.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Срамежливо момче, какво да правя?

Здравейте!

Четох темата "Защо те игнорира", хаха! Ама искам да разбера дали има други възможности освен вече посочените. :Д
    Така, студентка съм, за първа година в чужбина. Хората тук като цяло са и двете - и експресивни, и леко затворени - на никой не му пука какво правиш, стига да не закачаш никой друг... Така, аз нямам постоянна компания, но покрай съквартиранта ми започнах да излизам често с определени хора, сред които е и едно момче, което си спомням от първия ден в който дойдох, защото имаше много красиво излъчване. По принцип е много красив, но сега знам че е и адски добър човек, защото го наблюдавам с приятелите му и съм близка с някои от хората около него. Сама по себе си красотата нищо не значи и щях да си плакна очите само съвсем ненатрапчиво, ако беше само красив.
    Всичко започна веднъж, когато и двамата бяхме на едно представяне на книга и аз видях, че е там и просто се зазяпах, без никаква умисъл. Добре, сигурно е решил, че съм долен столкър и затова и той ме зяпаше и общо взето се криехме, че се зяпаме един друг. Тази вечер през цялото време си говорих с един негов приятел (който си има приятелка, просто говори български и обича да практикува) и много пъти после, не само с приятеля му, но и с други хора, с които си говореше това момче чух, че говорят нещо за мен. И така, друга вечер аз поех инициативата и се запознах с него, защото видях, че видимо го е срам от мен.
    Доста време мина, виждаме се почти всеки ден. Той си стои с групичката от близки приятели, общо взето, аз си говоря с други хора. Преди две вечери отидох да си говоря с него и друг негов приятел, за да ги питам нещо и завързахме много приятен разговор за възгледи, при който той ме прегърна като му казах, че дори да мисли така ние го обичаме такъв, какъвто е. Но като цяло е супер touchy, и всички тук са супер touchy с близките си хора и изобщо не можеш да разбереш какво става, ако някой ти харесва. Снощи пък, се озовахме един срещу друг, и макар че беше леко пил не ми говореше, аз пак бях тази, която да поеме инициативата и пак - не се получи. В края на вечерта като се прибирахме с него и съквартирантката му ме прегърна и ми каза "лека нощ, my beloved lady', ама и това не знам дали значи нещо. Имам чувството като цяло, че ме игнорира, и не знам защо е - дали защото не иска да му се натрапвам (съмнение, което всеки нов човек на ново място има), или защото има нещо към мен все пак... Много е странно.
    От друга страна си говорих с една приятелка, която е имала нещо към него и ми каза, че е много много срамежлив с хора, които са извън кръга му и тя е успявала един път да си говори с него маса време (аз повече, хахаха) и се е отказала. Не знам, хора, споделете опит, какво да правя, за да не съм ебати лепката и столкъра и хем някак да има някакво развитие, което да не върви тоооолкова бавно. Мен това ме дразни - да не можеш да разбереш дали да си влагаш енергията в нещо или някого. Ако няма да се случва - да си знаеш и да продължиш...

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Била съм в същата ситуация и накрая просто отидох при него и му казах "Искаш ли да излезеш с мен?" последва учуден поглед от негова страна и продължих с "Виж какво, като цяло съм търпелив човек, но... не ЧАК толкова." И стана работата. Може и да е било,защото го стресирах, но все пак. ;D Рискувай, няма какво да загубиш, освен несигурността в ситуацията.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Щом не ви поглеждат, значи са срамежливи или педали, защото жените трудно бихте повярвали, че не всяка от вас заслужава да и се обърне внимание, особено пък столкърките

Мега фен Аватара на RapExotic
    Англичанин ли е? Ако е така те са доста задръстени относно отношенията си с момичета, за това и често изпедерастяват.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Щом не ви поглеждат, значи са срамежливи или педали, защото жените трудно бихте повярвали, че не всяка от вас заслужава да и се обърне внимание, особено пък столкърките
    Точно! Понякога срамежливостта няма нищо общо, просто може да не те харесва по начина, по който на теб да ти се иска и същевременно да не иска да наранява чувствата ти, казвайки ти го директно.

