- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Ако ти е липсвала родителска грижа, съжалявам. В противен случай не съжалявам, явно си заслужаваш да си сред тълпата.
хахах. Ама факт ли е, че гърците и до днес гългат всички субсидии и са в пъти по-добре? Естествено, че до сега ги издържаха САЩ. Както нас Русия преди 89-та. Испания, Италия, Франция можеш да квичиш за тях само пред американците , че са били в това положение. Не съм на мнение, че само ние не ставаме за този строй. Но също така е важно, с какъв съюзник ще си. Щото сега точно ти си тази марионетка, кланяща се на ЕС и САЩ.
И както винаги, очаквах да не си разбрал всичко. Измисли си простотията, че не ми се работило, защото аджеба, но съм защитавал работниците от робството. Фердинант го споменах в негативен смисъл. А Чърчил и точно този, с когото ти искаш днес да си. И колкото и гаден да е бил, се вижда, че за 26 години ни превърнха в утайка, и издигната на повърхността на блатото такива като теб. А който разбере какво става е обвиняван в сепаратизъм и лудост.
Agarta. Малко ме плашиш направо. Още не мога да ти се доверя добре. Дали умееш страшно добре да маниполираш, явно наистина си голям човек, в тиин проблем, обаче си добър!
1) Правилно - да се разберем какво е успех. И аз не знам какво е успех. Универсална рецепна има ли? Не е само до парите. Но да сведем успехът до най-обикновенни материални блага. Да кажем 2000 -3000 хил лв, среден месечен доход, издържане на семейство, подслон, кола. Какво ми трябва повече? 1, 2 пъти в годината почивка у нас или в Чужбина. Всичко останало е глезотии. Има хора, които никога не им стигат парите. Аз в не съм богат, надявам се да не се захлюпя и аз някой ден по парите. Обаче според мен те не стигат. Винаги гоним щастие и когато не е нашето лично, то се стараем да направим нещо друго. Да имаме цел, която да ни поддържа. Поне така мисля. Парите са средство.
2) Какво е кадърност.. Казваш, че кадърни хора почти няма.. Добре. Да сведем личните качества до едно средно ниво на работоспособност, развитие и отговоност. Добре. Вие сте работодател. Да, но не всички работодатели се отнасят благополучно със служителите. В частняи сектор - има голяма експлоатация. Аз съм точно против това. Разбирам, че заплатите на много хора са малки, за да има икономически прирарат във фирмата, но заразлика от шефа, аз комуникарам по-плътно и с работници. Да, те нямат качества да управляват, да са хладнокъвни, но РАБОТЯТ. И едва оцеляват. И аз не желая това. И какво ни остава? На не толкова големите ГЕНИИ. Ами учин английски и си заминаваме от тази СВОБОДИЯ. Да търсим сигурност и контрол. Да - сигурност. Не се успява със сигурност, трябва и риск... Въпросът е че много сфери просто са разбити у нас, не съществуват. Аз правя това, което ми харесва, иначе йок. Не не става само с искане и правене. И ти го знаеш. Обаче хората не го знаят и не са хладнокръвни. Всеки си има някакви ценности.
4) Паритиите.... Щом всички политици - дори Путин , са поставени пионки, кой управлява? Не са богатите, това го знам.
5) Как системата ще е еднаква за всички? Диктатурите налагат едни правила, а демокрацията... кво прави? Дава властта в частния сектор и частния сектор определя положението, според търсене и предлагане.пф В дикатурите също има капитализъм, но държавата е навсякъде. Не съм за диктатура. Но не съм и за либерализация.
6) В момента Русия е толкова пропаднала, че дори ЕС да ни подари на Русия и Американците да не се намесят с НАТО, само ще фалираме повече. Но идеята съм я повтарял хиляди пъти - трябва по централизирано управление и контрол майка му стара. Контрол трябва. Сега всеки прави квото си иска. Това не е свобода. Не е свобода да изсекат ГОРИТЕ И ДА НАТРОВЯТ ЗЕМЯТА щото някой не се върши работа.
