Хей, наскоро ми се случи нещо напълно обичайно за мен, но вече почна да ми прави впечатление и реших да пусна тема във форума. Много често моят клас преписва от мен на тестове или просто домашни. Не съм най-добрия ученик в моя клас, но съм най-старателния и винаги се мъча да постигна нещо със свои усилия, така че дори да имам 2 да съм доволен, че поне съм се опитал да направя нещо. Почва да ме дразни това, че почти винаги само малка бройка хора са си написали домашната и винаги молят мен или някой друг съученик. И ако реша да дам на един после от него става верига и 2/3 от класа ми разполага с моята домашна за която често те получават похвали, а аз упреци, понеже учителите очакват по-добро представяне от мен, защото съм с успех 5.00. Другото, което е, че когато има тест винаги хората около мен се надяват всичко да им дойде наготово. Постоянно ме питат за въпросите колкото да изкарат някоя оценка и да не останат на изпит, а не е толкова трудно да седнеш и да прочетеш нещо за 30 минути и да си изкараш честно оценката на следващия ден. Ако взема да им кажа да спрат да ме занимават и да си седнат на дупетата ще има реакции като сърдити женски муцуни или "Аре бе брат, к'во толкова, една домашна само." и т.н. Вие как бихте постъпили в тази ситуация и според вас честно ли е да се изкарват оценки на чужд гръб?