.
Резултати от 1 до 25 от общо 2365

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    Какво общо има, че някой чужденец е решил да инвестира у нас, като създава работни места и добри условия на труд, с българската наука и производство? Мен ми е все тая печалбата къде отива.

Какво значение има какви стоки изкупуваш?

И чуждите инвеститори ли са виновни?

Капиталът се дели на индустриален и финансов. Чрез индустриалния капитал се дава тласък на средната класа, финансовият ограбва.

Знаеш ли, ти не си комунист, нито националист, нито либерал, просто търсиш оправдание, че някой ти е виновен за нещо. Минимална заплата, добре де, как аз работя и не се оплаквам, как по голяма част от българите го правят? Смесваш както ти изнася - "капиталистите са виновни, но не съм комунист. Националист съм, но съм и русофил също. Искам пазарна икономика, ама пазарът ми пречи". Така си объркал понятията, че си като едно плямпало.
    Не те интересува къде се изнася печалбата?!?! За каква компетентност си говорим?!

1) Когато българския потребител масово изкупува внос на суровини, материали и блага без политически ограничения - това е силен удар върху българските производители. Те биват изместени от пазара и цените падат. Когато българския потребител използва изцяло чужди технологии, това измества българската наука и нейното значение изчезва, заменено е.
    Когато се изкупува масово - това предизвиква източване на български пари от държавата, държавата обеднява. Средствата се източват. Родните производители фалират.

Не става въпрос само за чужденстранните инвеститори у нас, ами за цялостния модел на търсене и предлагане на стоките, ДИРЕКТНО ликвидиращи българското прозивдоство.

Не, на никакъв не се правя. Изваждам действителни факти. България попада в такова геополитическо пространство, по средата на разломна линия между Изтока и Запада. Националист не означава да си в изолация, ако въобще разбираш нещо от социология и политология.

Не съществува нещо като пълна независимост.

Не, не се оплаквам, изразвам притеснения за народа си. И милионер да съм ще имам правото да търся и да критикувам.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-25-2016 на 17:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си