Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
все пак зависи от това как ще свършим, защото развоят на събитията не се знае предварително, а може да бъде променен към (по-)добро, затова и е вярата, за да се осигури (по-добро) спасение на човеците преди някой от тях да е пострадал или да продължи да страда, докато високоумстването не решава проблема (съвършено)
От какво да се спасявам ?

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
Подтиквам те да разсъждаваш.

И кой все пак е създал човека?
Аз не вярвам, че човек е станал това което е само на база еволюционна теория. Да възникне живота не е необяснимо за науката, има купища теории. По-необяснимото е възникването на разума и развитието ни. Аз съм склонен да вярвам, че някой ни е подбутнал в тая насока. По темата има една много хубава книга на Артър Кларк наречена "Одисея в космоса" За мен е вероятна дори теорията за панспермия. Това което за мен е крайно невероятно е описанията в религиозните книги как и особено в Библията, как Бог създал небето, Адам и Ева, бла, бла, бла. Бог създал вселената за един ден, а отделил цяла седмица за нас, много сме важни били. По темата има още една книга наречена "Бледа синя точица" на Карл Сейгън. Ад и рай, бла бла. Глупости на търкалета. Хубаво е че религиите проповядват доброта и разбирателство, но ако се замислите колко са навредили тия религии ще стигнете до извода, че са крайно ненужни в съвременният свят. Религията стеснява мирогледа на човек. Знаете ли, че в Корана писан в Мека зове за мир и дружба с християните ? А знаете ли какво се случва с написаните неща в Медина ? Стигаме до ден днешен в който се появяват всякакви радикални движения нямащи връзка с реалността. Изобщо няма да споменавам инквизицията и колко християнството е навредило на развитието на науката. Днес най-добре е бога и религията на хората да е науката, другото е просто наивно. Още повече, не ми е известно защо говорите за Бог, след като древни цивилизации, предполагаемо най-близки до Бог са политеистични.