Първоначално написано от
Lychezar
Мисълта ми е, че без значение дали български или чуждестранни инвестии, това стимулира българската икономика и съответно икономическият растеж, но за теб е от особено значение българи да инвестират, хубаво, така и не ми обесни икономическата логика. Така, ако толкова милееш за миналото, еднопартийна система без право на частна собственост, си го кажи, няма лошо. Аз говоря за днешните условия, а не приказки за социализма. Явно не знаеш какво искаш...
И къде съм казал, че ми харесва?
Мисля, че главната причина за положението, в което се намираме е на нас, българите. Това е отвратителна наша черта все някой друг да ни е виновен. Първо са били виновни византийците, че са развалили хубавата Първа българска държава. После се оказало, че са виновни османлиите, че са убили Втората българска държава. След това фашисти, хитлеристи, комунисти, сега са виновни Американците и Западняците. Винаги някой ни е виновен, а ние сме бели и пухкави. Ние за нищо не отговаряме, ние само за добро искаме, а идват и ни взимат паричките. Ами когато наши сънародници грабеха, не с чанти, а с влакове? Това, че кражбата се превърна в норма на морално поведение, за това са ни виновни Американците, така ли? Ако не се научим да носим отговорност пред историята , ще изпаднем от историята.