- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Оценяване :D
Ами сериозна приятелка по принцип не се търси. Тя си идва от само себе си. И тогава последното нещо, което ще те интересува е каква коса има, колко са и големи циците или какви вредни навици притежава. Защото ти се влюбваш в нея и всичките и недостатъци отиват на много, много заден план за сметка на позитивите.
А до колкото разбирам ти излизаш с момичетата като все едно ходиш на оглед да си избираш автомобил - търсиш предимствата и недостатъците на всяка. Което навижда на мисълта, че искаш повърхностна връзка и секс без значение от чувствата.
Не виждам връзска с цитата който си дал .... и на 2те места показвам че търся начин да не излизам и с 3те твоето предположение отпада автоматично.. Сега физическите качества си имат и значение, въпрос на вкус и т.н. Това не значи че отиваш да си купил кисело мляко от магазина..... отиде просто много в другата крайност .
Тва не става даже и в приказките... Дори там героичният и нацепен принц се жени за най-красивата и добра принцеса от околните кралства.
Няма как да се влюбиш в човек, в който намираш повече недостатъци, отколкото предимства. Ти би ли си взел 150-килограмова интелигентна и добра жена, която понякога си подпръцва така за атмосфера под завивките?
Този пример е неоснователен, тъй като пак поставяш въпроса "нещо за сметка на друго нещо". Умна и добра, но за сметка на това грозна и дебела. Аз ти казвам, че съвместимия за теб човек ще го познаеш из между всички останали без да се налага да го търсиш и тогава няма да си поставяш въпроса "Коя от трите да избера?". Просто ще знаеш, че си влюбен в нея.
А 150 килограмовата лелка също може да е съвместима с някой, който би оценил качествата и.
Както казах по-горе - Когато искаш сериозна връзка се насочваш към тази, която те привлича най-много. А привличането е строго индивидуално и не може да се дефинира. То се усеща.
Може би не се изразих правилно.. Нямам предвид да седиш и да чакаш тя да дойде, а да не пресилваш нещата и да не си поставяш фикс идея да се намериш сериозна приятелка.
Последно редактирано от RapExotic : 04-15-2015 на 21:03
Основателен си е примера. Пак си имаш някакви основни критерии/като например да тежи по-малко от теб/ и, ако не отговаря на тях, просто не те привлича. От друга страна е ясно, че на теб примерно ще ти харесва умно, добро, работливо и красиво момиче и по възможност от богат и щедър род. В реалността, обаче, е доста трудно да намериш такова и почти невъзможно да намериш "ненамерено" такова. И, ако намериш няколко момичета, които притежават различни комбинации от тези качества, ти ще се зачудиш коя е тази, която си заслужава. Било то съзнателно или подсъзнателно, ти ще си направиш избора на база някакви очаквания, точно както си избираш кола... Ти искаш черен мерцедес, ама има черен трабант и бял мерцедес и ти си този, който преценява коя от двете да вземе, гледайки качествата им.
^
Понятията "умно" "добро" и "красиво" са субективни и за всеки човек са различни. А понятието, което аз дадох - "съвместими" - описва най-точно какво търси човек в половинката си. Точно това е определящото на подсъзнателно ниво в кого да се влюбваме и в кого не.
-Примерно относно красотата - аз харесвам брюнетки с тъмни очи, но това не значи, че не мога да се влюбя в синеока блондинка. Стига да има привличането за което говоря.
-Понятието добър и лош човек се използват в детската градина и в първи клас за да се научат децата на някакви ценности, които се предполага, че трябва да притежават в живота. За мен няма добри и лоши хора. Има хора с мироглед който одобрявам и хора с мироглед, който не одобрявам. Има постъпки които ми се нравят и такива, които не ми се нравят. Но никога един човек не може да прави само "лоши" или само "добри" неща. Самите неща, които на теб примерно ти вредят и наричаш "лоши", може да помагат на друг и в неговите очи да са "добри". Нищо не е черно или бяло - всичко е нюанси.
-Същото се отнася и за понятията "умен" и "тъп". Не могат да се дефинират точно.
-За финансовата страна на нещата няма да коментирам, тъй като в чувствата място за бакалски сметки няма. Останалото е фалш и сметкаджийство.
И тук избора ми между черния трабант и белият мерцедес отпада, тъй като който и от двата да избера все няма да съм удовлетворен. Но щом видя автомобилът, който ще ми пасне най-добре -и като цвят (външност) и като двигател (характер) и като тип (интереси) аз веднага ще разбера, че това е моята кола. Дори и да не е най-скъпата, най-новата или с най-много предимства пред останалите ще е това, което ме кара да се чувствам комфортно.