизат извън България или излизат само на ваканция ? Защо си мислиш такива неща ам ? Разходи се до Дюселдорф ноември месец, може да се засечем на едно конкретно изложение което може и да ти е интересно хаха.
Плз някой да ми съмаризира защо дреид се заяжда на калпазанка, домързя ме да чета и вчера, и днес
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
На мен пък сега - и наистина без да се заяждам - ми е интересно как пък ти се връзваш на такива неща. Сериозно мислиш, че на едно изложение, което трае най-много 3 дни, можеш да научиш нова техника на работа?
Сега си сложи ръката на сърцето и ми кажи, че би отишъл при лекар, който работи с техника, видяна на изложение, а не при лекар, който работи всеки ден с нея.
Значение на думата "изложение":
a large-scale public exhibition or show, as of art or manufactured products:
an exposition of 19th-century paintings; an automobile exposition.
Synonyms: exhibit, demonstration, display, presentation.
2.
the act of expounding, setting forth, or explaining:
the exposition of a point of view.
...
4.
the act of presenting to view; display:
С други думи - изложение е да се разходиш по едно килимче и да ГЛЕДАШ, в най-добрия случай да слушаш обясненията за нечий друг опит. Та, изложение е доста различно от обучение, следователно в никакъв случай не са съпоставими.
Или ти го виждаш по друг начин? Пробвай наистина да обясниш, моля.
Едит: Била съм на две изложения в различни области на позиция зад щанда и мога да твърдя, че целта на изложението е сключване на контакти и реклама. Целта на обучението е съвсем друга.
Моят мозък е в отпуск, не го закачай ти него. Покрай тези празници съм му дал малко почивка.
За съжаление мисля, че нямаш даже бегла представа за какво говоря (: В случай, че си се объркала мога да ти кажа, че не споменавам изложение с цел обучение хах.
Последно редактирано от draid : 04-13-2015 на 18:45
В ерата на интеренет дори в гората можеш да научиш повече неща, отколкото в най-елитния университет.
Та тая глупост със задължително напускане е точно глупост, но пък аз съм пристрастен, защото не подкрепям убийствата, още повече изучаването на нови начини, с които да убиваш.
Като техническо лице, ти казвам не.
След всеки семинар и всяко обучение, сме пълни сакатници, докато не ни пуснат да го правим в реалната среда.
А там, въпреки обученията, си като девствен, все едно за първи път го правиш.
Нищо, че по време на обученията имаш достъп и до лаборатория.
Лекарите нямат тази свобода, както инженерите, при нас чупим, докато не заработи, при лекарите, за съжаление, всяка грешка може да е фатална.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ох, ама именно!
Калпазанка ти казва, че в чужбина я научават да работи с техники, каквито в България все още не са навлезли, следователно тя може да ги приложи, когато се прибере.
Ти казваш, че и професионалистите в България се интересуват от новости и ходят по изложения - да, това е така, супер, браво (никой не го е отрекъл!), но как се сравнява с това да пипнеш нещото и да те обучат на него?
И понеже съм си Мара Подробната, намерих и двете изложения, за които е възможно да говориш (подозирам, че щом се обърна към Калпазанка, е медицинското), отворих им homepage-a и програмата. Еми, speakers corner и workshop... Това наистина може да те запознае с нещо ново, но няма да те научи как да работиш с него.
Парадокса е, че аз никога не съм отричал повишаването на квалификацията независимо в какво направление. Иначе да, ще се обучи, ама дали ще го използва като се прибере е относително и зависи от оборудването с което ще разполага. Подобен вид изложения показват наистина интересните неща, неща които колеги са направили за да може калпазанка да си върши работата и да учи нови неща. Това само като едно лирическо отклонение (:
Аз съм напълно съгласна с теб в това отношение, помислих обаче, че ги сравняваш - един вид "за какво да ходи да работи там, като и без това ще се научи на изложението".
all clear.
Ти си от хората, които за всяко решение намират проблем.
Проф. Горчев по твоята логика не трябваше да ходи по обучения, щото роботът дойде едва 2008/2009та.
И без това си достатъчно наказан...
потрес... ама то всеки народ си заслужава участта, де.
Последно редактирано от kalpazanka : 04-14-2015 на 10:59
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Потресена, непотресена, аз съм си казавала мнението хиляди пъти, че за мен личните лекари отдавна са просто администратори и рядко съм попадала на кадърни. Напрежението е в бърза помощ, където звънецът бие през секунди, а не в креслото, където изписваш рецептички за антибиотици, които и дете в първи клас знае.
Пък и ти нали не "лекуваш" българския народ, гледай си немските пациенти, нас има кой да ни мори.
Последно редактирано от therichbitch : 04-14-2015 на 11:45
Абе... малко е рязко, ама си е баш така. Личните лекари не правят особено много... да не говорим как пък постоянно са ухажвани от фармацевти, които предлагат комисионни за изписване на точно техния продукт. Така личните лекари единия сезон са "ооо, ето това ти давам, много е добро, тва другото не го търси, много е надценено", следващия сезон "ето това да вземеш, по-скъпичко е, ама си заслужава, по-бързо ще те изправи на крака".