.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 118

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    @някойтам, стигнахме до момент, където нещата опират до светоглед/възприятие, съответно няма да достигнем до нищо плодотворно чрез дискусия.
    Също, фиксирал си се много върху сексуалната част, няма ли други забавления освен секс? :д

@мерилин, съгласна съм, така трябва да е. И с приятеля ми не веднъж обсъждаме как хората, които имат деца, е трябвало да ги научи някой първо кога трябва да имат деца и как да се грижат за тях.
    И след това се замислям за това, което някойтам отклони към децата в африка - повечето деца се раждат в неидеална среда. Всъщност, всяко семейство има проблемите си.
    Да си самотна майка без пари не е най-големият проблем, по-голям проблем да не обичаш детето си, или да си дявол по душа.

И колкото и да приказваме как не е правилно според нас, просто се замислям как някой ей така ще ми каже на мен нещо, дето аз искам, че не е правилно, и че ще навредя с него, при положение, че няма как да се знае.
    Всъщност, казвали са ми много пъти, и добре, че съм имала волята да игнорирам, иначе днес сигурно и аз щях да съм клета студентка в УК, с огромни заеми, смазан дух, под контрол на родителите си, също заробени в заеми.

Или щях да прекъсна работа заради университета, или щях да си оставя любовта на живота си ( колкото и малоумно да звучи, е така ) заради голяма възрастова разлика и голямо разстояние.

Имам предвид, хората постоянно мислим, че знаем най-правилно как другите трябва да си изживеят живота, и постоянно има някой, дето ще ти каже, че си сгрешил и правиш нещо идиотско, пък истината е, че всеки проблем има решение, от всяка ситуация има изход, в затвора също можеш да намериш покой, за съжаление не знам какво става като умреш, и от това все още няма връщане назад.

Всичко останало е поправимо, инстинктът за самосъхранение и запазване на рода е достатъчно силен, че тази майка да се постарае да даде максималното на детето, и пак казвам, по-лошо е да растеш в студенина и стрес между двама родителя, от колкото обичан от един.

Пък че не се е наживяла, че сега с това дете ще й е пълно приключение, видях и последният й коментар.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    @някойтам, стигнахме до момент, където нещата опират до светоглед/възприятие, съответно няма да достигнем до нищо плодотворно чрез дискусия.
    Също, фиксирал си се много върху сексуалната част, няма ли други забавления освен секс? :д

@мерилин, съгласна съм, така трябва да е. И с приятеля ми не веднъж обсъждаме как хората, които имат деца, е трябвало да ги научи някой първо кога трябва да имат деца и как да се грижат за тях.
    И след това се замислям за това, което някойтам отклони към децата в африка - повечето деца се раждат в неидеална среда. Всъщност, всяко семейство има проблемите си.
    Да си самотна майка без пари не е най-големият проблем, по-голям проблем да не обичаш детето си, или да си дявол по душа.

И колкото и да приказваме как не е правилно според нас, просто се замислям как някой ей така ще ми каже на мен нещо, дето аз искам, че не е правилно, и че ще навредя с него, при положение, че няма как да се знае.
    Всъщност, казвали са ми много пъти, и добре, че съм имала волята да игнорирам, иначе днес сигурно и аз щях да съм клета студентка в УК, с огромни заеми, смазан дух, под контрол на родителите си, също заробени в заеми.

Или щях да прекъсна работа заради университета, или щях да си оставя любовта на живота си ( колкото и малоумно да звучи, е така ) заради голяма възрастова разлика и голямо разстояние.

Имам предвид, хората постоянно мислим, че знаем най-правилно как другите трябва да си изживеят живота, и постоянно има някой, дето ще ти каже, че си сгрешил и правиш нещо идиотско, пък истината е, че всеки проблем има решение, от всяка ситуация има изход, в затвора също можеш да намериш покой, за съжаление не знам какво става като умреш, и от това все още няма връщане назад.

Всичко останало е поправимо, инстинктът за самосъхранение и запазване на рода е достатъчно силен, че тази майка да се постарае да даде максималното на детето, и пак казвам, по-лошо е да растеш в студенина и стрес между двама родителя, от колкото обичан от един.

