- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Мормони във форума
пич ти развиваш свой собствен разговор в който участваш само ти
говорех за религията и че компютрите не са основното нещо което тласкат човека в своето развитие
ако обичаш влез в дискусията и спри да си разсъждаваш на глас или както е в случая
но и 1000 акъла да ти дам ти пак ще си избереш твоя
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
...
Момче, монотеистите тачат един Създател, който при различните религии е свързван с различни проявления. Това, че има много религии не означава, че при абсолютната вярност на едната, друга е абсолютно грешна. Различават се по тълкуването на единия Бог и неговите проявления. Това конкретно за монотеистичните. За другите въпросът е малко по-сложен.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
ти дримокъре с тая излагация че всички атеисти в падащ самолет викали бог....
пак умират, поредното доказателство че бог е само една думичка от миналото с нея и без нея все тая.
Самия факт че има различни религии обезсмисля идеята че има бог.
В миналото бог са наричали всичко неизвестно, сега тези неща са вече известни и си имат имена като буря, гръмотевица, облак, дъжд :Д след години и появата на живота и вселената също ще си имат именце.
...
Аз не се опитвам да те убедя да вярваш в Създателя. Уважавам позицията на атеистите, колкото и да е грешна според мен. На мен живот без вяра ми се струва празен и прогнил, а ако за някой друг нещата не стоят така, нямам нищо против.
Излагам позиция, не очаквам някой да се съгласи с мен.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Любовта е във въздуха. Много сте симпатични и двамата.
Еее значи... уж си плащаш членския внос ама не са те водили на обучения, как се водят преговори, как се привличат нови клиенти ;} или викаш тънкостите на занаята не са за новаците още.
Ами освен да ти кажа че- това е живота, ти просто бягаш от тая реалност, сивост и скучност, и самота. Това е реалния живот. Колкото по- бързо го проумееш толкова по- бързо ще го приемеш и примириш.
Ти и тези като теб за мен просто поради някви причини и страх от самота и липса на принадлежност решават че тр да приемат нечии вярвания за да влязат в нечий кръг на обкръжение за да се причислят към нещо, някой, и да кажат Аз съм мормон (примерно) ходя на сбирки и обсъждаме. Близки сме си. Помагаме си. А не- аз не вярвам в нищо, аз съм реалист, живея си нормално, сиво, да речем скучно, ежедневно, знам как съм роден и със сигурност ще умра, страх ме е че може нищо да не постигна ама ко да се прави, вярвам само в собствените си възможности а не в смехории като съдба и бог да речем. Ми да сиво звучи и празно защото си е такова, освен ако не си тв звезда, тогава няма да ти е празно и прогнило.
Не излагаш позиция! Аз не виждам никъде ти да излагаш своята позиция и да отстояваш спрямо твоите възможности и познания. Не виждам да правиш нищо в темата която сама си пуснала.
Или по- скоро си целяла случайно да привлечеш нещо свежо от въздуха, без много много да се мъчиш?
Аха, преди, имаш предвид 2011 когато си влизала после си спряла щото се е видяло че няма как да разцъфтиш, сега нова проба. Нещо такова ли да разбирам.
Той и винидизел имал някви спирачки, май и той преди се изчерпал, спрял, после пак с нови сили и ти пак го изчерпа и сигурно след година пак ще е набрал мускули за нови мнения :д
Ами да, та да заключа, значи да очаквам скоро да спреш да влизаш, така ли?