- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Не се чувствам красива.. Не се чувствам добре..
+ 1
А веднъж приемеш ли недостатъците си, никой не може да ги използва срещу теб. Сегашните тийнейджъри сме подложени под голям натиск, който идва от обществото, но пък в същото време ние сме обществото. Промени мисленето си, започни с baby steps... Няма как да не харесваш поне едно нещо в себе си. Дали ще бъдат очите или усмивката ти - има го.
Не е нужно да ставаш самовлюбена, нужно е да започнеш да харесваш човека, който си и да приемеш и впоследствие да усъвършенстваш нещата, които не харесваш. Не всичко е в наш контрол в крайна сметка, но най-малкото, което можем да направим е да се опитаме да бъдем в мир със себе си и човека, който сме. Да не говорим, че всеки има различни представи за красота, а ти си само на 15. Имаш да се развиваш адски много, и физически, и психически. Започнеш ли със себеомраза, ще завършиш с нея...
Когато станах на 11-12 бях по същия начин като теб, не се харесвах и продължих така до 15 годишна възраст. Тогава започнах да се харесвам лека по лека, но в момента отново съм в изходна позиция на себеотричане и мразене и ми липсват дните, когато се приемах с всичките си недостатъци и простащини... Не позволявай на другите да ти смъкват самооценката и в същото време я поддържай реалистична. Ти си такава, каквато си. Обичай се, няма нищо лошо в това!![]()