Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
В такъв случай и Гърция не 'заслужава' да е в Европа, мен, 'щото те са дори по-зле от нас в това отношение.
Ама ти това, което ще напиша, няма да го проумееш, 'щото представата ти за 'добре управлявана' държава свършва с визията пред света.
Погледни им историята откакто британците и французите ги освобождават - фалит след фалит, диктатури и граждански войни.
Чак до 75-та година на власт са абсолютни изроди.
И ако не бяха САЩ да се намесят, щяха да свършат по-зле и от нас.

Оттам насетне следва масово наливане на пари в Гърция, от което живееха доскоро.
Дори днес са една от държавите, която прибира най-много пари в ЕС - за периода 2010-2015 - по 2.2к евро на калпак от фондове.

Доста сходна ситуация с Италия - кръвопролития, мафия, некадърно управление, беднотия.

Същото с Испания - диктатура, граждански войни, некадърно управление, мизерия.

Нямаш представа от историята на Европа, а си седнал да ни обясняваш коя държава къде принадлежала. Абсурдно е.

Английският пияндурник е бил толкова тъп, колкото е бил и некадърен. Издънка още от училище, едва приет да учи в офицерско училище и впоследствие собственоръчно затрил живота на стотици хиляди британски войници в ПСВ - бахти авторитета, няма що.
Толкова му струва мнението, колкото и на германската отрепка Фердинанд, която собственоръчно затрива българското влияние на международната сцена.

Ние имаме друг манталитет.
ТИ имаш друг манталитет. Между мен и един швейцарец разликата е изцяло визуална. И двама ще очакваме едно и също - върховенство на закона, зачитане на индивидуалните ни права, справедливо отношение от работодателя и гарантирана сигурност в обществото.

Ще ти го кажа така - ако съм HR и ми кажеш нещо подобно, ще си направя извода, че ТИ смяташ за нормално да се мързелува на работното място; да оставяш мърлява работа; да не спазваш срокове и да си избягваш задълженията; да създаваш конфликти и да си налагаш личността.
И няма да те взема на работа. По простата причина, че ти виждаш това за нормално, което означава, че няма причина да смятам, че подобно поведение е отвъд морално допустимото в твоя светоглед.

Ако има нещо, за което мога да се съглася, че е проблем единствено на Балканите, това е масово разпространената идея, че всички тук сме крадливи копеленца. Много добро извинение е и ти да си крадливо копеленце - предполагам затова и се насажда на хората още от ранна възраст.

Има една съветска поговорка - в свободен превод - повтаряй някому че е прасе и скоро ще се разквичи.

Ей т'ва си ти.

Квик.