"Но моето мнение, че трябва да сме с Русия и да се сменят всички досегашни политици."
А моето е, че не трябва да сме с никой и да поддържаме неутралитет, в стремеж към максимални ползи за държавата. Ако Америка ни дава пари за развитие на стадион Х, приемаме ги, ако ЕС ни дават пари за пътища, приемаме ги, ако Русия ни предлага отстъпки за газта, приемаме я.
Аз лично бях силно за идеята ЕС, в началния и вариант, въпреки че той трудно може да се предложи между държави с толкова голяма разлика в стандартите. Да сме заедно, за да имаме шанс като икономически съюз. Само че ЕС отдавна излезе извън рамките на чисто икономическите решения и тръгнаха да оправят наляво и надясно държави извън ЕС.
В момента съм за това да стоим в ЕС, въпреки че до евро програми се уреждат основно "наши" фирми, има и такива които са успели да извлекът ползи. А парите които вземаме от ЕС, няма кой друг да ни ги даде. Свободата на движение - аз живея на 30км. от границата с Румъния, лятото има много румънци по морето, а имам много познати, които работят там, но живея тук. За разлика от преди вече се излиза по-лесно да береш зеле в Англия. Наскоро четох за италиански пенсионери, които са дошли да живеят тук, заради по-евтиния начин на живот от Италия. Без да сме в ЕС, това няма как да стане.