- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- днешните атеисти
митето вярва, че не е еволюционен боклук (дори се извисява над другите като такъв), а на вярващите се подиграва, че вярвали в Бог.
мите шанса да не си еволюционен боклук е по-малък от тотализатора 6 от 49
като ви казвам, че атеистите са секта.
Дарк, кажи му на димитър, че е еволюционен пролетариат и да спре да се чекне колко бил велик.
защото това е светска секуларна култура, която се разпространява, а и 50 години на руснаците им промиваха мозъците с комунистки атеизъм.
а и може би има повече разводи, защото има повече бракове съответно, а не както е на запад много да живеят без брак
търнале, кажи на дарк да пусне една снимка да му видим красивите (трансатлантически) очи
чувам, че като видел жена и очите му почвали да мигат като светофар след 22 часа, и жените не можели да му устоят, тва бил някакъв вървежен европейски трик докато учил в су.
Последно редактирано от defender : 04-21-2015 на 20:24
а ако свидетелствуваме без (никакви) цитати, тогава мнозина ще рекат, че си измисляме, и че свидетелствуваме от себе си, и че не предаваме Соловото на истинския Господ Бог и истинските Светии по предание от тях, обаче ти с твоето окултно мозъче (може би) не се сети за това, особено ако свидетелствуваме силно метафорично/алегорично в стила на онези неща, които беше постнала преди (за звездите, светлините, принцесите, цариците и пр.), някои искат с цитати, други пък искаха без, на кого да угодиш най-напред така че да не пренебрегнеш (някой от) другите?!
Последно редактирано от npp : 04-21-2015 на 23:17
Ефенди, нещо напоследък твърде много си се заинтригувал от мен. Да не си обърнал резбата?
Welcome to the Jungle...
Няма с кво друго да се захване. Недей го провокира, че ся ще почне да обяснява как всички в Европа са гейове.
То това, че повече се женят е даже по-лошо, щото 50% са си 50%.
Комунистическия морал е по-сбъркан и от православния. Ако изобщо има такова нещо като православен морал. Той си е общохристянски, направо общочовешки. Ама ме кефи как се мъчат да ги отеделят, за да си търсят опорни точки.
и каква е разликата между твоите така наречени "ценности" и онези на докторчето, и пр., когато нито един от вас не изповядва Правдата/Словото на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, нито някой от вас изгонва бесовете от обладаните както трябва, нито може да изцели болните само с молитва, нито да възкреси мъртвия в истинския Бог, и пр., за изобилен и вечен живот в Него?!, понеже пиене, ядене, секс, филми, и пр., има навсякъде, дори и в най-долнопробното място на света - индия, но истинска благодат и истинско спасение, сиреч (изцяло) в истинския Господ Бог, не навсякъде можеше да се намери
нпп, всички знаем, че ти си "най-великия", "велик", великан Величко.
Съжалявам, че те сложих най-отзад от изброените, добре, ти ще си пред доктор сатан, успокой ся.
не ставаше въпрос за мен, а за теб, докторчето и сие, joe an поне се опитваше да засвидетелствува истината, а ти толкова време се мота тук в качеството си на християнин, и дори и една свястна молитва не си заформил, а искаше да ме заместиш напълно, не ме карай да ти давам линкове на постове на християни от други форуми да видиш само как се молят хората постоянствайки да помагат на други в нужда, затова и там има раздел молитви, който при това е много развит, защото те организирват това, като това е само един от примерите..., но като казвам това не че някой от старана на царството на истинския Господ Бог те осъжда
Последно редактирано от npp : 04-23-2015 на 14:51
молитвата е лично изживяване, не форумно, тук съм за да си говоря с различни интересни хора.
точно ти и joe an, не сте ми никакъв критерии за духовност, дори Доктор Сатан, може и да не е вярващ, ама доста по-сносни неща говори от вас двама, особено па ти си генератор на еретическа чалга, и празни приказки или пък копи-пейстове на големи цитати от Библията, като ги изкарваш извън контекст - по те възприемам като хумористичен герой от някоя религиозно-сектантско-саркастична пиеса, персонажа, с който в пиесата се цели да бъде осмяна вярата чрез неговите религиозни вмятания за хумористичен и саркастичен ефект върху публиката - винаги има такъв персонаж във всяка скапана атеистка пиеса.
Последно редактирано от defender : 04-23-2015 на 15:18
въобще не се водя от жалкото мнение на посредствени средностатистически сектанти, бай ганьовци и кръчмарски пияници, които само знаят да ръсят простотии по форумите, а иначе се заяждат с праведните хора и вярващи, претендирайки че ужким са по-наясно с темата за Бог и вярата, но всъщност умовете им сякаш едва(м) пресмятат колко е две и две, защото сякаш предпочитат да се обременяват с човешко слово, а не да приемат онова на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог.....
тук съм в качеството си на обикновен вярващ човек, а не някакъв супер свръх свидетел на словото комиксен герой между "папата", "Костенурките нинджа" и "Смехорани".
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
след като си само най-обикновен вярващ, който (от време на време) ходи на църква само за да блее, тогава защо спориш с по-напреднали(те) във вярата от теб?!, срещал съм много такива, които са вярващи колкото до посещаването на православен храм до само няколко пъти годишно(най-вече за рождество и великден) за по максимум 5-10-15 минути, но никой от тях не се е заяждал с мен, нито е дръзвал да стъпква Божията истина, докато ти водеше цяла война срещу мен в продължение на години до сега, а не каза нищо смислено, иначе бързаше да стъпкваш истината за Бог и вярата, която свидетелствувах не от себе си, в същото време изтъкваш някакъв (бивш) сатанист, чиито аватари навяват чувството за убийства и извергщини, и чиито мнения се въртят около животински азове и зверово естество, а иначе в други мнения критикуваш както него така и други, демонстрирайки така не само лицемерие, но и че си интелектуален маст*рбат*р...
