- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моята приятелка
Ние сме в един клас от 3 години. Дойде време за матурата и трябва да избираме къде да учим. Аз искам да остана в града, но тя иска в друг град. Примирих се и обсъдихме къде и какво ще учим. Но малко след това в семейството ми се появиха здравословни проблеми и аз реших категорично да остана. Знам, че веднъж разделим ли се никога няма да е същото. Защо тя не може да направи компромис и да учи с мен - има ги същите специалности? Да настоявам ли? Или не е истински приятел, щом гордостта й е по-голяма?
Повярвай ми, ще имате по-добри отношения като сте далече една от друга. Остави я да замине и да учи, където иска, това е нейният живот, и може би е много важно за нея. Може да има същите специалности в твоя град, но не навсякъде учебната база е една и съща. Освен това технологията е много развита, и може да се видите, да си пишете, да си говорите и т.н.
Съжалявам, но си мисля, че постъпваш егоистично.
Нека най-добрата ти приятелка сама прецени къде иска да кандидатства, защото това е наистина важен избор в живота. И ти не трябва да се водиш по чуждия акъл – "Всичките ми приятели искат там, значи и аз също.". И аз се разделих с моята най-добра приятелка, но все пак вече има технологии – пишем си всеки ден, говорим си по телефона, споделяме си. Успяхме да си запазим приятелството въпреки разстоянието.
Добре. Благодаря за съветите.![]()
egoisti4esko prase pogledni se v ogledaloto i iztrii ot liceto si tazi sluz, izgradena ot mrusni egoisti4ni misli i svinska pot, shiban prase
КУЧКИ ДАВАЙТЕ ЧИПСА!
Това беше грубо. Не е толкова егоистично. Явно ти си нямаш приятели и затова не са ти скъпи. И пиши на български, че си личи кой е прасето.
Дали не е толкова егоистично или ти си мислиш така, за да рационализираш постъпката си? Имам достатъчно близки приятели и никога не бих искал от тях да променят живота си заради мен дотолкова, колкото ти искаш от нея. Предполагам, че тя иска да отиде да учи в София/Варна (някой голям град), а ти си от някой по-малък, където възможностите и за образование, и за работа са по-малки. Това да остане в малкия град да учи и евентуално после по-трудно да си намери работа не е "компромис", а доста радикално решение за нечий живот. Тя не го прави от гордост, това се нарича рационално мислене. Това НЕ ОЗНАЧАВА, че е лоша приятелка. А ти като настояваш да промени пътя в живота си не те прави добра приятелка. Ако толкова много зависиш от една своя приятелка да е постоянно до теб, това говори, че ти нямаш достатъчно добри приятели. Научи се на малко самостоятелност. пу деба
КУЧКИ ДАВАЙТЕ ЧИПСА!