.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 74
    Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Тръгваш си просто ей така когато се появи проблема, ако ще го правиш, а не след като две години си толерирал,едва ли не, това поведение. За толкова време той вече може да не е способен сам да се осъзнае, както казах по-нагоре. И тогава си е чисто его. Дозата на един наркоман е "по-горе" от всичко друго, понякога от собствения му живот, какво остава за някаква връзка.
    Спирам с коментирането, докато авторката не даде малко информация, така можем да си говорим хипотетични глупости до безкрай.
    Тя хубаво дозата е по-горе от всичко ама тва е знак за липсващо самоуважение и уважение спрямо другия. Сиреч няма кво да си давам зор за простотии, щом такива са му приоритетите, нека. Моите са съвсем други.
    Иначе за тръгването в началото и аз казах, че още тогава бих си тръгнала. Още по първите не-особено-сериозни постове написах, че евалата за търпението на авторката.
    Последно редактирано от tori : 03-31-2015 на 08:58

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Тогава с какво заслужава някой да си губи времето с неговата особа?
    Зависимостта е болестно състояние, което изисква лечение. Ти щом имаш за загуба на време опита да спасиш особата, която уж обичаш - ок.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Тя хубаво дозата е по-горе от всичко ама тва е знак за липсващо самоуважение и уважение спрямо другия. .
    Първото изречение към an7raks, бих го сложила и тук. Останалото си е въпрос на разбиране.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен Аватара на tori
    Какво лечение, при все, че автора дори не осъзнава, че има проблем?

Най-лошото решение в момента е тя да се откаже от него.Не е нужно да е на хероин,за да бъде зависим,причините поради които е започнал могат да са много,от това да бъде "готин",до това че е имал проблеми и е избрал по-лесният вариант,сгрешил е но има огромна нужда от помощ.От приятелката си,от семейството и от приятелите,в никакъв случай не трябва да бъде оставян да се оправя сам.Както обясни авторката,той я обича,но просто когато е надрусан или има нужда да го направи,той вече е друг човек,всяка част от тялото му иска той да се надруса и той мисли само за това!
    Това,че е прекъснал за около месец е хубаво,но както тя сама каза,не е сигурна дали въобще е прекъснал,за това определено той има огромна нужда от подкрепа в този момент и от хората които го обичат за да получи адекватната помощ.

Град
    Bulgaria
    Тори, и пак се връщаме до там, че някой трябва да го подтикне към осъзнаване и желание за решение на проблема. Кой друг,ако не тези,които го обичат? Ако не авторката, то поне семейството му, защото приятелите му, предполагам, са същите като него.

Мега фен Аватара на an7raks
    Азориа, човек сам отговаря за действията/бездействията си. Никой не е длъжен да си губи времето в опити да му променя мисленето.
    Да, аз почти сигурно щях да се опитам, ако бях на нейно място и бях убеден, че си заслужава човекът, но тя явно не е убедена, щом пита тук какво да прави. Не е и длъжна да бъде.
    Каквито и проблеми или мисли да са го тикнали към наркотиците, той пак си остава пълен идиот, щом счита, че това е решението им.

Град
    Bulgaria
    Отказвам се.

