- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Да си видял, да казвам, че е по-добре да работиш навън, отколкото в България? Не се мъчи да ми променяш думите.
Никой не ти дроби властта на 100 партии, 60% от народа НЕ гласува, това си е единство. И други държави направиха приватизации, просто тук го взеха синове и дъщери на "партията майка", Банев и разни гущеровци за живия пример. Приватизацията стана 17 години преди ЕС. Не виждам какво ти е виновен той. Кажи ми 3 американски предприятия в България, хващам се на бас, че познанията ти за такива се изчерпват с ТЕЦ-а. Лукойл? Руснаци, виваком - 30 и колко процента бяха на руснаци, другите на цецо василев, зад който също са руснаци. Много хора твърдят, че и зад ТИМ са руснаци. А тия тримата са си просто бг пешки.
"ограничаваме вноса на толкова много продукция, изместваща българската"
Как хем ограничаваме вноса, хем тя измества българската![]()
Нормално да има голям наплив на плодове и зеленчуци от други държави, граничим с Турция и Гърция, а там климата е по-добър за целогодишно земеделие.
ЕС никога не е бил във война с Русия, Русия няма да го позволи най-малкото. Без Европа, трябва да закрият "Газпром". Как разбра, че ние сме загубили най-много не знам, явно са го казали по алфаТВ. Както и никой не е бил изритан от ЕС, това че нашите са се насрали и се държат като кандидат-членове, вместо като членове е друг въпрос. Винаги можеха да искат допълнително пари за компенсация, не само за плодове/зеленчуци. Те и поляците разправяха, че имали еди си колко тона ябълки, ама се оказа, че си фантазират и им отрязаха мераците.
"10 млн. евро загуби за България заради санкциите срещу Русия", това е преди да ни върнат от ЕС парите за плодове и зеленчуци. Швейцария е центъра, но ние сме външна граница. Швейцария не привлича хора и капитал защото са в средата, а защото са добре уредена държава, която си знае интереса. Те никога няма да влязат в ЕС, защото имат неща които ние нямаме - стабилна валута, ниска корупция, стабилна финансова система. Ако ние си махнем валутния борд и пуснем валутата ни свободно, утре хляба сигурно ще е 5лв.. БФБ е в поза "партер", особено при сегашното управление. Няма значение от европейските индекси дали отиват нагоре или надолу, нашата има собствено мнение, в по-често отрицателно.
Аз промяна в близките 40 години не виждам. Трябва всеки от "онова" поколение да умре, за да се смени властта. В момента ни управлява шофьора на бай Тошо:
"Борисов се похвали на Камерън: Три папи са ме пипали"
"Борисов: Возех Дейвид на джипката"
""Като гледахме апаратурата там и виждам, че страшно ми прилича това на чушка. Обаче си викам "Сега, ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае каква след това интерпретация ще получа. И го питам доктора, викам "Кой е този орган, който така прилича на чушка". И той ми вика: "Ами това е чушка", каза Борисов"
"Борисов: Който пие ракия, пуши и яде сланина, няма друг да му плаща лечението"
Аз като гражданин на България, се срамувам, че тоя ни управлява, а още повече ме е срам от тия които гласуват за него.
Последно редактирано от yakuza_ : 12-10-2015 на 20:28
n00bs