- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Гърция
Така или иначе обсъждаме гръцкия въпрос, нека го правим в една тема, а не пръснато в няколко.
http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%...BE_454512.html
Цинична, но реалистична статия за вълненията напоследък в южната ни съседка и причините за тях.
http://e-vestnik.bg/22159/siriza-gar...asna-ilyuziya/
Ето и 2-3 по-умерено написани, но засягащи реалните проблеми на гръцкото общество.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 01:09
Welcome to the Jungle...
Гърция има да яде, но въпреки това пак ще са по-богати от нас, пак ще бъдат по-добре. Виж им селата на какво приличат, виж нашите на кво мязат.
СИРИЗА обеща нереални неща, но едно са предизборни обещания и друго е да управляваш наистина. Скоро ще им се наложи да се извиняват на избирателите си.
Те винаги са били по-богати от нас, но и са много по-големи галеници на съдбата. В стремежа си "да ги предпазят" от социализма, след Втората световна война, та и до днес САЩ и ЕС наливат доста пари там и това дава огромен тласък на икономиката им. А гърците мързелуват и папат послушно, здраво харчат публични средства и хич не им е зле.
Сега ги правят тея въртели в опит да уговорят опрощаването на поредния дълг, който сами са натрупали. Дългът обаче този път е колосален и ако им опростят дори част от него, това ще създаде опасен прецедент, от който веднага ще поискат да се възползват и други длъжници - Португалия, Испания, Италия и отиде, та се не видя. Затова си мисля, че в близките месец и половина-два ще падне голямо надлъгване между новите управляващи и кредиторите им от т.нар. Тройка, пък като дойде време за падежа (през март) ще се види кой кого е надхитрил.![]()
И на мен така ми се струва.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 09:46
Welcome to the Jungle...
Въпреки това имат 1000 пъти по-добри политици от нашите, там обстановката още се държи. Не са предатели. Ще се обедите. Съдбата е такава каквато си направиш, а те водят по-патриотична политика. Виж им новите министри - само експерти. Явление като бивш полицай мутра - ББ ,при тях няма. Няма и турска партия на циганите.
Няма и да има, защото не са имали социализъм. 40 г. там се въртят 2 партии - ПАСОК и Нова Демокрация, които уж са леви и десни, а на практика са центристи. ЕС и САЩ им дават милиарди долари/евро, а гърците ги оползотворяват по най-глупавия възможен начин. Съгласен съм, че политиците им са по-добри от нашите и знаят как да си отстояват интересите, но средностатистическия гръцки работник е в пъти по-мързелив и непроизводителен от българския (а взема много по-добра заплата). Рано или късно някой трябва да плати масрафа (а на гърците досега все друг им го плаща).
Welcome to the Jungle...
"Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц предупреди гръцкия премиер Алексис Ципрас, лидер на радикалната лява партия СИРИЗА, да не се отклонява от общата позиция на ЕС спрямо Русия в украинската криза, съобщи Ройтерс...
"С ужас забелязах, че Гърция днес изостави общата позиция на Европейския съюз по Русия", заяви Шулц пред германската телевизия Цед Де ЕФ. "Не можеш, от една страна, да искаш от Европа да покаже солидарност със собствената ти страна, както г-н Ципрас го прави, и после, като първа официална стъпка, да разцепваш общата европейска позиция", добави председателят на ЕП."
http://www.dariknews.bg/view_article...cle_id=1389066
ПП: то предупреждения, то закани,
така е, Гърците вместо за "великата ес война" да се стягат, пазарни отношения въртят.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 11:58
А нашите веднага клекнаха и се наведоха. Сега гледайте как южен поток минава от Гърция![]()
според мен, няма да я бъде тая измислена война, друго трябва да измислят, сигурно сега ИД ще ни нападне.
Казах ви - гърците си въртят гъза така, както им е удобно с цел да извлекат изгода от цялата ситуация. Типично в техен стил.
Welcome to the Jungle...
И завиждаш ли им, а?
Много, направо се късам от завист.![]()
Welcome to the Jungle...
Гърците с право си въртят гъза, според зависи. При положение, че никъде вече системата не работи както трябва, ми се управлява от монополи, страшно несъвършенна конкуренция (ся чета икономика :Д) , та всъщност, ако спазваш правилата и си почтен, то излизаш на последно място и те затриват. В целия свят е кофти.
Аз сега разбирам, защо си такъв защитник на демокрацията, защото 4 години си учил и си следвал за тази идеология и система. Е да, ама като специалисти в иконимиката, защо не вие не работите и не измислите креативно нов план, нови модели?
якузата и той.
Е няма, ама там е работата, че дори само едно общо правило да се наруши или да не се изпълнява - всичко започва да куца. А сега дефектни са много повече правила.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 01-29-2015 на 17:41
Кой са тия "общи правила"? И кой са тия дефектни правила.
n00bs
Климаторник, ти си привърженик на комунистическата идеология, но си и враг на чифутската власт по света. Прав ли съм?
Северна Корея е искала 10 млрд. долара в брой и храна за преговори с Юга
Тия нали бяха самодостатъчна икономика? Пари ясно, ще им намерят място, ми храна що? Или им залепнаха стомасите...
n00bs
да братле, една по-социална Европа, насочена към малкия човек, като в Норвегия, а сега Европа се поамериканчва, тва е.
ама групичката, защитава квото дойде, те така са свикнали, праволинейната, важното да има келепир за тях сега и веднага.
Аз им викам електорат на статуквото, квото дойде те са с вятъра, а след 20 година ако системата е друга пак ще са за нея, а ще плюят тая система.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 18:41