Пък че не се е наживяла, че сега с това дете ще й е пълно приключение, видях и последният й коментар.
    Ами не.Не съм се фиксирал само върху секса. Само дето има една мисъл."Човек се учи докато е жив". А въпросната авторка още е много малка да е чак толкова напред с материала наречен живот.Защото сама каза,че да не повярва човек,но този път и проработил късмета за разлика от други пъти и хайде ще се хвърляме насляпо.Щом се е получило дете ще имаме дете.Само дето в един момент може да реши,че някой нов човек,с който се е запознала някъде и допада много повече от този,с който са направили случайното дете. Преди време се запознах с една таква майка около нейните години.Не беше изобщо лош човек само дето доста видимо се усещаше желанието и да скача от мъж на мъж и да се чувства желана.От една страна даже я и разбирам имайки предвид,че ни сподели че някога е била около 90 и нещо кила,а сега била около 70 и нещо. Норнално самочувствието да и се повиши,да разшири критериите си,да започне да се колебае в правилния си избор някога,когато е имала много по-ниско самочувствие. И ето ти го комфликта.Докато на по-голяма възраст тя ще е минала през различни периоди,ще е опознала по-добре себе си,ще е опознала критериите си когато е в депресия,когато е щастлива,когато и е по-ниско самочувствието,когато и по-високо самочувствието. Ще се е запознала с повече хора.Ще може да реши какво максимално се доближава до критериите и и какво не. Какво максимум се доближава до исканото от нея и какво не.Защото както казах бебето не е тамагочи.

Иначе като се заговорихме кой в какво семейство е израснал. Аз лично съм израснал в едно що годе стабилно патриархално семейство дето бащата постоянно командори,а майката често е безгласна буква.Като малки често са ни гледали баба ми и дядо ми по бащина линия Бог да ги прости,когато нашите са били на работа и когато не сме ходили на детска градина. Гледали са и братовчедите,които не са ходили никога на детска градина.Брат ми и той прекъсна,когато аз приключих там. До 94та не сме били лишени от нищо,включително и ежегодно ходене на море.След това нещата се поусложниха,а сега...е понякога си позволяваме някоя и друга глезотийка. Баща ми е от мъжете дето си позволяват да си пускат ръцете.При мен и брат ми вече трудно му се отдава. Е при майки ми...аз и брат ми вече се стараем да го отказваме от тези мераци.Особено аз,защото брат ми напоследък се мярка от дъжд на вятър предимно Събота и Неделя,но и тогава не е сигурно.Преди 17 години някъде се беше стигнало почти до развод.Този ад,който изживяхме около една две години още ми се върти пред очите.Тогава майка ми подхваната от рутината и постоянно заформящите се скандали за пари направи нещо...което не трябваше да прави.И разбира се беше хваната...

Иначе се чудя като цяло защо авторката пусна тема тук. Да пита дали да направи аборт или не? Имайки предвид че вече е в напреднала бременост на 4 седмици май изключваме тая възможност. Да кажеме колко е печена,как трябва да държи на позициите си и какъв тъпак е нейния че се е отказал от детето им? Ооо да,по-скоро на това ми бие.

Друг е въпроса,че някой жени го правят съвсем умишлено това и уж се пазят. Хващат си някой богаташ и правят така че да забременеят и после му изтръскват детето с вече взетото решение,че това дете остава та ако могат да го "вържат" разчитайки на отговорността му за гените му и за морално възприетото сред хората. Не мога да кажа,че авторката е от тези,но не мога и да кажа че не е.

А онзи случай дето го казах със самотната майка е следния. Мъж и жена гаджета.Уж си пасват само дето приятелите му оттук таме подочуват,че тя зад гърба си се челастри с разни други.Не им се бъркат в отношенията обаче. Тя му тресва,че е бременна от него. Той и казва да направи аборт иначе ще я зареже.Тя казва,че няма да направи.След време му казва,че не е негово, а след това пак казва,че не негово,а междувременно живее с бившия си който пие и я подшамаросва отвреме навреме,.Пише на другия от разни фалшиви профили.Намесва и приятелката си. Той започва да свиква с мисълта и е готов едвали не да приеме това дете.Просто иска да му се направи ДНК тест за да е абсолютно сигурно. Тя му се тросва,че това няма как да стане и че щом не и вярва на едната дума това си е негов проблем така да се каже.

Иначе да,колкото и да и се ще едвали не на авторката да бъде нахранен мъжа аз пък идеално го разбирам и идеално разбирам постъпката му.Не е като да е избягал и веднага да не се е поинтересувал как може да и се реши проблема.Освен това според думите и са ползвали и предпазни средства. Но авторката си е навила на пръстта: "не аз това дете ще го имам пък ако си такъв педал ще си го гледам и сама.Нищо и грам на идея нямам как".