RapExotic, интересно ми е, колко англичанина познаваш, че правиш такива генерални заключения?

BeBchEtO_IlInKa
    Guest
    Dam taka e

BeBchEtO_IlInKa
    Guest
    Momcheto shtom nevi gleda ili e sramejliv ili nevi haresva po princip po veroqtno e da e sramejlv

BeBchEtO_IlInKa
    Guest
    Po princip po veroqtno e da nevi haresva shoto sa radko momchetata deto sa sramejlivi

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    RapExotic, интересно ми е, колко англичанина познаваш, че правиш такива генерални заключения?
    Познавам над 10 българи живеещи там. Всеки от тях познава поне по 20 англичани. Смятай каква е цифрата.

Като цяло по тези държави мъжете прекаляват с учтивостта и съпътстващата я пасивност и не можеш да разбереш какво им се върти в главата. Там от толкова много свобода,толерантност и равнопоставеност между половете не става ясно кой има водеща роля в отношенията и семейството. За това и една българка, която е свикнала тук само да си седи и да се гримира, а мъжете да и тичат подир гъза, попаднала там не знае как да реагира.

Това, че ме поглежда, даже си ме зазяпва, след което следва игнор и правене, че нищо не се е случило. Освен това в много случаи можеш да го видиш как се изчервява. И да, не съм в Англия, но и тук хората са по-сериозни, макар и по-експресивни, също така липсват и гнусните мачо свалки.
    Да ви споделя развитие: снощи приятелят ми, който говори български ме заведе при него, защото са от една компания и той ме прегръщаше през цялото време и си говореше с мен и изяви желание да правим плакати и графити заедно Ако не друго, като правим нещо заедно ще разбера накъде отиват нещата.
    Азория, мерси, помагаш Холи също

Аз мисля, че е явно, че те харесва, поне по това, което споделяш. Прекарвайте повече време заедно, по възможност само двамата, пък то ще си проличи накъде отиват нещата

Супер фен Аватара на sladura89
    Цитирай Първоначално написано от LikeAStone Виж мнението
    Това, че ме поглежда, даже си ме зазяпва, след което следва игнор и правене, че нищо не се е случило. Освен това в много случаи можеш да го видиш как се изчервява.
    Щом те гледа и се изчервява значи е сигурно, че те харесва, но е притеснителен и не смее да те заговори или да си покаже чувствата! Знам от личен опит.
    П.П. Има вариант обаче да заглежда някого и когато изпитва страст, привличане, желание, но не и някакви по-сериозни чувства, но определено не си му безразлична!
    Последно редактирано от sladura89 : 04-07-2015 на 15:53

Супер фен Аватара на sladura89
    Цитирай Първоначално написано от Azoria Виж мнението
    Била съм в същата ситуация и накрая просто отидох при него и му казах "Искаш ли да излезеш с мен?" последва учуден поглед от негова страна и продължих с "Виж какво, като цяло съм търпелив човек, но... не ЧАК толкова." И стана работата. Може и да е било,защото го стресирах, но все пак. ;D Рискувай, няма какво да загубиш, освен несигурността в ситуацията.
    Мхм ето, че имало и момичета, които правят първата крачка, аз не съм срещал, но предполагах, че има! Браво на теб продължавай в същият дух, а не само да чакаш някой да те забележи!

Хаха, сладур! И аз си мислех за второто. Е, супер, хора!
    Аз да ви докладвам какво се случва, главно защото винаги съм следила и съм искала да знам като са пускали такива теми А и защото не разбирам!!!
    Така, видях го, той искаше да правим нещо заедно, взе ми телефона и ми каза: ще ти се обадя аз. Питах го дали не иска аз да му се обадя и ми вика: не, ще ти се обадя аз. Е, не ми се обади. Съквартирантът ми го търси по друга причина и пак не отговоряше. А като се видяхме ме държеше за двете ръце и ме погали по косата накрая, как не го е срам така да прави...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си