.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41
    Мега фен Аватара на LoadRunner

PC сервизи- проблем, инфо... ?

Пускам си PCто от копчето, за секунда светна лампичката и изгасна и до там.
    Не тръгва, най- вероятно нещо е изгоряло. В гаранция е и след празниците явно ще го водя в сервиза.

Проблема е че имам много информация на компа и нещо адски глупаво което направих предните дни- направих си един файл със сайтове и регистрации който почнах са си попълвам от време на време и съответно акаунти и пароли защото понякога ги забравям, като идеята беше да е временно на компа. Принципно аз имам външен хард на който си правя копие на целия компютър с важните неща който е скътан в шкафа. Тия дни пак щях да ъпдейтвам и тоя тъп комп взе че ме предаде. Също и файл с е-дневник в който пише тук там лични работи и не толкова лични колкото глупави, да не споменавам снимките които са ми в компа, и също че на всякъде където влизам май са ми запазени паролите, също и пейпал акаунт и парола и на пощата а там влезе ли се и вече има достъп до онлайн сайтовете за пазаруване, адреса ми и изобщо всичко.

Въпросът ми е някой знае ли тия в сервизите любопитни ли са и дали си разглеждат информация от компютрите на хората и дали злоупотребяват?

Има ли някакъв вариант да им кажа 1во да проверят харда, ако е ОК да го свалят и да си ми го дадат и после да им оставя компа да го ремонтират и оправят?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Отвори и подуши, изгорялото мерише, почти винаги на изгоряло, освен ако не си изпуснал вътре кифла, тогава ще мерише на мармалад.
    Направо влезни в биоса, закачи другия хард и изтрий, каквото не искаш да ти гледат. Тия в сервизите отделят десет минути за ремонт и поне час за ровене и търсене на голотии по хардовете.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ако беше проблем с харда, щеше да ти изпише - cannot find a device to boot from, или нещо в този дух, та вероятно той е ок. Предлагам ти директно ти да си го свалиш и да дадеш машината без него. Те там на място да се оправят.
    В момента светва ли лампичка отново, като го пуснеш, или нищо? Ако не светва, захранването, или бутона за включване, или захранващия кабел са си заминали.

Хубаво е да си държиш и двата диска криптирани, ако искаш да си 100% сигурен, че никой няма да злоупотреби.
    За паролите - пробвай keypass, страшно удобно е, можеш да го настроиш автоматично да ти въвежда паролите.
    Програмка е, която държи файл с пароли криптиран, и се отключва само, ако й вкараш паролата :д
    Последно редактирано от NomNomNom : 04-11-2015 на 11:06
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен
    изгоряло ти е захранването и според мен. И не винаги мирише достатъчно силно, че да го надушиш

Иначе съм съгласен с Ном - сваляш диска просто и носиш щайгата Не е от него 1000% сигурност. Само провери преди това дали няма да ти замине гаранцията ако отвориш кутията и го свалиш сам.

Ама аз май не съм споменал че е в гаранция до декември чак т.е. повече от половин година още така че варианта с отварянето отпада. Аз затова и питах дали ще се съгласят да ми дадат харда веднага на място, ше ги еа :д

Значи открих следните неща- не мирише нищо, като изключа главното копче от задната страна и пак го включа за 1 сек или по-малко се пускат един от големите вентилатори и едно малко вентилаторче на една част ама не знам коя е (май е процесора защото пише AMD на вентилатора а не е рамта, видеото или харда) та значи за секунда или по- малко има някакъв ток и нищо, само пуска и изгася моментално.

Повече и на личния комп няма си държа компромати, а номном ще питам за тия програмки като си оправя системата

Иначе идеята ми е да им кажа направо да ми свалят харда докато съм там и да ми го дадат ако му няма нищо, или аз пред тях да си го сваля за да видят лепенката че си е ок, дано се съгласят.
    Чудя се дали изобщо да им казвам че имам лични неща на компа , че ако не се съгласят ще го претърсят 100% шибаняците :д

Ох леле, голяма схема ще е това :д
    Има ли шанс да им бутнеш 20лв че е много спешно, че работата ти зависи от това, и да ти го оправят на място, без да се ослушват много?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

не се бях сетил ама ще пробвам във вторник

Днеска го заведох на доктор, дадоха ми харда :Д ама не го пробваха щото нямаше къде в момента
    А аз не мога да го тествам в момента щото съм с лаптоп ама ми каза че се съмнявал в захранването макар че не мирише на абсолютно нищо и + това е 600W (един вид не е слабо)
    Ама като ми го направят ще видим къв е проблема на тая шумна щайга(всъщност не е щайга)

Може нещо някъде да е дало на късо по другите елементи, и бушона на захранването да е паднал ( за съжаление там не можеш да го вдигнеш, ма можеш да го смениш ). Може и по самото захранване да се е случило нещо от затопляне ( не знам как ти е охлаждането :д )
    Ама са ти дали харда, това е много хубаво :д

Пиши, като кажат диагнозата.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Вече съм щастлив
    Пак си гледам на широко за 1 седмица ми писна лагващия лаптоп

Та днеска си прибрах мощното чудовище
    Папугай позна, захранването са сменили обаче на мен въобще не ми миришеше
    Относно невероятният шум който имаше и търпях цяла година, пича от сервиза ми смени едно малко вентилаторче на процесора само за 26 лв и като го тествахме му казах че все едно съм се родил за втори път с това вентилаторче, абсолютно безшумен стана, лаптопите са по- шумни.
    Не предполагах че едно вентилаторче за 26 кинта може да направи такова чудо.
    Та не си взимайте или веднага ги сменяйте на АМД стоковите вентилатори.

