Когато вдигаш минималната работа заплата, без реално повишение на БВП, ти просто закопаваш частния сектор. Аз ако имам 4 човека на 3лв. и утре ми кажат - минималната заплата става 450лв.. Ми единия ще си ходи... И ето ти още безработица. Докато се раздават пари за щяло и нещяло, вместо да се инвестират в неща които след време биха повишили БВП.
Това програма за саниране е поредната глупост. "Удобни" фирми ще си вземат поръчките, естествено със съмнително качество на строително-монтажните работи, нито енергийната ефективност, която са искали е постигната, нито се знае колко ще издържи цялото това нещо, преди да падне и да убие някой. А тия които живеят в къщи? В моя град мнозинството е в къщи. По селата блокове няма. Всички блокове ново стройтелство, нямат нужда от това също.
Тая програма за младежката безработица - държавата поема част от заплатата, а фирмата другата част, всичко ок, гледам в доста обяви я има, ето това за мен е по-смислен разход на пари. Фирмата рискува по-малко, тя пак е вложила пари в теб, но не толкова много, колкото без тая помощ. Държавата е осигурила работно място на някой, а ако си кадърен, тая фирма ще те наеме за постоянно, рядко някой би изгонил човек, който си върши работата.