.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 58

Hybrid View

Направи си сам

Неслучайно избрах такова заглавие за темата. Едно момиче беше публикувала тема, в която моли за помощ как да развие персонажите си. Доста хора се бяха развълнували и имаше куп предложения. Така питам дали искате да направим един творчески турнир. Регламентът е много прост. Може да се зададат всякакви условия например:

- да са дадени типажите на героите, характерите им и с какво се занимават и участниците да трябва да развият историята с тях
    - или условието за историята да е от една дума ( сняг, изневяра, самота) и от тази дума да трябва да се развие сюжета
    - може да има зададено мото част от стих или песен и всеки да напише това за, което му напомня конкретния откъс
    - или да имаме вече дадено начало и то да трябва да бъде продължено

Не налагам никое от горе посочените предложения, мисля че това ще е по- добре да го решим заедно.

Обикновено се поставя срок до, който се изпращат творбите. Даващия регламент не може да участва, той получава произведенията публикува ги. Чрез анкета се разбира кои са най- харесаните, всичко е анонимно. Ако има много участници се правят няколко кръга, като първо се избират десетима, после петима и накрая трима и след това един
    Доста съм мотивирана наистина се надявам да има желаещи.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Ако са дадени типажите на героите, мога да ти измисля история. Има ли ограничение за жанр?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

За жанрът решаваме сами. Аз предлагам да се спрем на епоса като литературен род. И от там вече приказки, басни, разкази, пътеписи всичко е позволено.
    Дали ще има желаещи да пишат стихотворения?

А ако питаш за жанр в смисъл дали приключенски, романтичен, фентъзи, това също предстои да се реши.

Супер фен Аватара на sl1nceetoo
    И аз бих си развила мисловната дейност, независимо с кое от подусловията.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Може би и аз бих се включила.

Мега фен Аватара на Blab
    искаш ли едно драматургично упражнение, през което минават всички сценаристи?
    избираш 3 предмета (несвързани помежду си), които трябва да вкараш в история, следвайки 3 правила:
    У - уникалност - трябва историята ти да обосновава защо точно този предмет е там/нужен, а не някой друг. т.е. да го създадеш незаменим.
    Ф - функционалност - трябва да влиза в употреба, не просто да ти присъства в историята и живота на персонажите ти, а да има функция.
    О - оригиналност - по възможност функцията му да не е тривиална;

получават се интересни резултати (ако има добри пишещи, де)), затова реших да ви споделя и тук;
    //така или иначе пиша в момента, така че съм ин, като измислите правилата на играта, ще се включа)

Това с изпитанието за драматурзи доста ми хареса. Може всички да драснем нещо като загрявка за даденото по- горе от мен предложение. Искам да ви попитам аз ли първа да пусна регламент или някой друг има желание да го направи?

Град
    Dreamland
    Идеята беше твоя, така че май е по-добре ти да пуснеш.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Последен въпрос някакви желания относно условието или ми позволявате сама да избера всичко?

Супер фен Аватара на sl1nceetoo
    Давай ти.

Официален регламент I кръг

Може да ви се стори трудно, може да ви се стори и лесно.

Мотото на творческия турнир е стих от песен на Nirvana.

Come as you are, as you were, as I want you to be.- Ела те колкото сте, каквито бяхте, както искам да сте

Пишете за всичко, което се сетите. Няма ограничени за жанра. Елегии, импресии, разкази, приказки, есета. Приемете темата и си излейте душата върху листа. Знам, че ще се получат по- интересни произведения от тези, които сте очаквали. Предлагам като краен срок за изпращане да набележим края на ваканцията, а ако всички желаещи изпратят творбите си и по- рано, ще обявим край и по- рано от казаното.

Изпращайте ми творбите си на: marinkakalinka@abv.bg
    на лично съобщение тук във форума
    и ако някой иска по скайп да ми пише да се разберем
    Успех на всички. Когато получа и последното произведение ще ги кача тук да гласувате.

