- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблеми с приятеля ми и с майка си
Моите впечатления от личните лекари в България са, че като отида с някакво оплакване си изреждам съмненията какво може да ми е и те си избират едно. Затова вече си мълча, да ги видя колко могат.
А като дойде някое бабе с 10 различни болести и куп оплаквания, пак ли нищо не върши личния лекар ?
Много си дълбок. Аз лично си казах моите впечатления, не непременната истина, че личните лекари не вършат нищо.
Auriss, не знам за бебета, но като дойде петгодишно дете и му предписва за сериозни проблеми да се "лекува" с парацетамол, ако майката на това дете нямаше интерес в обласста и не беше изчела куп медицински томове (и да рабере от какво е болно детето ѝ и да го лекува с адекватни лекарства), нямаше сега да мога да ви дразня с откровеността си.
А че съм броила четири пъти n лв за четирима частни лекари в реномирани болници, за да ми открият проблем (вярно, много дребен, но все пак), който имам и всички да викат "нищо не откривам", за да може най- сетне съвсем случайно при преглед пенсионирана вече лекарка да ми открие, няма да коментирам.
Истината е, че както при всички останали сфери и лекарите стават все по- некадърни. Моите колеги, икономисти, които не знаят кой е Кейнс още, но вече имат висше образование са същите като онези лекари, които ги пускат да завършат с 4, примерно, или си купуват изпитите, или им подаряват оценки и т.н.
И аз като Калпазанка съм потресена здравето на хората в чии ръце се оставя, не знам само защо се прави на дръж ми шапката, сякаш не знае как стоят нещата.
Когато направиш транспланатция на сърце или отстраниш злокачествен мозъчен тумор, тогава ще дойдеш да се потрисаш, докато предписваш хапчета за високо кръвно на затлъстели германки, нямаш думата.
Последно редактирано от therichbitch : 04-14-2015 на 15:35
Напротив, вие ми вадехте от 10-тия кладенец вода за да си подкрепяте аргументите. Аз съм тоя дето намира за проблемите решения, ти не ме мисли. Да не говорим, че изобщо на едно място дори не съм споменал, че някой не трябва да се обучава и т.н. ама виждам добре си ги съчиняваш.
Иначе ти от кой народ викаш беше ?
Реално има два вида лекари за мен. Едните са вътрешни болести, другите хирурзите. При тях пада най-големият товар. Това далеч не значи че трябва да се омаловажава труда на лекарите и това което правят.
Казах, че няма думата да се потриса от мнението ми за личните лекари. Може коминочистач да съм, ще разбера като ми предписват това, което предписват на всеки втори и продължавам да се влача като парцал, вместо да се лекувам.
Не знам Калпазанка в каква сфера работи, знам, че ревностно защитаваше личните лекари, сипейки термини, за да изглежда по- умна в очите на слепите (половината форум не знае какво е аорта)
Аз по какви лекари ходя няма как да знаеш. Да кажем само, че съм ходила и за неща, различни от сополи и червено гърло.
Не се сопкам на Калпазанка, нито поставям под въпрос възможностите ѝ, тъй като не я познавам, изказвам си крайното, да, мнение по въпроса за личните лекари. Тя може да е изключително добър специалист, но на този етап няма как да предизвика респект у мен и възхищение (защото по принцип се възхищавам на тези, които спасяват животи, но не и на тези, които си чешат пръстите)
Последно редактирано от therichbitch : 04-15-2015 на 16:09
Лелей, темата станала 7 страници. Много сте ми забавни. Все едно държите сметка на Калпазанка, защо не живее в България, защо няма деца, изобщо защо е лекар.
Плюете по лекарите, ама като нещо ви има, ходите в поликлиниката? Естествено, че има и некадърни, разбира се, както във всяка една професия. Но има и много кадърни, които се грижат за нашето здраве. И го твърдя това, въпреки че и моето семейство си е патило от лекарска немарливост.
Несериозно е да твърдите как всички лични лекари са мързеливи и не разбират нищо, а изписват само Парацетамол. Също така не забравяйте, че едно лекарство за кръвно може да ви помогне да живеете още дълги години, но и да ви убие.
Имам чувство, че се заяждате с Калпазанка ей така от скука.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Срамота, журналист, пък не може да чете.
Всеки си изказва възгледите, аз не видях някой да държи сметка на някого.
