Да бе, успявали били кадърните... Успяха през прехода, 90-те години да си разпределят богатствата, при приватизацията, с най-различни мръсни схеми и измами, успяха цели поколения за напред да си оправят. Не ми казвай, че в политиката успяват днес кадърни и милеещи за отечеството си. Напротив, същия е принципа както преди. Назначават се хора с връзки, по-възможност по-глупави, на които да им се плаща и да си държат устите затворени, да слушат кротко. Основно три партии държат властта, голяма част от които бивши комунисти (разгледайте досиетата им), а малките партии само ги подпомагат. Има 100 малки партии, които в тази система нищо не могат да направят. Всеки гледа да се докопа до олигархичните кръгове и да хапва баница от европейските субситии. 10 хиляди души и семействата им - това са хората, издържащите се на нашия гръб. Всички успешно слдват саветите на цар Фердинат към сина му Борис.
Пишеш ми, че само кадърните и работливите успявали, което е много грешна представа. От моите лични наблюдения, не само от приказките на родители, за които ще споделя по-късно, мога да кажа, че огромна маса от хора се бъхтят наистина много на на работа, за кирливи възмножности, защото толкова ни е стандарта и икономиката. И не ми говорете, че си били виновни, защото се подчинявали и не ходили на протести. Не, от обикновенния човек не зависи. Протестите се оргазират, а пътищата са предначертани, тълпата не мисли, тя се направлява. (като преврата в Киев).
И не говоря само за работническата класа. Погледнете колко много хора на НАУКАТА има, по научни институти, учители, деценти, асистенит - за какви смешни заплати се трудят. Нарочно унищожиха първо образованието, за а може тъпия народ да се управлява по-лесно. Да учакваш ти от млад човек, магистър да бачка тепътва 10 години в институт за 600 лв, където само квартирата ти е 300. Тва може да си го позволи само пич със странични доходи и свободно време.
Сега се връщам за ''успяването'' през комунизма. Баща ми е бил успял, защото са му харесали възмножностите в дадената сфера. Нищо че рода ни е капиталистически. На прадядо ми са му взели всичко. Но другия ми род е получил. Справедливост няма, но е нямало нито глад, нито безработица, по простата причина, че с полиция са те измъквали от вкъщи ако трябва и не ти се е работило.
Та естествено, че ще има винаги михлюзи, мързеливи, които няма да работят добре, но всеки труд, трябва да се заплаща в социален стандарт. А тези, които успяват, са 90% МАФИОТИ.
Та ето това ти е България без Русия - една циганска кочина, в която или се ураждаш, или умираш от глад и болести.
Комунизма не случайно се е родил. Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
Сега кажи, че демокрация и арабите могат да направят, па съвсем да се посмеем.
Аз съм на 21, много неща още не знам как стоят реално. Трудно е да се управлява.. До не са 2, 3 сектора. Трябват много връзки, много познания, но държавата ни, както се вижда - ако няма световна промяна - вече е изчезнала. Остават ни и малко милиончета беженци от Турция.