Не ми пожелавай власт, защото ще има убити. :Д хаха
Смисъл на думите ни не мога да намеря. Гледам себе си да оправя първо. Останалото е само филосостване.
В нормалните общества никой не 'управлява'. Политическите процеси са следствие от борбата/прокарването на интересите на различни прослойки.4) Паритиите.... Щом всички политици - дори Путин , са поставени пионки, кой управлява? Не са богатите, това го знам
Дано разбереш някой ден колко по-сложна е политиката в едно цивилизовано общество от това един бабаит да се показва по телевизията и се хвали с това къде е изхарчил парите на данъкоплатците.
Причината да си толкова захлупен, а и тези на твоето мнение, е именно липсата на интерес по отношение на САЩ. Не само, че не те кефи, но и не проявяваш никакъв интерес към случващото се там. Колкото проблеми имат, 3 пъти по толкова има хора, които се борят с тях, вместо да си фантазират как ще променят 'строя' и ще колят и бесят.
А политиците не бих ги нарекъл точно пионки, но е факт, че са там просто да представляват нечии интереси. В този смисъл, ако решиш да си циничен, да - би могло да се каже, че не управляват, а просто представляват. Което, по мое мнение, е добре. Затова и се нарича представителна демокрация.
Кого точно представлява Путин и сам би могъл да си отговориш. Във всеки случай не е руския народ.
https://www.youtube.com/watch?v=0XjLSdqUpx8
какво повече да кажа. Виж клипа - медведев е това.
Аурисе интересите на различните прослойки като несъвпадат и няма ресурси - виждаш какво става. Представителна демокрация няма. А че можеш да злепоставиш всеки - прав си. Кво искаш да й каже на бабичката? Че ще даде пари като няма? САЩ всеки ден го гледаме. И той ни гледа.
http://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=8030.0
мен пък не ме е срам да оборвам всичките ти измислици, които според теб са факти
ама така са те научили тия от америка за българия - че повтаряйки една лъжа сто пъти, тя щяла да се превърне в истина
Над 90% от емигриралите на запад българи работят, някои дори високо квалифицирана и добре платена работа. Дори общите работници, на запад взимат няколко ПЪТИ по-високи заплати в сравнение със същата работа у нас!
Корабче, я обясни, като е и е било толкова готино у нас, защо потокът от мигранти е насочен навън от нашата страна?! Над 1 милион българи са напуснали "земният рай" за да отидат на запад - защо? Я обясни! Не можеш и не искаш, нали?!
Що не ходиш в Русия тогава?! Хората и оттам бягат на запад!
Като знаеш толкова, я си припомни кой създаде мафията у нас!
Корабе, помисли над думите ми. И не се връзвай на другите, написал съм ти неща, които не са предположения. Хубаво е да се има предвид разликата с кого говориш и кой какво ти казва. Едно е 20 годишен пикльо надъхан от пропагандата да ти говори, друго е човек участващ в пропагандата над 20 годишния пикльо.
тия които взеха властта след 89г не случайно мафията управлява държавата
най-вероятно никой не е чел разсекретените доклади на ЦРУ и на СССР че и нашите собствени
до преди 89г имахме разузнаване във всяка страна в турция зам ком на ген щаб на турската армия беше български агент
като си разсекретихме докладите по заповед от САЩ беше разкрит и убит
та ЦРУ ни наричаше ''костеливия съветски орех'' понеже знаехме повече от тях и не се получаваше да вербуват наши хора
иначе нашето разузнаване имаше обръчи от фирми в чуждите страни които бяха на името на натурални граждани
да речем Хосе има магазин който уж е негов но някой си бай иван идва и му казва трябват ми толкова пари
Хосе му ги дава щото иначе няма да има Хосе та нашето разузнаване се издържаше само имаше доста средства и можеше да действа без проблем където и да било
но ЦРУ успя да вербува един руснак на име Горбачов който заличи СССР по думите на бивш охранител на Тодор Живков знам че самия Живков не е вярвал че промените в Русия ще ни се отразят
докато ЦРУ не вербуват наши политици които след преврата взимат властта (сещате се кои вече нали? )
и не случайно веднага започва Американската пропаганда
издаде се закон който да спонсорира новите партии и то много сериозно и видиш ли ти всеки си направил партия и по този начин някой източи доста пари от партии фантоми
след това всички е явно обръчи от фирми които също бяха финансирани
или юго агент схемата с пирамидите
мога да разкажа и как изчезва част от българския златен резерв и защо е взривен мавзолея и как случайно изгаря цял камион с войници които не са избягали от пламъците но това е друга тема
Последно редактирано от haritov : 06-10-2016 на 20:28
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Последно редактирано от defender : 06-10-2016 на 20:44
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
грозния явно не може да си представи живота без запада и без западната демокрация, дето се вика, до тука му е въображението.
