ти сигурен ли си че при преиздаване на дебитната карта ми се промян айбана ? иначе в момента не ми е спешно така че може да се тегля от касата с лична карта
там можеш по всяко време да следиш движението на парите си. Значи по всяко време можеш да си теглиш парите от касата, но единственото,което няма как да използваш е банкомат или посттерминал
нямам от касата на банката ще си изтегля парите и после ще питам ако си сменя дебитната карта дали ми се променя айбан кода .. не виждам логиката да се сменя при положение че айбана ми е номера на сметката а аз ще си сменя само картата няма да подписвам нов договор и т.н.
не знам ти сериозно ли не разбра ? айбана на сметката е едно, картата е към тая сметка.. ако ще ми дадът нова карта без да подписвам нов договор защо ще ми променят айбан кода ?
1) При забравен ПИН картата се сменя с нова, защото самия код се намира върху картата и банката няма достъп до него.
2) При подмяна на картата получаваш нова карта с нов номер, вързана за сегашната ти банкова сметка (IBAN-ът ти остава непроменен).
3) Таксата за подмяна на картата поради клиентска грешка е 2-10 лева според банката.
4) Можеш да вържеш повече от една карта към определена банкова сметка, но ще трябва да плащаш такса поддръжка за всяка една от тях.