.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 338

Hybrid View

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Да, знам, проблема им ще е че трудно ще ме убедят че техния бог е по- добър от буда или аллах или еди кой си боК. Искам да ми обяснят защо единия е бок и другия е бок нали бок е само един, и защо единия е по- добър от другия и някви доказателства ако може а не само голословни приказки.
    Ако бок е един то не значи ли че всички други са фейкове

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    Да, знам, проблема им ще е че трудно ще ме убедят че техния бог е по- добър от буда или аллах или еди кой си боК. Искам да ми обяснят защо единия е бок и другия е бок нали бок е само един, и защо единия е по- добър от другия и някви доказателства ако може а не само голословни приказки.
    Ако бок е един то не значи ли че всички други са фейкове
    ...
    Момче, монотеистите тачат един Създател, който при различните религии е свързван с различни проявления. Това, че има много религии не означава, че при абсолютната вярност на едната, друга е абсолютно грешна. Различават се по тълкуването на единия Бог и неговите проявления. Това конкретно за монотеистичните. За другите въпросът е малко по-сложен.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    ...
    Момче, монотеистите тачат един Създател, който при различните религии е свързван с различни проявления. Това, че има много религии не означава, че при абсолютната вярност на едната, друга е абсолютно грешна. Различават се по тълкуването на единия Бог и неговите проявления. Това конкретно за монотеистичните. За другите въпросът е малко по-сложен.
    Самия факт че има различни религии обезсмисля идеята че има бог.
    В миналото бог са наричали всичко неизвестно, сега тези неща са вече известни и си имат имена като буря, гръмотевица, облак, дъжд :Д след години и появата на живота и вселената също ще си имат именце.

Град
    Dreamland
    Самия факт че има различни религии обезсмисля идеята че има бог.
    В миналото бог са наричали всичко неизвестно, сега тези неща са вече известни и си имат имена като буря, гръмотевица, облак, дъжд :Д след години и появата на живота и вселената също ще си имат именце.
    ...

Аз не се опитвам да те убедя да вярваш в Създателя. Уважавам позицията на атеистите, колкото и да е грешна според мен. На мен живот без вяра ми се струва празен и прогнил, а ако за някой друг нещата не стоят така, нямам нищо против.

Излагам позиция, не очаквам някой да се съгласи с мен.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    ...

то пък и т'ва оставаше

ако обичаш влез в дискусията и спри да си разсъждаваш на глас или както е в случая
    дебел грозен и тъп. Нищо чудно, че си такъв спрелтак

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    то пък и т'ва оставаше

Ако имаш някакъв проблем, мога да те изслушам/чета, чадо.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    то пък и т'ва оставаше

искаш ли тоя дебелия да ти бие два шамара и после пак да му кажеш колко го обичаш?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    искаш ли тоя дебелия да ти бие два шамара и после пак да му кажеш колко го обичаш?
    Насила хубост не става.

Мега фен
    кунг фу панда ли си

...
    Аз не се опитвам да те убедя да вярваш в Създателя.
    Еее значи... уж си плащаш членския внос ама не са те водили на обучения, как се водят преговори, как се привличат нови клиенти ;} или викаш тънкостите на занаята не са за новаците още.

На мен живот без вяра ми се струва празен и прогнил
    Ами освен да ти кажа че- това е живота, ти просто бягаш от тая реалност, сивост и скучност, и самота. Това е реалния живот. Колкото по- бързо го проумееш толкова по- бързо ще го приемеш и примириш.

Ти и тези като теб за мен просто поради някви причини и страх от самота и липса на принадлежност решават че тр да приемат нечии вярвания за да влязат в нечий кръг на обкръжение за да се причислят към нещо, някой, и да кажат Аз съм мормон (примерно) ходя на сбирки и обсъждаме. Близки сме си. Помагаме си. А не- аз не вярвам в нищо, аз съм реалист, живея си нормално, сиво, да речем скучно, ежедневно, знам как съм роден и със сигурност ще умра, страх ме е че може нищо да не постигна ама ко да се прави, вярвам само в собствените си възможности а не в смехории като съдба и бог да речем. Ми да сиво звучи и празно защото си е такова, освен ако не си тв звезда, тогава няма да ти е празно и прогнило.

Еее значи... уж си плащаш членския внос ама не са те водили на обучения, как се водят преговори, как се привличат нови клиенти ;} или викаш тънкостите на занаята не са за новаците още.

Ами освен да ти кажа че- това е живота, ти просто бягаш от тая реалност, сивост и скучност, и самота. Това е реалния живот. Колкото по- бързо го проумееш толкова по- бързо ще го приемеш и примириш.

Ти и тези като теб за мен просто поради някви причини и страх от самота и липса на принадлежност решават че тр да приемат нечии вярвания за да влязат в нечий кръг на обкръжение за да се причислят към нещо, някой, и да кажат Аз съм мормон (примерно) ходя на сбирки и обсъждаме. Близки сме си. Помагаме си. А не- аз не вярвам в нищо, аз съм реалист, живея си нормално, сиво, да речем скучно, ежедневно, знам как съм роден и със сигурност ще умра, страх ме е че може нищо да не постигна ама ко да се прави, вярвам само в собствените си възможности а не в смехории като съдба и бог да речем. Ми да сиво звучи и празно защото си е такова, освен ако не си тв звезда, тогава няма да ти е празно и прогнило.
    Оф, че си глупав. Според теб на телевизионните звезди и богаташите всичко им е хубаво и всички живеят перфектно? Глупаче такова. Добродушен съм бил хаха, добродушен съм към хора, които разбират от дума, други бих убивал.

.
    Не излагаш позиция! Аз не виждам никъде ти да излагаш своята позиция и да отстояваш спрямо твоите възможности и познания. Не виждам да правиш нищо в темата която сама си пуснала.
    Или по- скоро си целяла случайно да привлечеш нещо свежо от въздуха, без много много да се мъчиш?

Град
    Dreamland
    Не излагаш позиция! Аз не виждам никъде ти да излагаш своята позиция и да отстояваш спрямо твоите възможности и познания. Не виждам да правиш нищо в темата която сама си пуснала.
    Или по- скоро си целяла случайно да привлечеш нещо свежо от въздуха, без много много да се мъчиш?
    Закъснял си с няколко години. Тогава губех време в богословски диспути. Сега не намирам смисъл.
    Много е забавно как Харитов и Аурис се закачат: като двама любящи се братя.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си