- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Осъзнаваш, че комунизма е бил най-светлото време за атеизма нали? Същност едва ли...
Аз да съм наивен? Аз не вярвам в неща който не са доказани, дори минимално. След като Бог прощава всичко и ти очакваш да отидеш в рая, то там ще има си правиш компания с много изнасилвачи и убийци, които са се разкаяли малко преди да умрат. Кой те обучава още от раждането да ставаш капиталист? Идва Сорос и ти връчва пакет акции ли? Че в твоята любима Русия е най-дивия капитализъм, Роснефт, Газпром и редица други, които не дават на нови фирми шанса да започнат.
n00bs
От къде знаеш какво прощавал и къде отивали? Не твърдя, че трябва да се вярва сляпо на всичко, но това не означава, че всички религии са ей така измислени. Аз не знам какво осъзнавам, ама ти не можеш да изчисляваш какво щяло да бъде, ако милиарди хора станали невярващи в нищо по-висше и неосъзнато от нас. За комунизма не визирах релгията, ами съзнанието на хората. Всички знаем, че след разпадането на тази система идва дивия капитализъм, в който сега се намираме и няма да излезем, щото нито обществото ни, нито твойте любими европейци имат тая нагласа.
Якуза, молим ти се не пускай бисери.
Всички знаем, че няма пълно равенство, а само частична форма в пределите на определени граници, които днес тотално липсват. И по-добре в днешното положение и деградация на народа. Днес няма смисъл да се прави социална политика, при положение, че няма на каква база. Липсват всякакви ресурси и функциониращи органи на контрол, за да се прави социализъм. Няма ляво, нито дясно. Първо трябва да се осигорят работни места, индустрия, за да можеш да правиш каквато и да е политика. А социална, не означава да даваш на безработните цигани пара, а само на работещите. И сега, ако го приложим това нещо, ако изведнъж увеличим заплатите, в тази систеама освен всичко да фалира или да избяга, друго не може.
Първо материализма не вярва само в неща които може да види и да пипне, вярва в гравитация, антиматерията, един от най-големите комунисти е бил негов поддръжник - Карл Маркс. Но основата му е, че първо е материята, а след това съзнанието.
А основата на атеизма е отричане от свръх естественото.
на гемията няма смисъл дори да отговарям, поредния пост разтягане на локуми в опит да каже нещо, но реално не му се получава
n00bs
Стягайте се за нова свят, не може да се разминем.......
Какво ще кажете за четвъртата индустриална дигитална революция, безработицата щяла много да се увеличи заради машините и изкуствения интелект, които щели да заместят хората. Много професии щели да изчезнат. Все прекрасни работи.
ПП: Ся това либерализъм ли е, да поставиш неживата машина, пред живия човек?
Последно редактирано от defender : 01-21-2016 на 13:16
ми човека става излишен, то машина изцяло те замества. Например един човек от пулт ще управлява цял завод с машини. Докато преди завода е бил пълен с хора, а сега е нужен 1 човек.
Последно редактирано от defender : 01-21-2016 на 13:25
Последно редактирано от defender : 01-21-2016 на 14:51
Пример: Търнала си прави планове за бъдещето, има си работа, решава, че време и се жени, тегли кредит за апартамент, има 3 деца, обаче след 5 години шефа му го замества с робот с изкуствен интелект, например суперфункционален робот за триизмерно принтиране, който може да върши работата на 20 човека, а да се управлява от един човек и Търнала си отива вкъщи, децата му искат да ядат, банката си иска вноските по ипотечния кредит за 20 години изплащане, демек роб си на банката за 20 години, за чиито роби Търнала сега толкова се е загрижил, само, че забравя, че цялата му система на която е фен, е основана на лихварство.
Как да живеят хората с толкова несигурно бъдеще, дето всеки момент нова технология със свръх памет и изкуствен разум и супер функции, 10 в едно, може всеки един момент да те измести.
.
Последно редактирано от defender : 01-21-2016 на 15:09
На индустриалния капитал, май сега пак ще му трябва още един Хитлер, да разчисти малко земята.
"даейба", само, че ако впрягането на водата и парните машини, а после и електричеството създадоха заводи и работа, то в тая ситуация изкуствения интелект отнема работните места, бай хой.
Почина най-богатият човек в Турция
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1545720
ПП: И свръх богатите умират и както се вижда от статията не чак толкова стари 56.
исках да кажа, че умираме равни (голи), демек когато смъртта ни излекува от психичните ни отклонения.