- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
В такъв случай и Гърция не 'заслужава' да е в Европа, мен, 'щото те са дори по-зле от нас в това отношение.Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
Ама ти това, което ще напиша, няма да го проумееш, 'щото представата ти за 'добре управлявана' държава свършва с визията пред света.
Погледни им историята откакто британците и французите ги освобождават - фалит след фалит, диктатури и граждански войни.
Чак до 75-та година на власт са абсолютни изроди.
И ако не бяха САЩ да се намесят, щяха да свършат по-зле и от нас.
Оттам насетне следва масово наливане на пари в Гърция, от което живееха доскоро.
Дори днес са една от държавите, която прибира най-много пари в ЕС - за периода 2010-2015 - по 2.2к евро на калпак от фондове.
Доста сходна ситуация с Италия - кръвопролития, мафия, некадърно управление, беднотия.
Същото с Испания - диктатура, граждански войни, некадърно управление, мизерия.
Нямаш представа от историята на Европа, а си седнал да ни обясняваш коя държава къде принадлежала. Абсурдно е.
Английският пияндурник е бил толкова тъп, колкото е бил и некадърен. Издънка още от училище, едва приет да учи в офицерско училище и впоследствие собственоръчно затрил живота на стотици хиляди британски войници в ПСВ - бахти авторитета, няма що.
Толкова му струва мнението, колкото и на германската отрепка Фердинанд, която собственоръчно затрива българското влияние на международната сцена.
ТИ имаш друг манталитет. Между мен и един швейцарец разликата е изцяло визуална. И двама ще очакваме едно и също - върховенство на закона, зачитане на индивидуалните ни права, справедливо отношение от работодателя и гарантирана сигурност в обществото.Ние имаме друг манталитет.
Ще ти го кажа така - ако съм HR и ми кажеш нещо подобно, ще си направя извода, че ТИ смяташ за нормално да се мързелува на работното място; да оставяш мърлява работа; да не спазваш срокове и да си избягваш задълженията; да създаваш конфликти и да си налагаш личността.
И няма да те взема на работа. По простата причина, че ти виждаш това за нормално, което означава, че няма причина да смятам, че подобно поведение е отвъд морално допустимото в твоя светоглед.
Ако има нещо, за което мога да се съглася, че е проблем единствено на Балканите, това е масово разпространената идея, че всички тук сме крадливи копеленца. Много добро извинение е и ти да си крадливо копеленце - предполагам затова и се насажда на хората още от ранна възраст.
Има една съветска поговорка - в свободен превод - повтаряй някому че е прасе и скоро ще се разквичи.
Ей т'ва си ти.
Квик.