А краен срок няма ли да има? В смисъл, така може да пращаме неща до Великден 2016. Също за такива неща трябват и други изисквания: размер, завършеност, критерии, ограничения от типа "Произведения с прекалено еротични елементи ще бъдат дисквалифицирани", брой произведения на автор, шрифт Times New Roman, размер на буквите 12 (това е универсално изискване на повечето конкурси) и тн.
    Не е чак толкова лесно да се прави литературен конкурс. Така може на Нова година 2017 да бъде изпратено последното произведение, което е дълго 1000 машинописни страници и е писано със най тумбестия шрифт с възможно най-едри букви, което има претенции да се съревновава с еротизма на Нюансите при наличие на още две такива произведения изпратени от същия автор.

Цитирай Първоначално написано от lilinet Виж мнението
    А краен срок няма ли да има? В смисъл, така може да пращаме неща до Великден 2016. Също за такива неща трябват и други изисквания: размер, завършеност, критерии, ограничения от типа "Произведения с прекалено еротични елементи ще бъдат дисквалифицирани", брой произведения на автор, шрифт Times New Roman, размер на буквите 12 (това е универсално изискване на повечето конкурси) и тн.
    Не е чак толкова лесно да се прави литературен конкурс. Така може на Нова година 2017 да бъде изпратено последното произведение, което е дълго 1000 машинописни страници и е писано със най тумбестия шрифт с възможно най-едри букви, което има претенции да се съревновава с еротизма на Нюансите при наличие на още две такива произведения изпратени от същия автор.

Мисля, че не си прочета до край регламента: Творбите да се изпращат до края на пролетната ваканция. В случай, че получа по- рано произведенията на всички желаещи ще обява край и по рано. За еротиката? Щом не съм написала нещо за нея, значи не е проблем да ми изпратите и своите най- закътани секс фантазии, стига да са свързани с мотото разбира се. За оформлението на самите произведения, не съм писала, защото доверявайки се на вас знам че няма да ми изпратете " 1000 машинописни страници и е писано със най тумбестия шрифт". И все пак ако ги ми изпратите на 12 шрифт с малко по- голямо заглавие ще съм благодарна. Колко да бъде размерът на произведението също нямам претенции. Ако ще да е една страница или единадесет. Смятам, че до три произведения на човек е нормално.

Това с еротиката беше само пример. Със същия замисъл можех да дам и следния пример: "Проиведения съдържащи сексуална, расова или етническа дисктиминация няма да се допускат до съатезание." или "Творби с прекомерни насилствени елементи ще бъдат отхвърлени"
    А за това със срока... явно съм била полузаспала като го четох.... Твърде често ми се случва. Сори.

Приемам критиката ти, трябваше да наложа някакво ограничение. Може би съм си мислела, че ако в този форум има хора, които имат някакви предразсъдъци към религия, етнос или сексуалност, то точно тези хора няма да се включват в турнира. Разбира се това е много грешно и даже някак дискриминиращо, защото така даден регламента всеки може да ми изпрати произведението си и в него да пише всичко свързано с темата. Радвам се, че някой ме поправи. Щях да се учудя ако никой нямаше въпроси и градивна критика. Благодаря ти и очаквам произведението ти!

ВНИМАНИЕ!!!
    Няма да приемам произведения, съдържащи СЕКСУАЛНА, РЕЛИГИОЗНА и ЕТНИЧЕСКА критика и обида. Произведения целящи да унижат и разстроят някого. Произведения с не случайни лица, имена и хора.
    Ако изпращате произведения съдържащи груба и насилствена сексуална дейност, спазвайте граница. Границата, която вие ще прецените и няма да прекрачите.

Каква е причината никой да не ми изпрати нещо?

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от you against me Виж мнението
    Каква е причината никой да не ми изпрати нещо?
    Това прозвуча много заплашително.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Това прозвуча много заплашително.
    Не съм целяла да да прозвучи по този начин. Просто питах...?!?

Аз не се вдъхнових нещо.

Да измислим някаква друга тема?

Град
    Dreamland
    Да.

Banned Супер фен
    Айде да творим.

И аз тва викам...

Banned Супер фен
    По едно стихотворение за каквото ни е на душата? Искате ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си