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    В компанията ми, докато бях тийн имаше 3 момчета, които друсаха. Първо си отиде единия - надрусал се и заспал на гарата, чакайки влака посред зима - замръзна. Другите двама, най-близките му не спряха, въпреки това, после си отиде и другия - свръхдоза на студентски купон. Е третия най-после се осъзна, вече е чист, има си жена, дете, работа, добри приятели, но все още живее с мисълта, че е можел да се оттърси по-рано и ако не и двамата, да спаси поне единия си приятел. За съжаление такива хора или трябва да имат много силна подкрепа от близките си или да изживеят огромен шок от загубата на близък, за да си отворят очите и да видят на къде вървят.
    Авторката, ти най-добре би трябвало да знаеш дали е изгубена кауза приятеля ти или все още има шанс за него. Аз на твое място бих опитала с разговори, с някаква драстична промяна - например да го накарам да заживеем в друг град, да започне нова работа, нещо такова, според мен в повечето случаи средата играе основна роля, опитай да промениш средата ви.
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Азориа, човек сам отговаря за действията/бездействията си. Никой не е длъжен да си губи времето в опити да му променя мисленето.
    Да, аз почти сигурно щях да се опитам, ако бях на нейно място и бях убеден, че си заслужава човекът, но тя явно не е убедена, щом пита тук какво да прави. Не е и длъжна да бъде.
    Каквито и проблеми или мисли да са го тикнали към наркотиците, той пак си остава пълен идиот, щом счита, че това е решението им.
    Приятел,не си прав! Хората правят грешки,но това е ужасна болест,хиляди умират от наркотиците,защото не са получили адекватната помощ,хората са лабилни,правят грешните избори,но имат нужда от помощ за да направят правилния избор.Защо да не помогнеш? Нямаш си явно никаква представа колко е трудно едно такова състояние,човека който си познавал просто изчезва и не е същия след като стане зависим от наркотиците.Как можеш да решиш кой си заслужава,тук става въпрос за човешки живот,не за това,че той й изневерява като в повечето теми,става въпрос,че ако не му се даде адекватната помощ може да загуби живота си,няма значение дали си заслужава или не,трябва да му се помогне,има групи в България за наркозависими,които доста могат да помогнат на някого.Но е изключително важно близките около него да не се отказват от този човек,защото ако сега е трудно докато се друса,ще е 10пъти по-трудно когато започне да ги отказва.Не си прав,приятел,но е и по-добре да не попадаш в такава ситуация.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Какво имаш предвид под помощ от семейството и подкрепа? Дай малко примери.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Да бъдат до него естествено,първо да го убедят в това,че има нужда от помощ,защото сами най-вероятно няма да се справят,но е малко вероятно той да се съгласи веднага,за това първо трябва да го занимават постоянно,да е с някой когото го обича и държи на него и му го показва,да го занимава постоянно с нещо,за да не мисли за наркотиците.Много е важно да му се изчисти организма първо,естествено това се случва за месеци,но имам предвид от последния път в който е взимал нещо и когато ще има нужда от нова доза.Това е около седмица +/- някъде когато нещата ще се влошават.Той ще е объркан,дезориентиран,ще има халюцинации в зависимост от това какво е взимал,възможно е и да опита да се нарани физически,заради това има нужда от огромна подкрепа.

Цитирай Първоначално написано от Kapi90 Виж мнението
    Приятел,не си прав! Хората правят грешки,но това е ужасна болест,хиляди умират от наркотиците,защото не са получили адекватната помощ,хората са лабилни,правят грешните избори,но имат нужда от помощ за да направят правилния избор.Защо да не помогнеш? Нямаш си явно никаква представа колко е трудно едно такова състояние,човека който си познавал просто изчезва и не е същия след като стане зависим от наркотиците.Как можеш да решиш кой си заслужава,тук става въпрос за човешки живот,не за това,че той й изневерява като в повечето теми,става въпрос,че ако не му се даде адекватната помощ може да загуби живота си,няма значение дали си заслужава или не,трябва да му се помогне,има групи в България за наркозависими,които доста могат да помогнат на някого.Но е изключително важно близките около него да не се отказват от този човек,защото ако сега е трудно докато се друса,ще е 10пъти по-трудно когато започне да ги отказва.Не си прав,приятел,но е и по-добре да не попадаш в такава ситуация.
    Аз казах, че почти сигурно щях да опитам да помогна, но това щеше да си е моят избор и защото аз така искам, а не щото някакъв боклук можело да умре и аз да съм длъжен да му помагам.
    Може и да не съм прав, но смятам, че никой не е длъжен да помага на хора, които сами не си помагат. Ако авторката е решила, че има шанс за промяна и си струва да влага време в него, това е нейният избор, а не задължение, както се опитвате да й го втълпите.

Естествено,че е избор,но тя казва,че го обича и той я обича,че са били щастливи,но както ти казах,тези неща те променят,правят те буквално друг човек и неусетно всичко се променя,а ти се чувстваш добре когато си надрусан,не ти пука кого нараняваш или кого ще излъжеш,просто не чувстваш вина и това не те прави Боклук или ужасен човек,това те прави зависим и болен.Защото това е болест,mate и както всяка друга болест се нуждае от лечение,от внимание и от упоритост.Ако тя прецени да не му помогне,това е нейният избор естествено,но на мен ми изглежда,че тя иска да му помогне,но явно не знае как,а повярвай ми ще е трудно да му помага и то много,но ако не го направи ще се чувства доста по-ужасно,ако нещо се случи,а тя е знаела че може да му помогне.

