.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Образование

Здравейте,
    Споделяйте мнения на тема висше образование тук или в друга страна Много съм чела, но просто напоследък започнах да се отказвам от идеята да уча в чужбина ( след няколко години ми предстои избора ). Ще съм Ви много благодарна да кажете какви са вашите виждания по темата !!

anonymous708973
    Guest
    От много неща зависи. Най-вече от характера ти, какво те задържа тук или какво те отблъсква; силно привързана ли си към семейство и приятели. После идва ред на специалността - за някои специалности е по-добре/по-лесно да останеш в България, където евентуално мислиш да се реализираш, да си учиш на родния език и т.н. Важно е и какво е нивото на езика ти - каквото и да е, няма да е достатъчно, но колкото повече, толкова по-добре, нали

Ако се решиш за чужбина, от страна до страна има огромна разлика

Наскоро сякаш ме удари мисълта, че няма да мога да оцелея далеч от тук. За специалност ... влече ме психологията Ти можеш ли да споделиш нещо от личен опит ?

Мега фен Аватара на 102
    и кво и е на психологията в су

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Ако ще успееш да се класираш за университет в топ 20 на Европа - чужбина, ако ще забиеш в някой малък град в Англия/Германия/Дания с население 5000 души , по-добре остани в България и научи нещо повече.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от unreal_world Виж мнението
    Наскоро сякаш ме удари мисълта, че няма да мога да оцелея далеч от тук. За специалност ... влече ме психологията Ти можеш ли да споделиш нещо от личен опит ?
    Аз съм година и половина вече в чужбина (Германия), четвърти семестър съм, но не съм психология. За мен беше правилното решение, но това не значи, че и за теб ще е, знаеш Въпреки че нивото на езика ми беше много добро, имах доста проблеми в началото да разбирам професорите, но това при мен си е от специалността. Просто имаше термини, които и на български не знаех какво значат; в началото четях адски бавно, което си е проблем, когато по един предмет се очаква да прочетеш 90 страници за следващата седмица (а ти си първи семестър и наивно смяташ, че трябва да четеш всеки учебник от кора до кора). Друг проблем е дупката в знанията - неща, които за местните, така да се каже, са основа и са учени в училище, за теб е нова информация. Това при мен беше по математика.

От психолозите съм чула как от първи семестър ги подпукаха с някакви велики доклади - ама не пародията в даскало, а сериозен доклад, за който търсиш книги, после накрая ги записваш при източници и т.н. Статистиката също е голям тормоз.

Какво значи "няма да оцелея"?

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си