.
Отговор в тема
Страница 2 от 12 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 307

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    хахахах, фимейл айс е фейк ххахахах
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Замислял ли си се, че тези хора празнуват само защото им е весело да празнуват без причина А и покрай тези празници валят пари.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от AriaDragonlover Виж мнението
    че тези хора празнуват само защото им е весело да празнуват без причина
    сигурно защото са чалгари

Цитирай Първоначално написано от AriaDragonlover Виж мнението
    А и покрай тези празници валят пари.
    сигурно, защото са управители на чалготеки.

ПП: тва чалгарите всеки празник го превръщат в чалга, кИфтета и гюбек (т,ва няма християнство, няма ислям, няма 3-ти март, братче)

от казаното исках да си проличи, че атеист, който се весели на религиозен празник си е чиста проба чалгар.
    Ама то, това се знае за атеистите де, нямаше смисъл да го доказвам.
    Последно редактирано от defender : 04-21-2015 на 14:20

Мега фен Аватара на tori
    Такива сме, да. :д Отказвам да си празнувам именните дни, но разни десетина човека из нас настоятелно вече 19та година ме карат да черпя на Великден, щото съм Виктория и така било наречено. Мразя варени яйца, но ме кефи да ги боядисвам и снимам, щот са клясивички. :3 Обаче ям козунаци на поразия пък. И не харесвам комерсиалната Коледа, а тази, която събира цялото семейство на едно, за да се видим, а няма да ти казвам колко ми е все тая, че някой бог се бил пръкнал и оттогава насетне хората му празнуват РДто. И на Заговезни тъпча халва, щото обичам халва. Пък! И на Никулден ям риба и честитя именния ден на дядо, щото от уважение - и към дядото, и към рибите, щото са вкусни.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    И не харесвам комерсиалната Коледа.
    Не Бог е измислил комерсиалната Коледа, а търговците.
    Рождеството е преди всичко ден за уединение и размисъл, не за забава, пиячка и кебапчета.

Нали казвате, че събитието нямало смисъл, ами всеки ден можело да е празник?

Ами защо тогава не се събирате семейно когато ви хрумне, ми чакате някой празник?

И ако нямаше празници, вие въобще щяхте ли да се събирате?

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Нали казвате, че събитието нямало смисъл, ами всеки ден можело да е празник?

Ами защо тогава не се събирате семейно когато ви хрумне, ми чакате някой празник?
    Щото няма пари за всеки ден йеденье и пиенье...

Мега фен Аватара на tori
    И ако нямаше празници, вие въобще щяхте ли да се събирате?
    Не, аз и по празници трудно търпя родата. Виж, семейството го понасям, даже време не ми достига с нашите и бабини. Та по Коледа успяваме да си откраднем по някой и друг ден за общ мързел, особено сега, както татито е в командировка и се прибира на двайсетина дни. Реално на празниците, пък били те и религиозни, най-хубавото им е, че имаш мааааалко повече време да се видиш със семейството и приятелите, да отделиш някой и друг час за себе си за почивка, за разходки. Имаш повод да извадиш хубавото дядово вино и да се почнат едни задушевни приказки, гледайки Слави. Реално повечето хора, включвам И атеистите по разбирания (щото тия, които реално са се отказали от религията са малко - дори аз съм кръщавана), празнуват заради това, а не толко, щото им дреме особено, че някой се бил родил или уж възкръснал от нищото. Искам да кажа следното: не бъркайте вярата с кефа от двете седмици свободно време, в което да се видиш с тоя и оня, примерно. Празника не е толкова, че исус се бил появил непорочно или станал зомби, другаде е и ако не загрявате за кво говоря, не знам как бих могла да го обясня по-идиотски. Хайде сега - не всеки ден имаш желание, сили и възможност да зарадваш някого от близките си с малък подарък или час разговор на по кафе.

