- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Корабе, мисля, че Търнала и Ауриса много добре ги знаят тези неща, въпроса е обаче, защо са винаги толкова безкритични, когато става въпрос за статуквото и каквото и да става, нямат ни едно възражение (примерно да каже, ето това е добре, ето онова не е добре). Но иначе ако става въпрос за нещо друго не можеш им затвориш устата от критики. Каква ли е тая страна метаморфоза?
Последно редактирано от defender : 11-08-2015 на 12:25
ауриса не го знае, той е пристрастен към идеологията на системата и си мисли, че само трябва да се коригират някои неща, а за лошото е виновна Русия. А търнала просто не е в час, насъдено му е да мрази комунистите, защото за него провалилия се СССР е виновен за всичко и ние трябва да 3бем всички по между си, дори себе си.
хихихи,
карабе, кажи нещо и за Дарки, да ми напълниш дуШъта на макс, хихи.
Искаш да кажеш, че когато хората работят за своите нужди, работят на загуба, защо трябва да работят за да завладяват чужди територии.
За мен правилната система трябва да води до мир между хората, а не до конкуренция или вражда помежду им.
Англосанксонската система е основана на шибаната теория на Дарвин.
безбожна система, където вярата се ползва само за декор за малоумниците, а не като основа за живот.
Последно редактирано от defender : 11-08-2015 на 14:20
И все пак единствено в държавите с 'англосаксонска' система има работещи синдикати, които отстояват правата на служителите и гонят от пазара фирмите, които подбиват стойността на труда.
САЩ, Русия, Китай, Япония - кой ще те защити там ? Точно така - никой.
^ а защо е така.
Наистина ли да тъпчеш по-слабия, ти доставя удоволствие.
защо за тебе Дарвин > Иисус
нямам спомен да съм защитавал ТПТИ ? може да съм казал нещо, което те е оставило с подобно впечатление, но нямам абсолютно никакво желание да ми продават гмо помии и цените на лекарствата да хвръкнат в небесата.
От друга страна наскоро излезе пълния текст на TPP
http://www.mfat.govt.nz/Treaties-and...rship-Text.php
доколкото разбирам от различни източници (не съм го чел, лол) няма нищо фрапиращо в него. Имат 90 дни хората да го прочетат и да протестират ако ще протестират преди черньо чернев да го подпише.
Ми аз от това, което разбирам чрез тпти корпорациите ще придобият по-големи правомощия от държавите.
Демек нещо като "корпоративен комунизъм", ти на това ли му викаш свободен пазар, на мене ми мяза повече на предопредепен пазар.
Дифендъра е набожен човек, само в ииисуууса христа вярва.
В ииииссууууса христа и рублата.
Папа Франциск:
Не можем да скрием очевидното: сегашната световна система е непоносима.
Човечеството трябва да спре да обожава парите и да постави отново в центъра човешката личност, нейното достойнство, общото благо, бъдещето на поколенията, които ще населяват Земята след нас.
Трябва да се погрижим за онези, които нямат дори необходимия минимум и да започнем структурни реформи, които благоприятстват един по-справедлив свят.
Ако алчността е в основата на нашата социална и икономическа система, тогава нашите общества вървят към гибел. Хората и цялото творение не трябва да бъдат в служба на парите: последствията на това, което е на път да се случи пред очите на всички!
ПП: рубладжия
ако папата е рубладжия, значи ауриса е обратното на папата - значи ако интерпретираме думите на папата наобратно, ще разберем що за животно е ауриса.
Последно редактирано от defender : 11-08-2015 на 18:25
Остави Китай и Япония. ЕС е на същите принципи, а най-развиатата държава - Германия, дори е зависима във военно положение от 2 световна война на сам от САЩ, така като цяло ЕС винаги е клонил повече към САЩ. Същата насрана система е, разликата е, че при едните има по-висок стандарт на живот, по-багати са, а от там и корупцията по етажите не се набива на очи за средната класа толкова силно, докато тук, в покрайнините на една затихваща ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, и по средната на две огромни империи - са си забили отдавна спинозните им пишки, нямат изгода от нас, освен да не им пречим, като задния двор за боклук и тука капитализма на прогнилата система в пъти повече се вижда !!!
Да. Щото както казах сме покрайнина. Преди СССР е давал много повече за нас, за да има укрепена граница, но днес системата е коренно различна.
Аз го виждам така.
След разпада нас СССР, ние трябва все в някое пространство да се присъединим, но ни поставят едни такива ултиматуми, едни правила, които не са в полза на нас, ами целящи да ни извадят от строя и все пак да ни потдържат леко, да не умрем.
Ей така това приобщаване към Западна Европа не се и случи, защото сме и с различни култури и начин на мислене -обратното става. - приватизиран и колонизират. Сега в Украйна тъпите украинци, малоумните украинци тепърва ще обясняват на времето колко велика държава са били като нас (били сме световен износител на много продукти) .
Щото всичките тея машини и американски фирми, които ги кувуваме и използваме днес ги КУПУВАМЕ и плащаме на ЧУЖДИ предприятия, докато от нас нищо не се купува или произвежда!!!
А иначе богатите Европейски държави успяват да поттдържат някакъв вид социализъм, макар че навсякъде ще видиш хора, които ровят по кефите ( в Лондон например, и Париж, Виене (по площадите им е пълно пък с всякакив бедни, които избиват пари като правят някакви рисунки и глупости, за да не ги изгони полицията, в Лондон отварят метрото през зимата за да не измръзват хиляди бездомни и тнт), ама като цяло и там е пълно със свръх богати олигарси, които дори не поглежат от презрение хора от средната класа, дори не говорят с подчинените си.
За служителите обаче няма разлика дали предприятието е частно или държавно - и в двата случая остават без работа при липса на намеса от страна на държавата.
Нека правим разлика между престъпно източване на държавни пари и поддържане на иначе печелившо предприятие, срещащо затруднения поради външни фактори.
Отново стигаме до изводът, че не системата е проблемът, а тези, чиято отговорност е да я защитават.
Багдад предупредил Париж в четвъртък за 24-има касапи и масов мор!
http://www.blitz.bg/news/article/375159
За това съобщи АП, като се позова на секретен документ, изпратен от Багдад в Париж ден преди касапницата във френската столица.
АП е единствената западна информационна агенция, на която имам довери, за това давам статията.