И да Ева много е лесно попринцип да обясняваш как на детето му трябвало само любов,а не пари от позицията на човек взимащ заплата от около 600+ лева. Само че се замисли дали пък ще му стигне само любовта ти ако постоянно гледаш как да цепиш стотинката на две,ако нещо психологическо ти пречи,ако знаеш че това ще обърне живота ти на 180 градуса,ако ти е трудно теб си да гледаш камо ли пък и дете.И всъщност това няма как да стане толкова пък ненадейно. Въпросната авторка като се е усъмнила в това и е станала грешката е можела да пийне едно ескапелче. Стига да не е и против него.Все пак в днешно врме за измислили противозачатъчни средства и за малко след секса.

Като малката дъщеря на шефовета на майка ми. Родила дете. Вече е на няколко месеца. И сега изтресла на родителите си,които държат заведение и по-голямата им дъщеря и мъжа и доста активно им помагат там,а тя се меркала от дъжд на вятър и гледала да не влиза вътре в кухнята за да не се умиришела принцеската и накрая им била изтреляла: "Сега вие или трябва да гледате детето или да събирате пари за частна детска градина." А тя си работи добра работа като преводач. Абеееее алооооууу. А като си разтваря крачката и реши да го имаш това дете не мислеше кой трябвало да му събира тия пари пък и за частна детска градина принцеске.
    Никога не съм ги разбирал подобни нахалитети. Аз съм безработен. Помгам в нас без значение дали с желание или не. По-скоро без желание. Видими фрапантни физически недъзи нямам.Имам обаче някаква доста гадна съвест. Вероятно имам и някакви психологически проблеми,които хората гледайки ми визията не могат да ги разберат.Не напразно и Пантерата току ме подбъзгва как не съм се видял с една девойка 2 години и такива ми ти работи. Само дето аз не наглея както разни други а се простирам според чергата си. Не отричам че понякога и брат ми малко ми помага като например,че може да черпи или да ми направи някоя ексурзийка с разни други хора до някое по далечно място веднъж два пъти годишно. Само дето аз се простирам напълно според чергата си. На заведение излизам примерно от около 4 пъти месечно до около 1 пъти на два месеца и гледам по повече от 5 лева да не харча.В краен случай 10. По-сбирки с випуска или на ексурирзии или пък на София,защото е малко по-скъпо всичко гледам повече от 10-15 в краен случай 20 лева,да не харча....
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    А онзи случай дето го казах със самотната майка е следния. Мъж и жена гаджета.Уж си пасват само дето приятелите му оттук таме подочуват,че тя зад гърба си се челастри с разни други.Не им се бъркат в отношенията обаче. Тя му тресва,че е бременна от него. Той и казва да направи аборт иначе ще я зареже.Тя казва,че няма да направи.След време му казва,че не е негово, а след това пак казва,че не негово,а междувременно живее с бившия си който пие и я подшамаросва отвреме навреме,.Пише на другия от разни фалшиви профили.Намесва и приятелката си. Той започва да свиква с мисълта и е готов едвали не да приеме това дете.Просто иска да му се направи ДНК тест за да е абсолютно сигурно. Тя му се тросва,че това няма как да стане и че щом не и вярва на едната дума това си е негов проблем така да се каже.

Уоу. Абсолютен антипример.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Някойтам, говориш само в примери, да започна ли аз с примерите с хепиенд, защото според теб всичко е черно и няма оправия.

Иначе, наема + парното в момента само са ми повече от 600лв, за съжаление, добре че преди 3г. на 24ти ми беше бала, така на 28ми започнах работа, защото няма кой да ме гледа вкъщи безработна.

А съм гледана като малка с отсъствието на майка ми, защото е трябвало да ходи да изкарва пари, за да гледа всички останали.
    Живяли сме в бедност, с лишения в храната, не ми е любимата тема на разговор, за сметка на това и двамата ми родители са безумно интелигентни, малко или малко повече откачени :д , но винаги са ме обичали много.
    Майка, като се прибра, постоянно ми повтаряше, че съм принцеса, че съм умна и красива, че съм най-умното и прекрасно дете, че всичко, което поискам, мога да постигна, когато имах проблеми с много хора ми обясняваше, че просто ми завиждат.
    Е, и някои ми завиждаха, например, отивам с приятелки у нас и майка ми ми реши косата, прави ми прическа, и после ми говорят зад гърба каква съм лигла :д
    До късна възраст ме обличаше и да ме гласеше ( 5, 6 клас )

Не сме имали пари, гимназията карах с дрехи втора употреба от някакви познати на семейството, най-много да си спестя 5, 10 лв от седмичните 30лв ( учех в друг град ) и да си купя нещо от студентски , и после вкъщи да ме гледат странно, и с недоумение защо тези 5-10лв не съм ги спестила за другата седмица.
    Парите от коледа от другите роднини ми бяха за храна, докато ги свърша, не са ми били за подаръци.
    Около мен само гледани добре деца, бях в елитно училище, където се влизаше с частни уроци. На мен не ми трябваха, защото майка ми се дипломира като учител по математика, въпреки, че никога не го е практикувала. Та извадих късмет.

