- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тя не иска да и плащам сметката? Защо?
Значи имам приятелка от няколко седмици, и като отидем на кафе и като дойде сметката е нормално момчето да е плати, но мойта приятелка успорва това нещо и казва, НЕ аз ще си е платя.. аз настоявам до последно, но тя си знае нейната.. Някакви идеи защо така следва този пример? И каква е целта и..
БОТЕВ ПЛОВДИВ !!
Просто не й е удобно и не смята, че има нужда някой друг да й поема разходите. Това, че е нормално момчето да плати може да е твое виждане, но не и нейно.
защо да трябва ти да й плащаш сметката?
Ами Мите, например повечето момчета плащат сметките на своите приятелки, и то това си остава като закон, не казвам че е при всички така, но теориите говорят друго.. И за това се питах, дали нещо ще си помисли момичето за мен..
БОТЕВ ПЛОВДИВ !!
и аз съм отказвала и съм си плащала моята част от сметката, неудобно ми е и не виждам защо трябва момчето все да плаща все едно ми е длъжен за нещо, особено в началото на връзката ;д щом си я попитал и тя е настоявала остави я, това не те прави по-малко мъж.
Почти винаги си плащам сама сметката. Няма задни помисли или мотиви зад това - тоест, няма нищо против теб.
Да оставиш мъж от време на време да плати сметката е проява на уважение към него, позволяваш му да се почувства мъж. Не всеки път, но от време на време поне, пък също няма лошо момичето да черпи също.
Ясно е че никой няма нищо против нищо, обаче много грозно понякога става когато момче иска да плати, пък момичето не иска и стават едни леки дърпаници.
И на мен са ми се случвали, и аз преди все държах да плащам, обаче един мъж един ден ми каза ( нещо като мой наставник по бащински) след поредният ми опит да деля сметка ( тогава имах заплата нещо от типа на 600лв и се притеснявах да ми плащат сметката) - че парите за него са просто средство, и че днес той ще плати, аз утре, нямало смисъл от такива дърпаници.
И когато спрях да имам притеснения на тема пари, вече нямах и притеснения да ме черпят + разбира се и аз черпя.
Та мисля, че просто момичето се притеснява. Но щом настояваш, да ти откаже е малко гадно, защото едва ли не не ти дава да направиш жест съм нея.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
ти се радвай докато можеш защото тая радост няма да трае дълго :д
питаш ли на баща ти кво му е да е роб до живот?
Ами в такъв смисъл, да се чуди как да изхрани семейството, да ходи на работа, да купува на лапетата раници и дрехи, да гледа домашните, да плаща сметки, да ходят навън на вечери от време на време, да ги води на море, да се мъчи да се държи добре със съседите колкото и да са нагли и нахални както и родата, и да има сили да е*е жената след всичко това.
Значи като цяло както ми казахте няма да ме направи по-малко мъж, ако не и платя сметката, щом тя това желае.
Сигурно след време може да се промени позицията, аз да платя после тя и така нататък!![]()
Благодаря ви много за мненията, бяха ми от полза!
БОТЕВ ПЛОВДИВ !!
и на мен ми е адски неудобно момче да ми плаща всичко, предпочитам аз да си платя или ако много настоява да го караме по схемата днес аз утре - ти :Д
кво е тва внушение ''някой платил сметката'' значи бил мъж.. без значение 2лв или 200 лв.Аха значи някой чичак с малко изпрани пари в банковата сметка ако ви плаща сметката е мъжNomNomNom Айде да ти видя отговрчето че в една друга тема се гърчеше да спориш с мен на друга тема
![]()
И аз рядко позволявам на мъж да ми плати сметката и бих се съгласила само ако е не повече от 2-3лв.
С приятеля ми сме имали доооста дълги разговори на тази тема. Бяхме заедно над 6 месеца, когато стигнахме до консенсуса с редуването на плащането. По принцип съм от хората, за които не е проблем да платят сметката дори на цялата маса и съм го правила не един или два пъти с приятелки, но да ми плащат на мен, най-вече ако става дума за ново гадже или просто приятел - трудно, много трудно ...
Въпрос на разбиране и възпитание![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Единственото, което ще ви кажа е, да не се чудите защо приятелят ви не поема инициатива, имате чувството, че не ви е опора и в един момент започне да си губи и ерекцията. :д
Разбира се, че е нормално да се дели ( когато и двамата са млади, и нямат много средства), но мъжът трябва да се оставя да почерпи, като жената може да почерпи нещо в замяна следващият път.
Така например, ако те изведе на вечеря, можеш да му кажеш - благодаря ти за вечерята, беше прекрасно ( можеш да го кажеш и като се разделили сметката офц, но ако той е ПОЖЕЛАЛ и ДЪРЖАЛ да плати, то така тъкмо заслугата ще е изцяло негова).
И после може да се похвали на приятелите си, че е завел приятелката си на вечеря еди къде си и т.н.
@deStroyeR_ , ако си мислиш, че изобщо ще коментирам, просто се радвам, че във всекидневието си съм благословена да не срещам спрели хора като теб - на интервюто за работа пускат и тест за интелигентност :д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Благодаря за комплимента, мислиш че с обидата на лична основа ще отклониш темата че обичаш да ти бъде плащано от чичковци с малко парички в офшорни сметки и естествено, че това са мъже за теб.Не знам дали има тест за интелигентност но трябва да ти правят тест за курвеност не на работа а изобщо хората които може би се занимават се теб (обречени са )
Най вероятно приятелката ти просто иска да ти покаже, че може и сама да се грижи за себе си и ако има свои финанси ми се струва съвсем в реда на нещта да ги ползва както намери за добре. Това, че мъжете трябва да плащат сметките е доооста остаряло схващане. Ако тя не иска не я насилвай.