Последно редактирано от npp : 04-24-2015 на 09:29
тези по-напреднали хора, са Христос, Апостолите и светиите на основаната от Христос църква, ти не си между тях, ти си просто едно религиозно, езическо, "свидетелско" недоразумение от многото разни лъжесвидетели, шамани и гурута и различни "богоизбрани" с мисия изникващи през времената, но пък с времето "религиозния" естествен подбор оправя нещата и след тебе, което е истината ще си остане, истинското учение и истината пак ще си продължат да съществува, светиите, които са истински и Бог е засвидетелствал за тяхна святост ще продължат да бъдат почитани от Църквата и да се помнят, а твоето лъжесведетелски рецитал ще остане просто избледнял отпечатък в някой интернет сървър, демек на боклука на историята.
Последно редактирано от defender : 04-24-2015 на 10:10
абе дефенди, ти да не си фен на Атака, защото Волена е казал (излъгал), че е вярващ?
ми веднъж в живота си съм гласувал за атака, ми тогава вече няма да гласувам за никой, явно тая система с партиите и гласуването е лъжлива, а в същото време само това ни се предлага, така, че не можеш ме обвиняваш, че съм гласувал.
аз ли съм виновен, това ни се предлага, от което да избираме и гласуваме, какво да правя, че всички са един дол дренки,, а за да се кандидатира някой друг по-различен от обичайната групичка, трябва да има обилни финанси и реклама т.е. свобода било, ама не съвсем, дава ни се някаква си там формална чалга свобода.
Последно редактирано от defender : 04-24-2015 на 10:25
Така е но за съжаление Волена е единствената връзка с Русия за сега, ние ясно не можем да бъдем независими, ама направо вече се чудя да тегля майната на всичко, защото всеки гледа интереса си и сме като една плюнка.... идват трудни времена и предпочитам само да гледам, защото всички хора сме едни и същи.
някой за да се издигне в политиката, трябва задължително първо да стане системен играч и нагаждач като митето и Дарки, е, ти кво очакваш от митето и дарки за хора като нас с тебе?
обясни ми?
ти вече показа стотици и дори хиляди пъти тук в този форум, че не почиташ никакъв истинския Бог и никакъв истински Господ както и никакви истински Светии след като отричаш Тяхната истина, а не просто моята, защото аз свидетелствувам Тяхното Слово, а не някакво мое, защото ако ти се каже, че човек трябва да има уважение към другите, поне в качеството им на хора, с които си съжителства във вселената, и първо да обмисли добре онова, което те казват без да бърза да си прави прибързани изводи и заключения, ти бързаш да хулиш без да зачиташ това Слово, което съвсем явно го има и в Библията:
"нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи;" Яков 1: 19,
"Бъдете единомислени един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри. Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте(също и: не се съдете/не се осъждайте), възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението(т.е. въздаянието), Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар(т.е. благодат) на главата му(сиреч, и така той също ще може да стане благ на свой ред започвайки да прави добро на другите)". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 16-21,
"Пророчества не презирайте. Всичко изпитвайте; дръжте доброто. Въздържайте се от всякакво зло." 1 Солунци 5: 20-22
защо си мислиш, че сега няма истински Светии, истински Пророци, или истински Свидетели, и пр., нима в Библията пише, че няма да има повече такива занапред?!, а поне признаваш ли факта, че има поне някакви хора, които говорят истинно/праведно?!, защото ето как презираше мнението на всеки друг в този форум, при това не представи никакви смислени доказателства, че твоите мнения са по-истинни/праведни, но се държа като най-голям безумец и ето как продължаваш да ме въвличаш в твоите неистови интриги/игрички, понеже и не съм тук за да се представям за нещо или някой, но да бъда полезен като свидетелствувам истината от истинския Бог, а не за да приписвам Неговата правда за моя заслуга, или кое е (по-)важно, да се допринася за ефективното спасение на хората, което (спасение) е от и в истинския Господ Бог, или да се превъзнасяме?!, дори и моите свидетелства да не бъдат признати от една или друга църква, не това е нашата цел, но да допринасяме за истинското спасение в истинския Бог Отец и истинския Господ Исус Христос, понеже това е което наистина ползува, но в същото време не смея и да подценявам значимостта на истинското Божие Слово, което и самият аз свидетелствувах досега, защото самият истински Господ Бог ми даде да правя това, дори и ако бъда напълно забравен, даже и ако в момента съм все още абсолютно незачитан, Христос е казал за Истината(Правдата):
"Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае. Затова, каквото сте говорили в тъмно ще се чуе на видело; и каквото сте казали на ухо във вътрешните стаи ще се разгласи от покрива." Лука 12: 2-3
поради това ние двамата свидетели на истинския Господ Бог не се нуждаем от мегафон, или от друго средство за да бъдем чути от всички, защото каквото и да засвидетелствуваме от истинското Божие Слово, то ще стане явно на всички, при това съвсем скоро, в случай че все още не е, и това е важното за нас, защото и вече засвидетелствувахме огромен процент от Неговото Слово, при това най-важните/есенциалните неща, а ти нито обичаш ближния си, нито истинските си братя по вяра
"Недейте се чуди, братя, ако светът ви мрази. Ние знаем, че сме преминали от смърт в живот, защото любим братята. Който не люби, остава в смърт. Всеки, който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот. От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята" 1 Йоаново 3: 13-16,
"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света. Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света. Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата. Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов." 1 Йоаново 4: 1-8