Здравейте! Имам проблем с приятелката си и се нуждая от помощ. Тя е на 20, от 15-16 годишна друса амфети. Не зная колко често, не желае да ми сподели, но напоследък много се караме за това, и аз я заплаших, че ако я хвана ще се разделим и тя започна много усърдно да крие. Никога не съм бил в тези среди и искам да знам-след всичките тези години тя със сигурност ли е пристрастена или все още е възможно да го прави рядко и то когато се събере с такава компания-ей така за купона? На моменти ми е споделяла, че не може без да се друса, започва да халюцинира. Друг път със седмици ми се е струвало, че е чиста и не е взимала нищо-храни се адекватно, спи нормално и т.н
Понякога забелязвам някои неща у нея и искам да знам те означават ли, че взимала или може да е просто случайност:
-вдига ми скандали да напълно неадекватни причини, след половин час ми се извинява много горещо
-След скандал ми казва, че е готова дори на раздяла, а малко по-късно твърди, че никога няма да ме остави
-пипа си носа от вътрешната част през 10-20 мин
-клепачите на очите и са подути(трудно ми е да различа, защото понякога дори след сън са и такива)
-компанията и е изцяло такава, като изключим мен, но все пак тя твърди, че се дистанцира от това и когато и предлагат отказва заради мен. (Възможно ли е да има чак такава воля, предвид, че е взимала?)
-студентка е и техните и изпращат доста пари, а тя постоянно остава без една стотинка.
-държи се неуважително към родителите си
-пренебрегва срещите си с мен и ме лъже, за да излезе със свои приятели от тези среди, но въпреки това твърди, че ме обича.
Така след като го написах и за мен истината е очевидна, но искам да чуя и странично мнение. Понякога, когато човек обича, си затваря очите за очевидните неща.Много държа на нея и искам да я измъкна от тази яма, в която се намира. А не зная как. Тя твърди, че няма проблеми с друсането и веднага щом си каже, може да спре. Но доста пъти съм я хващал и уж всеки път е за последно. Пуши трева нон-стоп, но това, според мен, не е големия проблем и не я спирам. Тя живее сама и родителите и не знаят в какво положение е, а аз се колебая дали ще е правилно да им споделя. Моля за съвет по-запознатите от мен как да постъпя. Благодаря ви!