И въпреки това много ме обичаха, въпреки, че не ми купуваха, което ми изби после на някаква мания да хвърлям по 300-400лв на месец само за дрехи, но отмина този период.

Пък, харесвам историята на майка ми -

Родила дете на 24, започваща бакалавър на 30, вече на 46 и с 3 магистратури, и две професии, от които едната й е фриилансерска, от вкъщи, и скоро ще напусне другата работа, защото си докарва достатъчно.

Та, това което се опитвам да ти обясня е, че
    - ако не правиш нищо ново и не учиш нищо ново, и не се развиваш, няма да получиш пари, няма да получиш и удовлетворение
    - когато гледаш в чуждата паничка и си казваш - таз е гледана със златна лъжица, пък аз в лишения - така само се закопаваш
    - безпаричието е временно, бедността е за цял живот - всеки има шанс да се измъкне от първото, а второто си е начин на мислене и на живот, говоря за младите хора до 50г. , защото по-възрастните по комунистическо време всеки е имал работа, колкото и да работиш, или да не работиш, но днес я няма държавата да се погрижи за теб.
    и нещо от 9гаг, което видях вчера
    https://scontent-mad.xx.fbcdn.net/hp...7b&oe=55CD611E

И пак повтарям, любовта на майка ми ме е спасила от неприятната участ на лишенията, ако сега поради някаква причина остана без работа, на улицата, просто ми е ясно че - искам, не искам, трябва да науча занаят, който е доходоносен и да започна отначало, да свия разходите, пак да отида на споделена квартира, или просто да замина за другаде, да науча езика, ако не става с английски и това е.

Едит: И сега си представям как някой от колегите на майка ми ме коментира като дъщерята на шефката, без изобщо да имат и грам представа за какво става въпрос, както ти преди малко изкоментира онова момиче.
    Последно редактирано от NomNomNom : 05-03-2015 на 11:20
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

За кое момиче става въпрос? Авторката, омъжената или самотната майка?

Edit: Ако успееш да се снабдиш по някакъв начин с апартамент без значение дали сама или с родителска помощ след не чак толкова дълъг период ще го избиеш и даже ще си на известна печалба спрямо наетия апартамент.
    Последно редактирано от Niakoitam : 05-03-2015 на 19:39
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Edit: Ако успееш да се снабдиш по някакъв начин с апартамент без значение дали сама или с родителска помощ след не чак толкова дълъг период ще го избиеш и даже ще си на известна печалба спрямо наетия апартамент.
    Не пиши лъжи, защото след това няма на теб да ти се налага да си продаваш гъза, за да платиш вноските.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Не пиши лъжи, защото след това няма на теб да ти се налага да си продаваш гъза, за да платиш вноските.
    Какви вноски какви пет лева? Или го купуваш в брой ако можеш да си го позволиш или да събереш някак пари или изобщо не се занимаваш с разни кредити и подобни глупости. А след като вече апартамента е твой вече хем спокойно можеш да се разполагаш с него както си искаш, хем като цяло живота ти в него става в известна степен доста по евтин. Има пак сметки за ток, вода и парно, но мисля, че данъка му е бая по- малък от наема му.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Какви вноски какви пет лева? Или го купуваш в брой ако можеш да си го позволиш или да събереш някак пари или изобщо не се занимаваш с разни кредити и подобни глупости. А след като вече апартамента е твой вече хем спокойно можеш да се разполагаш с него както си искаш, хем като цяло живота ти в него става в известна степен доста по евтин. Има пак сметки за ток, вода и парно, но мисля, че данъка му е бая по- малък от наема му.
    Ти си някво нереално същество.
    Няма смисъл да купува апартамент, по-добре да вземе къща в Бояна и апартамент на морето, който да отдава под наем през лятото, а останалите пари да го вкара в някъв бизнес.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    - безпаричието е временно, бедността е за цял живот -
    Това ми хареса ):

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Видими фрапантни физически недъзи нямам. Имам обаче някаква доста гадна съвест. Вероятно имам и някакви психологически проблеми,които хората гледайки ми визията не могат да ги разберат. Не напразно и Пантерата току ме подбъзгва как не съм се видял с една девойка 2 години и такива ми ти работи.
    Четеш ли това, което пишеш?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си