Не, аз и по празници трудно търпя родата. Виж, семейството го понасям, даже време не ми достига с нашите и бабини. Та по Коледа успяваме да си откраднем по някой и друг ден за общ мързел, особено сега, както татито е в командировка и се прибира на двайсетина дни. Реално на празниците, пък били те и религиозни, най-хубавото им е, че имаш мааааалко повече време да се видиш със семейството и приятелите, да отделиш някой и друг час за себе си за почивка, за разходки. Имаш повод да извадиш хубавото дядово вино и да се почнат едни задушевни приказки, гледайки Слави. Реално повечето хора, включвам И атеистите по разбирания (щото тия, които реално са се отказали от религията са малко - дори аз съм кръщавана), празнуват заради това, а не толко, щото им дреме особено, че някой се бил родил или уж възкръснал от нищото. Искам да кажа следното: не бъркайте вярата с кефа от двете седмици свободно време, в което да се видиш с тоя и оня, примерно. Празника не е толкова, че исус се бил появил непорочно или станал зомби, другаде е и ако не загрявате за кво говоря, не знам как бих могла да го обясня по-идиотски. Хайде сега - не всеки ден имаш желание, сили и възможност да зарадваш някого от близките си с малък подарък или час разговор на по кафе.
    Малки сте още, пубери, но ще ви дойде акъла.
    Празника и не е бил за товам че некав исус се бил възкръснал, ами за да се съберете и обедините, защото Исус така е искал. Нямаше ли го, нямаше да има празник.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Малки сте още, пубери, но ще ви дойде акъла.
    Празника и не е бил за товам че некав исус се бил възкръснал, ами за да се съберете и обедините, защото Исус така е искал. Нямаше ли го, нямаше да има празник.
    Sums it all up.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Sums it all up.
    Така ли те привлякоха в сектата, с безплатен 6 месечен курс по Английски?
    Ама искам да ми отговориш сериозно.

Мега фен Аватара на tori
    Нямаше ли го, нямаше да има празник.
    Нямаше ли го, щеше да има друг уж родил се и станал след смъртта си, зимно/лятно слънцестоене, празник на сакурите, шива, аллах, моисей и празник на мръсните чорапи на Мерлин. Все тая, важен е повода. Виж, не отричам, че точно заради религията са се запазили много традиции. Не отричам и, че едно време хората са имали страх от бог. Темата е за празнуващите религиозни празници атеисти, не за тва кой в какво вярва и защо, нито да ме убеждаваш, че ако не бил нам-кой, нямало да има нам-ко.

Нямаше ли го, щеше да има друг уж родил се и станал след смъртта си, зимно/лятно слънцестоене, празник на сакурите, шива, аллах, моисей и празник на мръсните чорапи на Мерлин. Все тая, важен е повода. Виж, не отричам, че точно заради религията са се запазили много традиции. Не отричам и, че едно време хората са имали страх от бог. Темата е за празнуващите религиозни празници атеисти, не за тва кой в какво вярва и защо, нито да ме убеждаваш, че ако не бил нам-кой, нямало да има нам-ко.
    но щеше да има, защото.. повода е важен

Мега фен
    ако трябва да сме честни, атеизмът малко или много се явява вследствие на лошото отношение от страна на вярващи към невярващи, защо например в Св. Писание не се вижда някой от невярващите да е гонил Исус и другите Светии на Новия Завет?!, защото истинските Светии никога не са се отнасяли лошо към невярващите, иначе имаше и сатанисти и др. подобни, които подклаждаха омраза срещу религията/религиозността, затова и атеизмът е малко или много субпродукт на самата човешка(666) религия

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    защо например в Св. Писание не се вижда някой от невярващите да е гонил Исус
    не са ли го гонили тези, които не са вярвали в Него, защото как може да вярваш, че Иисус е Син Божи и в същото време да го гониш, от тази гледна точка излиза, че са го гонили неверниците в Него.

Ти какво разбираш под невярващ.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    не са ли го гонили тези, които не са вярвали в Него, как може да вярваш, че Иисус е Син Божи и да го гониш, от тази гледна точка естествено, че са го гонили неверниците в Него.

