- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Мормони във форума
Ето им го обясненията на "вярващите", нямат такива. Каква е разлика от психичноболен, който "чува гласове" и той ще вярва, че някой му е казал да убива.
@аурис не виждам какво обясняваш на климатроника. Той още вярва, че преди 2000 години са живели по-добре.
Защо ги ползваш, като ги заклеймяваш? Преди дори един грип е можело да бъде фатален, хората са умирали от туберкулоза, ако ги нямаше тия компютри и електричество, кой щеше да направи лекарства, баба ти щеше да ходи да бере лайка, че да те лекува ли?
n00bs
Радваш се, че живееш по-дълго с 20- 30 години?
Всъщност и това не е вярно, тъй като днес много хора заболяват и умират рано, благодарение на нездравословната храна (химия и ГМО), замърсения въздух и психическото напрежение в забързания градски живот, заразлика от предишните поколения. Пенсионерите в Родопите, които не ползват компютри и луксове на 90 години се къпят в ледени води, а в Амазонската джунга и Африканската савана има диви племена със старци на същата възраст, които се катерят по дървета. Пастирите прекосяват десетки километри, за да немерят прясна вода и знаеш ли колко им пука как живеем ние?
Якузата и той. Самочувствието ви излиза от границите. А колко ли ще сте смешни и трагични, ако някой, така да го каже разбираемо за вас - 1000 години напред във времето ви види писаниците.
А дали едно семейство преди 1000 години във времето ще пожелае да се пренесе да живее днес?
Колкото за моето желание да използвам интернета....
Това все едно влизате в една детска градина, раздавате на всички деца подарък и остате едно без нищо.
Или нареждате на всички да ходят добре облечени в униформи и само едно го оставяте без дрехи.
Може ли една пчела самостоятелно да просъществува, ако я махнте от кошера и семействто?
Човекът е бил социално животно, а ауриса обичал философията.
Последно да добавя, че човечеството постепенно се завръща към традиционното билко лечение.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Климатик климатик минаха годинките когато щях да седна да пиша фермани. Толкова глупости в един пост си написал, че ме домързя само първото изречение като ти прочетох.
Радвам се, че ЩЕ живея по-дълго с не 2-30, а 5-60 години. Не знам как може да я погледнеш тази картинка и въпреки това да оспорваш, че човечеството се движи напред. Толкова си забил в глупосите, с които родителите ти са ти напълнили главата и толкова те е яд, че са глупости, че предпочиташ да бориш вятърни мелници вместо да се видиш какви ги плещиш. Личността ти е изградена върху притчи, измислици, митове и злоба. Днеска съм на кеф явно, та вместо да ти сипя - едно съжалявам получаваш. Няма повече да се занимавам с теб, дерзай.Радваш се, че живееш по-дълго с 20- 30 години?
http://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival
За тези, които ще са в България.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Айде бе, кой се връща? Къде го прочете?
@Харитов, нима казваш, че във фармацевтичната индустрия не ползват компютри? ДНК анализи? И род други неща?
Вие имате ли идея колко е била средната продължителност на живот преди 300 години?
"Повечето антрополози са на мнение, че в праисторическо време, хората вероятно са живеели средно по 20-30 години. Хипотези за продължителността на живота на хората в античния свят, както и през средновековието, също се колебаят около 20-30 години.
До средата на 19-ти век, средната продължителност на живота в Европа е била 40 години, както за мъжете, така и за жените. След индустриалната революция, разликата между средната продължителност на живота на мъже и жени все повече се увеличава, в полза на жените."