26лв не е малко, а по-тихо не винаги е по-добре, особено с идващото лято.

Защо да не е по- добре?
    АМД-то буквално мучеше и в пиковите си моменти беше буквално като шум от излитащ самолет като си в стаята и излизаш защото не се понася.
    На мен 26 ми се струват малко за охлаждане като се има предвид че поради други нужди си бях купил Бг вентилатор за 40кинта супер семпъл (върши си работа)

Стоковите не е задължително да са зле, а понякога са по-добри от всичко, с което можеш да ги смениш.
    Не гледай дали шуми, това е вентилатор, важно е да охлажда, от шум никой хардуер не се е преебал

Друг въпрос
    В последната седмица 2 пъти се случи нещо, компа е заспал и когато го събуждам с клавиатурата, събужда се и веднага изскача син екран и пише разни неща но много бързо преди да съм прочел кво пише и се рестартира.
    Та това проблем с уйндолса ли ще е, смисъл ако го преинстална дали ще се оправи защото явно има нещо?
    Успях да прчета от синия екран едно от многото неща които пише, че някъде има грешка и ми казва да преинсталирам или махна последните неща/програми които съм инсталирал ама аз от много месеци не съм слагал нищо ново.

За АМД явно е нормално, на бившата ми машина вентилатора бучеше все едно излита изтребител.
    Иначе при всякакви такива проблеми си бекъпвам системата и я преинсталирам, доста често ми се случваше да ми дава син екран... Но откакто реших да дам някакви пари за уиндоус 8 (с ъпдейт към 8.1 и очакващ се до 10) не съм имал никакви проблеми
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Стоковите не е задължително да са зле
    Ами стоковите амд вървят супер смуут първите няколко месеца и след това стават все по шумни, предполагам, че имат проблеми с мазането. Вентилатора се чуваше чак в другия край на апартамента ми, дори и на затворени врати знаеш, че мисли когато го чуваш във всяка стая.
    Последно редактирано от sokol02 : 04-26-2015 на 11:28

Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    Друг въпрос
    В последната седмица 2 пъти се случи нещо, компа е заспал и когато го събуждам с клавиатурата, събужда се и веднага изскача син екран и пише разни неща но много бързо преди да съм прочел кво пише и се рестартира.
    Та това проблем с уйндолса ли ще е, смисъл ако го преинстална дали ще се оправи защото явно има нещо?
    Успях да прчета от синия екран едно от многото неща които пише, че някъде има грешка и ми казва да преинсталирам или махна последните неща/програми които съм инсталирал ама аз от много месеци не съм слагал нищо ново.
    ^ Може да е и софтуерно, и хардуерно.
    Пробвай също да си наместиш рам паметите, харда, всичко.
    Работи ли ти по-бавно напоследък, други грешки дава ли ти?

В съседния отдел колегите са с някакъв windows image ( 7ца ), поради който постоянно някой има син екран, като мина покрай машините им, докато не са на работа :д

Съответно на братовчедка ми дава син екран, защото харда й е на издъхване.

Не мога много съвети да ти дам, но ако ти се занимава да преинсталираш и няма по-добри предложения, пробвай.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от sokol02 Виж мнението
    З
    Иначе при всякакви такива проблеми си бекъпвам системата и я преинсталирам, доста често ми се случваше да ми дава син екран... Но откакто реших да дам някакви пари за уиндоус 8 (с ъпдейт към 8.1 и очакващ се до 10) не съм имал никакви проблеми
    На твое място не бих коментирал, каквото и да е.

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението

В съседния отдел колегите са с някакъв windows image ( 7ца ), поради който постоянно някой има син екран, като мина покрай машините им, докато не са на работа :д
    С кви хора работиш, че дори това да не могат да оправят ?

Не е въпросът там какво можеш и какво не, а какво ти е позволено и какви права имаш, за съжаление с корпоративните пц-та е така :д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Не ти е позволено да ги отваряш, но се съмнявам да им направят проблем за друго. Освен да смяташ за нормално да ти дадат прецакана машина, да те накарат да работиш с нея и да искат резултат.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    На твое място не бих коментирал, каквото и да е.
    Остави win 8 на мира, не се е сривала системата до сега, нямам проблеми, живота е розов.

Цитирай Първоначално написано от sokol02 Виж мнението
    Остави win 8 на мира, не се е сривала системата до сега, нямам проблеми, живота е розов.
    Тия сривове не идват по време на буря, имат си причина, от същото нещо и осмицата няма да те спаси.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    минавам само да кажа, че и аз съм с 8 и амд и вече година няма проГлем.

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Аз на едната съм със седем и машината е изцяло с хардуер на AMD и проблеми никога не съм имал.

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    цяло чудо е че ти нямаш проблем с нещо

Пробвай също да си наместиш рам паметите, харда, всичко.
    Това за пръв път го чувам

Работи ли ти по-бавно напоследък, други грешки дава ли ти?

Съответно на братовчедка ми дава син екран, защото харда й е на издъхване.

Не мога много съвети да ти дам, но ако ти се занимава да преинсталираш и няма по-добри предложения, пробвай.
    Не работи бавно, бърз си е, W7ца. Надявам се че за преинстал, и имам в С то само 2 ГБ свободни които мн бързо се пълнят с джънк и ме алармира че ми остават по 500МБ в С и му давам disc cleanup.
    Другият път ще си направя 300ГБ само С че ми писна. Между другото до сега сам не съм си преинсталвал ама сега му е момента да се уча като си прехвърлих нещата на външния хард

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си