Здравейте! Имам нужда от помощ и съвет... Имам връзка с едно момче от 2 години. Още преди да тръгнем той редовно пушеше трева(за други неща в онзи период не зная), а откакто тръгнахме разбрах, че се друса. Имаше период от по 2 седмици, в който взимаше абсолютно всеки ден, ставаше неадекватен, отслабна много, не го свърташе на едно място и беше нервен. След много разговори , в които аз му казвах колко му вреди това и го дърпа надолу, той обеща да се поправи , да спре да се събира с компанията си и да се промени. Няма и седмица и пак разбрах, че си чертае линии. Тогава доста по-сериозно подходих, дори го заплаших, че аз не искам бъдеще с подобен човек и че ако продължи го напускам. Той започна да ми казва колко ме обича, че това няма да ни раздели и е за последно. Аз повярвах, последва един период от няколко месеца, в който уж всичко беше точно. Той продължи да се събира с компанията му, но казваше, че въпреки че те продължават да се друсат и да карат и него, той им отказва, защото е осъзнал как пропада с това. И аз му вярвах. И след около 2 месеца пак се надруса, аз замълчах, казах си, че всеки прави грешки. После го направи още 4 пъти за два месеца.(поне аз за толкова разбрах) Прощавах, уж всеки път за последно. Но с всеки ден отношението му към мен се променяше, започна да го обзема някаква параноя, че му изневерявам, звънеше ми и ми крещеше без причина, предприемаше необмислени действия, беше много агресивен към всичко и всеки. Не желаеше никакви интимности с мен, твърдеше, че е подложен на много стрес и не му е до това. Аз отново го хванах да друса. Много голям скандал стана, бях готова да си тръгна. Но той започна да ме обвинява, че не го обичам, така ли ще оставя цели 2 години, те за мен нищо ли не са означавали? Твърдеше, че не е зависим, просто го прави ей така и той не знае защо... Никога не съм била в тези среди, не съм взимала и не знам как е, но ми се струва, че няма как да не е зависим след като не спира да го употребява дори пред заплахата да остане без мен. Сам ми е казвал, че като го хване абста и вижда чудовища и обмисля самоубийство.
Когато не е под влияние на нищо е много готин човек, обичам го и нещата между нас са ок, но този му порок го дърпа много надолу.Някои познати започнаха да ме отбягват, мислят, че и аз взимам. Не ме касае чуждото мнение за мен, но не знам как ще се развият нещата. Не ми се иска да го оставя, но не знам дали ще спре и дали наистина се е осъзнал. Аз не искам връзка с човек, чието поведение е непредвидимо. Имам нужда от съвет... Какво да правя с него? Благодаря ви предварително.