Ти какво разбираш под невярващ.
    а не правиш ли разлика между вярващ/духовен/религиозен/окултист и невярващ/нерелигиозен/неокултист?!, това се имаше предвид, че никога невярващи/нерелигиозни/неокултисти не са гонили истински(те) Светии (само защото са вярващи)

Аз направимер не виждам смисъл в това да ходя на църква или да вечерям със семейството заедно (по традиция), но има едно голямо НО.

Дали нямаше да забравите добродетелските си мисли?
    Дали въобще щеше да се задържи семейството ЦЯЛО?

Мега фен
    ми хората се делят на вярващи и невярващи на базата на дали вярват в Христос или не.

за тебе каква е чертата за вярващ или невярващ.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми хората се делят на вярващи и невярващи на базата на дали вярват в Христос или не.

за тебе каква е чертата за вярващ или невярващ.
    това че ако ти ги делиш на такива категории по този начин не зачитайки представените свидетелства в Библията, не означава, че истинският Бог ги дели така, въпросът много повече е кой причинява зло на ближния, отколкото кои са вярващи и кои - невярващи, какво ако има хиляди, които признават, че Исус е Господът, Божият Син, и пр., но вършат неправда и така вместо да са полезни на Бог, се оказват всъщност Негови врагове, които съсипват имотът Му, а най-вече човекът създаден по Божий образ и подобие?!

"езика(т.е. човешката(666) вяра/духовност/религия) никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие! От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде." Яков 3: 8-10

например вижте се само как досега не сте вършили нито едно от делата на Исус и Неговите истински ученици вие, които си казвате, "днес или утре ще отидем в тази или онази религия/деноминация/секта, ще се кръстим/посветим там, и ще припечелим вечна награда за себе си"

"Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди-кой-си град, ще преседим там една година, и ще търгуваме и ще спечелим, - когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва. Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова. Но сега славно ви е да се хвалите. Всяка такава хвалба е зло. Прочее, ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е нему." Яков 4: 13-17

защото и предупрежденията на самия Христос са насочени към вярващите:

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие." Матей 7: 21-23

че как е възможно хора, които са невярващи и неокултисти да пророчествуват/проповядват за Бог и вярата, да изгонват бесовете т.е. да упражняват/практикуват екзорсизъм професионално, и да вършат славни дела сиреч духовни?!, та виждаш ли сега колко жалки могат да се окажат такива вярващи и окултисти, които бързат да съдят невярващите/неокултистите, а не вършат нито едно от делата на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията - а Техните дела са все добри, или къде въобще в Евангелията може да се види как Исус причинява зло на някого (който и да е той/тя)?!

понеже дори и невярващите/неокултистите, които не са вършили духовно беззаконие и неправда ще бъдат признати за верни от истинския Господ Бог, понеже заповедта не казва: "всеки човек на вселената трябва задължително да бъде вярващ(религиозен) и поклонник на Бог", но: "да нямаш други богове/христоси освен Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог", така и всяка друга от десетте заповеди посочва, че не трябва да се върши духовно беззаконие и неправда, а не че всеки човек на вселената трябва задължително да бъде вяращ(религиозен) и поклонник/духовен служител на истинския Господ Бог, понеже не напразно всяка заповед е с условие: "не прави...", а не: "прави..."
    Последно редактирано от npp : 04-15-2015 на 19:51

Супер фен Аватара на Юлиян
    виждам dreamwalker в всеки един от вас и се обърквам всеки път :Д

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Юлиян Виж мнението
    виждам dreamwalker в всеки един от вас и се обърквам всеки път :Д
    Това е целта ми.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Това е целта ми.
    не това е целта ми
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    не това е целта ми
    Ти си мой фейк, всички го знаят.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Ти си мой фейк, всички го знаят.
    даже съм фейк на фейка ти
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си