.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Post Уеб програмиране

Започнах да работя върху навигацията, не мога да разбера няколко неща:
    1. За какво служат свойствата margin, padding, box sizing, vertical-align, float, display ?
    Ще съм благодарен, ако някой ми отговори, тъй като съм забравил английския
    Последно редактирано от sm3k3r : 04-25-2015 на 20:31

Супер фен
    Програмиране без английски е много трудна работа ако разясниш с какво се занимаваш бих се радвал да ти помогна бих ти казал буквалните значения на свойствата ,но едва ли ще ти помогнат.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от sm3k3r Виж мнението
    тъй като съм забравил английския
    По-трудно е да го забравиш, отколкото някога да си го знаел.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от sm3k3r Виж мнението
    Започнах да работя върху навигацията, не мога да разбера няколко неща:
    1. За какво служат свойствата margin, padding, box sizing, vertical-align, float, display ?
    Ще съм благодарен, ако някой ми отговори, тъй като съм забравил английския
    margin: x y z k; - външно отстояние съответно отгоре(x) отдясно(y) отдолу(z) отляво(k)
    padding: x y z k; - вътрешно отстояние (разширение)
    box-sizing: border-box; Като Border, използва се и padding, но със box-sizing padding-a не влияе на дължината и височината на елемента, а влияе на съдържанието в елемента. Трябва да пробваш и да експериментираш. И аз не съм наясно с box-sizing понеже, никога не ми се е налагало да го ползвам, щото е безсмислено...
    vertical-align: y; вертикално отстояние на съдържанието. Примерно имаш 30px height в един div и текст в него font-size: 12px. Текста, за да застане вертикално по средата пишеш vertical-align: 30px; Ако напишеш по-малко ще има по-малко отстояние от горе и по-голямо отдолъ, ако напишеш по-голямо по голямо от горе и по-малко от долу. Трябва да пробваш.
    Код:
    div.teen{width: 100px; height: 50px; vertical-align: 50px; font-size: 12px; border: 1px solid red;}
    <div class="teen">Teenproblem.NET<div>
    float: x; прилепване на елемента съответно на ляво /left/ и на дясно /right/
    display: x; тука е малко трудно да ти го обясня в няколко изречения, затова ще си го прочетеш. Има много пропъртита ...
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си