Цитирай Първоначално написано от Kapi90 Виж мнението
    Естествено,че е избор,но тя казва,че го обича и той я обича,че са били щастливи,но както ти казах,тези неща те променят,правят те буквално друг човек и неусетно всичко се променя,а ти се чувстваш добре когато си надрусан,не ти пука кого нараняваш или кого ще излъжеш,просто не чувстваш вина и това не те прави Боклук или ужасен човек,това те прави зависим и болен.Защото това е болест,mate и както всяка друга болест се нуждае от лечение,от внимание и от упоритост.Ако тя прецени да не му помогне,това е нейният избор естествено,но на мен ми изглежда,че тя иска да му помогне,но явно не знае как,а повярвай ми ще е трудно да му помага и то много,но ако не го направи ще се чувства доста по-ужасно,ако нещо се случи,а тя е знаела че може да му помогне.
    Когато си зависим от хероин, може и да не можеш да се справиш сам и наистина да се приравняваш към някакво болестно състояние, но ако си на амфети, примерно, то всичко си опира до това какво искаш ти. Ако искаш да друснеш пак, значи никой не може да ти помогне.

Мега фен Аватара на 102
    ан7ракс какъв досег си имал с наркотиците

Лично аз само с трева. Познати - с всичко без хероин и халюциногени.

Не е така,хората стават зависими към много неща,не е нужно да е херца,може да е зависим към кокаина,също и към амфетите,метадона който дори не е толкова силен,а хората са зависими.Както ти казах,без значение към какво е зависим,той има нужда от помощ,до толкова че да се изчисти за определено време и след това се взимат други мерки,когато вече в кръвта му няма нищо,когато започне да е в абстинентна криза,тогава има нужда от помощ.Той явно не ги взима от седмица или месец,за да е толкова лесно да се откажеш,да факт е че не го е направил на време,но сега вече е доста трудно сам да вземе това решени,както момичето по нагоре каза или трябва да му се случи нещо наистина ужасно,за да се осъзнае сам или да му бъде помогнато.

Мега фен Аватара на 102
    значи никакъв

Град
    Bulgaria
    Такива наркотици има,за които и не си чувал сигурно. Всичко не включва амфети и кока само, примерно.

Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    значи никакъв
    Да.
    И не е като да не съм имал проблеми или възможност да се подведа с някои хора от бившето ми обкръжение. Заради това казах, че за мен трябва да си идиот първо, за да посегнеш натам. От там нататък просто си носиш последствията от глупостта си и никой не е нужно да се чувства виновен заради теб.

Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Такива наркотици има,за които и не си чувал сигурно. Всичко не включва амфети и кока само, примерно.
    Със сигурност има... Аз говоря за най-разпространените. Амфети, екстази, кока, пико. Едва ли приятеля на авторката е на някаква екзотика за нашите ширини.

Мега фен Аватара на 102

Друса амфети. Когато се опитам да говоря с него започва да ми се сърди, че го мисля за наркоман, казва да ходя при бившия си щом той не ми изнася. пуши трева нон-стоп. Когато му направя забележка за това, защото видимо вече започва да му влияе на паметта започва да ми се сърди и да ме овиква. Изобщо не осъзнава, че има проблем. Хващала съм го да ме псува пред приятели, но не мога да твърдя трезвен ли е бил тогава или не. Взима от поне 4-5 години. Цялата му компания е такава. Опитахме да сменим обстановката, преместихме се в нов град, не живеем заедно. Той си намери нови приятели, но са абсолютно същите като старите... От една страна много искам да му помогна и ми е болно някой ден да го чета в страниците на някоя криминална хроника, а от друга вече ми е много тегаво и се мъча от непрестанните му лъжи и обвинения...

Banned Супер фен
    Твърде добричка си към него. Сама си пречиш. Единствения начин да го накараш да се осъзнае какъв е станал е да го оставиш сам. Ако някога го е било грижа повече за теб, отколкото за това да друса, ще се оправи ако е силен.
    Последно редактирано от espada : 03-31-2015 на 18:39

Цитирай Първоначално написано от paradigmaa Виж мнението
    Друса амфети. Когато се опитам да говоря с него започва да ми се сърди, че го мисля за наркоман, казва да ходя при бившия си щом той не ми изнася. пуши трева нон-стоп. Когато му направя забележка за това, защото видимо вече започва да му влияе на паметта започва да ми се сърди и да ме овиква. Изобщо не осъзнава, че има проблем. Хващала съм го да ме псува пред приятели, но не мога да твърдя трезвен ли е бил тогава или не. Взима от поне 4-5 години. Цялата му компания е такава. Опитахме да сменим обстановката, преместихме се в нов град, не живеем заедно. Той си намери нови приятели, но са абсолютно същите като старите... От една страна много искам да му помогна и ми е болно някой ден да го чета в страниците на някоя криминална хроника, а от друга вече ми е много тегаво и се мъча от непрестанните му лъжи и обвинения...
    Та, какво казвате? Подобни индивиди заслужават търпение и помощ?
    Според мен заслужават една хубава дебела дряновица и работа из мините.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си