http://www.infograf.bg/article/1465392364000
Поздрав за слабоумния кавал ДОТА, който се обясняваше как ЕС повече ни е взел, отколкото ни е дал. Дотук с лъжите и пропагандата, русодебил.
Welcome to the Jungle...
"Русия живее в миналото, а останалият свят в бъдещето - и това се случва едновременно в настоящето.
В САЩ настъпва ерата на Тесла - започва изграждането на вакуумен тип свръхзвуков транспорт по тръба, който ще развива до 1200км/ч.
В Германия възобновяемите източници на енергия бият всички рекорди.
В Холандия правят пътища от пластмаса, извлечена от боклука, който замърсява морето.
SpaceX успя да приземи обратно на земята, ракета за многократно извеждане на товар в орбита.
Откриха гравитационните вълни.
А в Русия? В Русия има само окови, духовност, попове, местният ИДИЛ в лицето на Кадиров, мракобесие, победобесие, ненавист към целия свят, вечна война и заплахи към всички съседи, фиктивни гражднски права, гордост от миналото и само от него - без сегашните руснаци да имат каквито и да е заслуги към това минало."
Това е само цитат. Само цитат.
Колко хора познаваш, емигрирали в Русия и колко емигрирали на Запад?! А? Ама не ми давай пример как вуйчото на стринка ти работил 1-2 години в СССР преди 30-40 години!
Ами официалната статистика? Колко български граждани живеят постоянно на Запад и колко в Русия? Или ти имаш таен достъп до някаква друга, твоя си статистика и информация?
СССР се разпада през 1991 г!
Я пак?
Харка, пак не си си пил хапчетата! Може ли такова нещо
?! Може да имаш проблеми с паметта, но не всички сме като теб, освен това си го написал, така че няма нужда да помним
! Ама лекувай се, моля те
!
http://eurocom.bg/shows/video/sedmicata-na-ivo/3252
такива прости педали като тоя могат само теб да излъжат
а ако ти не беше повече прост, отколкото дебел
щеше да си наясно, че тия са на издръжка от правителството
и още забавно четиво от малкото педалче Адрианчо
http://ekipbg.com/quo-vadis-rusia/
http://ekipbg.com/mitovete-na-ruskata-propaganda/
тъпака пак гледа само България
щото тва са ти познанията за света
в твоето село почнат ли да се хранят с лайна
сигурно ще решиш, че всички на планетата се хранят с лайна
най-далечното ти излизане от вас е било до магазина
а родителите ти са стояли на балкона да те наглеждат
че иначе ще вземеш да се изгубиш
Последно редактирано от ДОТА : 06-11-2016 на 10:03
Някой хора много им пречи духовността, явно не им е чиста работата, демек съвестта.А в Русия? В Русия има само окови, духовност, попове"
Как ще има някой справедлив Съдя, дето ще им държи сметка за делата ве, кой на мене ли ве ще ми държи сметка и ще ми затормозява земната аванта на гърба на по-слабите?
Ама тия хора каквито са в духовната сфера, такива са и в светското, ей заради тия хора съдебна система няма, няма и справедливост.
Повечето от тия антидуховни, антирелигиозни типове, случайно или не, но май са либерали.
Тва са един вид антидуховни мутри, но със някаква външна представителност, начетеност.
ПП: Мнението не е насочено към никой лично, говоря по принцип!
Последно редактирано от defender : 06-11-2016 на 10:58