А това с know-how беше изсмукан от пръстите аргумент, натоварен с огромна доза клишираност, колкото да затвори на Дрейд устата. Тъй като темата се запълни с предположения кой какъв е, дали е самотен, по какви лекари ходи, защо няма или има деца, ще си позволя и аз да направя едно,базирано на постовете й като цяло- Калпазанка не е от хората, които смятат да се завърнат в България.
Последно редактирано от therichbitch : 04-15-2015 на 16:20
В интерес на истината вероятно ще се завърне. Сравнително млада е още и има какво да я дърпа обратно. Иначе за калпазанка знаем, че и се възхищават форумните люде, ама аз рядко се възхищавам на някой, та не хваща нещо.
Аорта няма нищо общо с медицината ! Все пак обзема ме интерес относно една сметка. В предвид средните размери на аортата и средно количество кръв изпомпвано от сърцето на удар, то какво количество кръв ще успее да изтече ако въпросната се прекъсне. Хайде калпазанке ти си (:
Последно редактирано от draid : 04-15-2015 на 17:30
О, аз пък съм на обратното мнение, ама е някакво вътрешно усещане, та не претендирам за достоверност.
А за лекарите - мдам, понеже на човек му се налага, дето се вика, на едно УНГ да иде (лека му пръст на моето УНГ, невероятен професионалист беше), не е хубаво да сипваме на всички лекари само щото не са в кардио- или мозъчно отделение.
Казах, че е само предоложение, ако смята да се завърне и основната ѝ цел да замине е била да пренесе знанието, ок, супер. Само не знам как ще пренесе техниката, с която там борави, защото останах с впечатлението, че това е най най- голямото предимство.
Дрейд, доста некоректно зададен въпрос предвид категоричността в постовете ти.
Предполагам не намираш мнението ми за меродавно, затова ще си замълча и само констатирам.
Просто ми е интересно как си представяш ти 'прекъсването на аортата'. Напречно (раз)сечение на цялата аорта ли?
чакай, малко смеси нещата, посочих сърдечно- съдовите заболявания и неврохирургията само като примери (знам, че няма по- важно и по- маловажно, тъй като организмът е цялостна структура, но за мен тези са най- натоварващите, всъщност и в онкологията не им е лесно, както и да е), УНГ също си е отделение. Идеята ми е на какво си се спрял. Миналата ми лична лекарка беше кардиолог, сегашната не знам каква е, но си имат специалност и въпреки това вместо да използват знанията си (на първата доста под въпрос) и уменията си, те висят в кабинета и разписват рецепти. Ама, така е, друго си е да прибираш по 2-3 бона за консултации и упражнения на ръката, вместо да търчиш по операции.![]()
Последно редактирано от therichbitch : 04-15-2015 на 18:36
Събрали се тук да съдят kalpazanka...
Draid, има разлика между възхищение и уважение.
Не е задължително да харесвам някого, за да го уважавам.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
С напречно сечение би се сметнало най-лесно. Но това е най-невероятната за настъпване ситуация (: Като цяло не смятам, че изобщо има шанс да седне и да го сметне. Това беше просто размишляване на глас.
Да, но аз не уважавам никого, който не уважава мен. И прави разлика между признаване на дадени качества и уважение. Та на тая база за какво да я уважавам ? Защото е лекар ? Защо реши че една завършена специалност и работа неминуемо трябва да ти носи уважението на околните ? Не ми е дала нито един повод да изпитвам уважение към нея.
Усещам, че на някои хора им се е насъбрало от някъде и избива във тази тема. А други са тук за спорта.
прекрасно
прекрасно
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
искам да попитам колко от вас биха произнесли всичко което са написали в тази тема
В смисъл? Не съм сигурна точно какво имаш предвид. Ако визираш директен диалог с човека, аз определено съм пословична с острия си език сред хората, които ме знаят
Не знам тези, които сипят обиди по адрес на родители, дали биха го казали на живо. Едно е да кажеш 'майка ти е курва', друго е да правиш заключения, че е студенокръвно чудовище, което си проектира амбициите върху детето cи.
Последно редактирано от therichbitch : 04-17-2015 на 12:32
ама винаги ли ти е остър езика или в други ситуации е по-нежен...
Последно редактирано от galaxy29 : 04-17-2015 на 12:26