- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми е зависим...
В компанията ми, докато бях тийн имаше 3 момчета, които друсаха. Първо си отиде единия - надрусал се и заспал на гарата, чакайки влака посред зима - замръзна. Другите двама, най-близките му не спряха, въпреки това, после си отиде и другия - свръхдоза на студентски купон. Е третия най-после се осъзна, вече е чист, има си жена, дете, работа, добри приятели, но все още живее с мисълта, че е можел да се оттърси по-рано и ако не и двамата, да спаси поне единия си приятел. За съжаление такива хора или трябва да имат много силна подкрепа от близките си или да изживеят огромен шок от загубата на близък, за да си отворят очите и да видят на къде вървят.
Авторката, ти най-добре би трябвало да знаеш дали е изгубена кауза приятеля ти или все още има шанс за него. Аз на твое място бих опитала с разговори, с някаква драстична промяна - например да го накарам да заживеем в друг град, да започне нова работа, нещо такова, според мен в повечето случаи средата играе основна роля, опитай да промениш средата ви.
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....