"Средната продължителност на живота през 2012 г. на виетнамците е 76 год., на американците 79 год., на японците 83 год. А на българите, според казионните медии, е 74 години. "
Може да си социален и без интернет. Явно на теб това ти е единствения контакт с живи хора. Нямам идея как ще е света след 1000 години, но ако не се случи някой катаклизъм и са започнали да живеят по 100-120 години, излекували са много от болестите и са намерили как да живеят без повечето от днешните ресурси - ами естествено, че няма да искат да се връщат назад. Един арабски шейх беше казал - каменната ера не е свършила, защото са свършили камъните. Така че света се развива и ще продължава, но тук явно повечето ще си останете на ниво 4-ти век. Пробвали ли сте да палите огън с две пръчки? Е пробвайте, успех!
n00bs
Дрийм, права беше, че няма смисъл да се обеснявам... няма да разберат.
Не е важно колко ще години ще живееш, а как ще живееш. Ако живееш, само за да можеш да те има като материално чучело, то няма значение колко години ще живееш. Никъде не съм казвал, че науката е нещо грешно, дори призовавам хората да работят над нея, но тя не е всичко. Обезсмисля се, когато нямаш Дух.
Задоволявам си тялото с материалните добивки, защото съм роден в 21 век. Свикнал съм и живея в общество, в което няма начин да бъда приет като абориген. За сега не съм видял полезен и съобразен с природата човешки инструмент или оръдие на труда, но пък за сметка на това смятам, че може да се вградят много екологични методи и закони в обществото. Човека така или иначе ще продължи да се развива в своето технологично ''превъзходство'', което не го отричам. Катаклизъм най-вероятно сами ще си го причиним. А традиционното билкарство започва да се завръща, както и биоземеделието от поне 20 години, докато един ден ще се наложат като основи, вероятно след пореден апокалипсис, или защото организмите ни няма да издържат на изкуствено влияние.
Вие не си мислиете, че мореплавателите преди 500 години, за които светът е бил необятен, са живеели по-зле. А бъдещето ни може също така, да е толкова ограничено, за обикновенния човек, че красотата да е нищожно явление.
ти знаеш ли как се прави ДНК анализ?
ти осъзнаваш ли се какви тъпотии дрънкаш
като е открит първия антибиотик имало е компютри?
ами сулфонамидите?
ти за химия чувал ли си? или си мислиш пусни компа той си знае всичко някак си там го прави
и да ти имам логиката ''компютъра удължава живота''
Последно редактирано от haritov : 04-12-2015 на 18:39
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Корабе ти си бил много спрял
Верно си добродушен ама и тъпичък, нищо, те тия двете често вървят ръка за ръка.
Виж димокъра, само пита въпроси и после си мълчи, един път не съм я видял да обяснява нещо, или да си защити някоя теза и то не само в тая тема ами във всички теми или изобщо като цяло всичките и коментари са с едно изречение според нея- проницателно и достатъчно. Тя е хитричка, знае, че или ще каже нещо тъпо или ако каже нещо ще и се дадат 1000 отговора, 1000 доказателства в обратното и ще бъде линчувана заради глупостта си
Цялото и битуване тук е- пускане на въпрос, отговор с гифче (едно от 5те които има)
и нима тия антибиотици не са в резултат на това, че хората искат да се развиват?
калкулатора също е вид компютър, искаш да ми кажеш, че компютрите по никакъв начин не са улеснили развитието на фармацевтиката ли?
нима химията не е наука?
защото той заклеймява всякакво развитие на човечеството, не само компютри, ами и електричество, ако трябва да ти ампутират крака как би избрал, някой да ти го реже на ръка или с ел.трион? защото по време на войните са го правели по 1-вия начин
Последно редактирано от yakuza_ : 04-12-2015 на 19:19
n00bs
По- добре ми прати фимейла отколкото мормонските търговски представители
Вие мормоните сигурно имате маркетингова стратегия с бонус схема за постижения и сте на % от оборота
:д
Да, знам, проблема им ще е че трудно ще ме убедят че техния бог е по- добър от буда или аллах или еди кой си боК. Искам да ми обяснят защо единия е бок и другия е бок нали бок е само един, и защо единия е по- добър от другия и някви доказателства ако може а не само голословни приказки.
Ако бок е един то не значи ли че всички други са фейкове