.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 28 от общо 28
    Мега фен
    ако искаш да стриймваш игри от рода на Battlefield / Planetside / CoD , i5 няма да е достатъчен. Затова хората си плащат за 'лепенка' и7.

Аз като играя някоя игра, обикновено е с включен скайп, отворен браузър със сума табове, като често зяпам някой клип / филм/ курс на втория монитор. Като ме гръмнат, алт-табвам на софтуера, който ползвам ако върша нещо, което доста често е така.
    Рендърите също нерядко ги пускам да ползват 3-4 треда, а другите 4 ги ползвам за да си браузвам или отново - за да върша нещо из софтуера.

Единствения случай, в който не си струва да купиш Xeon е ако си лелка, която гледа клипчета в тубата или просто тия 100 лева отгоре на и5-ицата ти идват в повече. Ама тя тази и5-ица и за нея ще ти трябва дъно за 150-200 лева, че да я клокнеш и да си струва, а за ксеона можеш да минеш с такова за 80.

// технически не мога да опиша разликата и какви плюсове и минуси ще има от решението ти. Адски сложна и дълбока ми се вижда на мен материята като опре до архитектури и тн, а като знам колко назад е материала по унивеситетите, дори някой с диплома от МИТ да се яви тук, пак няма да получиш адекватен отговор на въпроса си, освен ако не работи в някоя от компаниите, произвеждащи процесори/графични процесори или софтуер, който зависи пряко от иновациите в тази област.

Мега фен
    ето ти например нещо от Интел, което пуснаха на скоро и българите от ВиРей използват в софтуера си :

New Features in Embree 2.3.3

BVH builders more robustly handle invalid input data (Intel Xeon processor family)
    Motion blur support for hair geometry (Xeon)
    Improved motion blur performance for triangle geometry (Xeon)
    Improved robust ray tracing mode (Xeon)
    Added rtcCommitThread API call for easier integration into existing tasking systems (Xeon and Intel Xeon Phi coprocessor)
    Added support for recording and replaying all rtcIntersect/rtcOccluded calls (Xeon and Xeon Phi)
    https://embree.github.io/

Супер фен Аватара на Юлиян
    大精明的haritov不说无与伦比........

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си