.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2365

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Резолюцията е "non-legally binding" не са се отказали, процеса е замразен за сега. Ердоган с неговата автократична политика скоро няма да го размрази...
    Пука им. В Турция пенсийте и заплатите им са като в Германия.

ПС: А ти какво учиш в Шотландия и как реши точно там? Имаш ли носталгия? Въобще коя е най-голямата разлика между живота ти там и в България? (без парите)

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    да нипрати пък Турция един милион.. да видим как ще стане, ако само единпът се демонстрира предупредително ей това
    обикновенното..
    https://youtu.be/VBD3DtM9tQA
    Това е боклук!
    Това е истината :

... пък нека дойдат и 1 милион !
    П.С. Злето (HellKnight) като чуе тоя звук и се насира в гащите !

Пука им. В Турция пенсийте и заплатите им са като в Германия.
    Ако бяха същите, защо в Германия има 5 милиона турски "гастарбайтери"?
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Това е боклук!
    Това е истината :

... пък нека дойдат и 1 милион !
    П.С. Злето (HellKnight) като чуе тоя звук и се насира в гащите !

Ако бяха същите, защо в Германия има 5 милиона турски "гастарбайтери"?
    1) Показваш ми картечница от втората световна, с която бг армията не е снабдена.

2) И у нас живеят германци, това какво трябва да значи?

Да, може би защото в Германия има повече ''свобода''. Със сигурност не са по икономически причини толкова.. 900 европ са мин. пенсии в Турция.

Град
    София
    1) Показваш ми картечница от втората световна, с която бг армията не е снабдена.
    Не е, но може да си купи. Макар и стар дизайн, пак е най-добрата !
    2) И у нас живеят германци, това какво трябва да значи?
    Да, може би защото в Германия има повече ''свобода''. Със сигурност не са по икономически причини толкова.. 900 европ са мин. пенсии в Турция.
    Какво значи ли?
    Защо в Германия работят 5 милиона турци, а в Турция няма и 5000 германци? Сигурно защото заплатите са същите ?!

Само заради свободата ше е шъ знайш !

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Не е, но може да си купи. Макар и стар дизайн, пак е най-добрата !
    Какво значи ли?
    Защо в Германия работят 5 милиона турци, а в Турция няма и 5000 германци? Сигурно защото заплатите са същите ?!

Само заради свободата ше е шъ знайш !
    1) не ни трябват, имаме си достатучно руски, а може би и български. А българския АК-47 също върши работа.

2) Ами според мен главно заради свободата. Свободата Санчо.. свободата. Нали за тва станаха косур войни и искаме ''демокрация''.

Абе човек, Турция е на светлинни години пред нас. Тва под 1000 евро заплати няма. (в градовете) .. да, по-селата има, но поне имат работа.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-26-2016 на 19:17

Голям фен Аватара на Zlennox
    А ти какво учиш в Шотландия и как реши точно там? Имаш ли носталгия? Въобще коя е най-голямата разлика между живота ти там и в България? (без парите)
    Социална антропология със социална политика. Не съм го решавал, израстнал съм тук от 5 годишен. Носталгия нямам, за мен домът е там кадето си в момента, не родното място. Затова немога и да ти дам по-скопосан отговор за носталгия. Чуствам се колкото българин толкова и шотландец, от традиции до празници и разликите между културите като цяло, но бих казал че когато не живееш дълго време някаде връзката започва да се губи.

Разликата е че на запад се проповядва индивидуализма, най-чистата цетка на дивия капитализъм. Моно-култура на консуматорство с никакво покритие. Общество с тъпи ценности. Въпреки че това е видно и в България. Може би също факта че тук вече от 10 години се проповядва соц. национализма от както SNP партията е в управление... бойкова работа са и те доста ама нали са националисти. Немога да ти дам конкретен отговор за разликите щото мога само да говоря от гледна точка на тва че съм си идвал само за 3-4 седмици или това което знам от роднини и новини. Но да, по-голяма иконимика, по-добър стандард.

Ако си кадърен малко и не си мързелив-на тез тука всичко им е на тепсия поднесено-възможности за развитие има бол. Смешно ми става чак като кажат че било трудно да стигнеш 40-50к годишна заплата, при положение че образователната система им е 3-пъти по-лесна като материал и висшето образование в Шотландия е безплатно. Може да са велик народ Британците но обществото им е промито до кокъл, за тва така стана с беркзита.
    Последно редактирано от Zlennox : 11-26-2016 на 20:40

Социална антропология със социална политика. Не съм го решавал, израстнал съм тук от 5 годишен. Носталгия нямам, за мен домът е там кадето си в момента, не родното място. Затова немога и да ти дам по-скопосан отговор за носталгия. Чуствам се колкото българин толкова и шотландец, от традиции до празници и разликите между културите като цяло, но бих казал че когато не живееш дълго време някаде връзката започва да се губи.

Разликата е че на запад се проповядва индивидуализма, най-чистата цетка на дивия капитализъм. Моно-култура на консуматорство с никакво покритие. Общество с тъпи ценности. Въпреки че това е видно и в България. Може би също факта че тук вече от 10 години се проповядва соц. национализма от както SNP партията е в управление... бойкова работа са и те доста ама нали са националисти. Немога да ти дам конкретен отговор за разликите щото мога само да говоря от гледна точка на тва че съм си идвал само за 3-4 седмици или това което знам от роднини и новини. Но да, по-голяма иконимика, по-добър стандард.

Ако си кадърен малко и не си мързелив-на тез тука всичко им е на тепсия поднесено-възможности за развитие има бол. Смешно ми става чак като кажат че било трудно да стигнеш 40-50к годишна заплата, при положение че образователната система им е 3-пъти по-лесна като материал и висшето образование в Шотландия е безплатно. Може да са велик народ Британците но обществото им е промито до кокъл, за тва така стана с беркзита.
    Ехее, ти си Шотландски боец

Ясно.. Носталгия попринцип се поражда от загуба на приятели и роднини, на цялостна среда в която си живял, от хубави спомени, които съществуват, но на друго място. Аз това разбирам под носталгия.

България от 27 години е част от Запада и да, има огромна разлика между по-възрастните и младите хора. Дружността която е съществувала преди, сега е в спомените на по-възрастните хора. В Китай например и до днес режимът им проповядва поликултурата. Като цяло при тях е по-важна общността.. Това от една страна ограничава личното мислене... Ние пък сме в другата крайност. Всеки мисли само за себе си, всеки гони да постига материално пред духовно и допълнително - чалга и силикон за всички.. А голямата либеризация доведоха само до циганизация. Смисъл преди всички са работили, искаш не искаш, сега всички мързелуват. Но като цяло тук е трудно развитието дори за младите, които желаят да работят, защото държата тотално липсва и не са поставени правила. Тоест - търсят се главно хора за мръстната и черна работа. А българите като цяло са се научили да оцеляват напълно сами, без да викат фирма за всяко нещо, тъй като няма и такива, НЯМА И ПАРИ. За всякви неща, все сами. Някой път се прекалява в това отношение.

Тази моно-култура е по-скоро РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-26-2016 на 21:06

Град
    София
    Социална антропология със социална политика.
    Либераст-нищоправец с други думи !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си