.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25
    Супер фен Аватара на tochko

Question Относно нормативите в училище

Здравейте,

Наближава края на срока, та дойде време за неприятните нормативи по физическо в училище. След около месец ще започнем да ги покриваме, така, че през май е времето да се подготвя специално за лекоатлетическите дисциплини и най-вече крака. Имам проблем най-вече със скок на дължина, 50, 600 метра. За тези които ще ме хейтнат че не съм правил крака, искам да спомена, че имах и все още имам проблем със коляното което ми пречи доста на физическата подготовка.

Ето и какви планове правя

Освен стандартните тренировки 4 пъти седмично, (които вече преминават от сила към интензивност и чистене) ще вкарам и една допълнителна, която ще е съсредоточена от кръста на долу. Възнамерявам да заложа на следните упражнения:
    -бягане по линии, още познато като совалки
    -2 30 метрови спринта с 2 15 ходом между тях с тразтръскване=1 обиколка на игрището (надявам се да постигна 20-30 обиколки)
    -спринт на място, 30 секундни серии
    -клек с тежест пред врат с отскок. в случая смятам че е добре повторенията>тежестта
    -ножица

разбира се, ще упражня и и точните изисквания на норматива

Друга част от нормативите, за която искам да съм подготвен, е хвърлянето на топка с две ръце и гюллето. И двете изискват голяма мобилност на ставите, и смятам да заложа на максималната сила в разгъвачите на ръцете. Ако някой се сеща за нещо по различно от обичайните упражнения във фитнеса, моля да сподели.

Освен на физическата, знам че ще трябва и да подобря техниката във всичко.

Моля, ако се сещате, за каквито и да е упражнения и методи които ще са ми в полза, моля коментирайте
    Благодаря Ви за вниманието

Мега фен Аватара на Rakshy
    Да скачаш с лоста от front rack е лошо и трудно, смисл ако няма да го тласкаш над главата ще ти е леееко трудно.

Мисля, че просто ти трябва бягане на по-големи разстояния. Смисл гони по-бавното бягане за повече време. Вместо да се въртиш около 1км, цели се към 2-3-4 км.

Пробвай лег пресата. Тя е добър вариант. + малко работа за прасеца.

Мога да ти дам пример с мен: бях дебел и скачах супер малко - 1.70 в 6ти клас, ако правилно помня. Лятото карах колело и като се върнах в 7ми клас скочих 1.90 някъде +-, но беше под 2м. След това беше в застой малко и като почнах фитнеса се качи малко до 2.20 +-. Когато почнах да наблягам на трибоя, скока стана 2.50-60, ако имам малко по-добра техника може би 2.70.
    От това изводите са следните - трябва ти голям брой повторения с възможно най-големи кг. Пробвай quat every day. Скока ти ще избухне

Никога не съм тласкал гюле, но за топката знам че ти трябват гърди+гръб+трицепс. Плувкиня от класа ми прехвърля скалата => гърба е най-ключов май.
    Упражнение: Pullover

Да за пулоувър си струва да опитам, и клек пред врат но без скок. Към него се насочих защото товари доста чисто квадрицепса, подобно на скока на дължина. Какъв тип клек си правил ти ракши?
    Последно редактирано от tochko : 05-05-2015 на 21:53

Секъв :Д :Д Главно Highbar, просто това ми беше "стила". И преден правих. И двете са добра опция.

Има едно друго нещо: преди като играх баскетбол навсякъде ни казваха "скока идва от прасците", имаш ли добри прасци ще забиваш. Т'ва беше целта - да забиеш. Колко "програми" за прасец правихме само ние си знаем Кой кво прави винаги ще има 1-2 да правят calf raises до коша. И след толкова години осъзнах -- скока не идва от прасеца. Идва от целите крака, главно квадрицепсите и задника.
    Много е важно да клякаш до долу. Под parallel. Ако мобилността ти не го позволява, тогава се съсредоточи върху това преди тренировка.

А какво мислиш за спринтовете и совалките? Би трябвало да помогнат за 50-те метра

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Какви са ви нормативите? По принцип за гимназиална степен са не повече от 7сек за 50м, 2.20м + за скок и т.н.
    Такива се покриват от всички, които не са тюфлеци.

Цитирай Първоначално написано от Тромбоцит Виж мнението
    Какви са ви нормативите? По принцип за гимназиална степен са не повече от 7сек за 50м, 2.20м + за скок и т.н.
    Напълно си прав, но аз доста скоро излязох от групата на тюфлеците и лекоатлетическите дисциплини все още са ми слабост.
    Личните резултати от началото на годината са :
    600м-140сек
    50м-7,6сек
    дълъг скок-205(постигал съм и 230но това беше преди 2 години, когато бях доста по-лек)

Целя се съответно в 130-120сек/<7,00/>220

Гюлле тласкам едва втора година подред, но спрямо миналата имам 2 метра напредък. Най-добрия ми резултат е ~8,5 а аз целя девет.

Цитирай Първоначално написано от Тромбоцит Виж мнението
    Не баш. За пример веднага: момче, което е на 5кмрън бяга за 23 и малко скача под 2 метра.. Момче 1.90 на ръст скача 2.20..
    Секви хора има.

А иначе да, совалките помагат и спринтовете са си спринтове.

Супер фен Аватара на Юлиян
    Тия нормативи са гадни наистина. Мразя физическото имах само 2-ки първия срок сега втория съм по-добре имам 1 двойка и 2 тройки дано имам 3 по физическо за годината!!!!!!!!

Цитирай Първоначално написано от Юлиян Виж мнението
    Тия нормативи са гадни наистина. Мразя физическото имах само 2-ки първия срок сега втория съм по-добре имам 1 двойка и 2 тройки дано имам 3 по физическо за годината!!!!!!!!
    А аз се стремя към 5 на нормативи и като закърпя с други упражнения с които съм по-добър да ми остави 6. От 8 клас имам пет само по физическо и смятам да поправя грешката

"... you do a couple things, you are not good at any of them..."

Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    "... you do a couple things, you are not good at any of them..."
    Брат ако в средното училище съм добър само в една определена област, независимо каква, нали се сещаш, че след определено време нямам никаква опция да я променя. За жалост се налага да съм добър във всичко, за сега добър ми стига

Да бе, знам. Просто, за да си наистина добър в нещо трябва да зарежеш до някъде останалите, това казвам. А пък и в училище оценките са доста така нереални, imo. По-натам осъзнаваш как може би предмети като географията и информатиката са ти доста безполезни

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Да бе, знам. Просто, за да си наистина добър в нещо трябва да зарежеш до някъде останалите, това казвам. А пък и в училище оценките са доста така нереални, imo. По-натам осъзнаваш как може би предмети като географията и информатикатa са ти доста безполезни
    What.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    What.
    what what

Да бе, знам. Просто, за да си наистина добър в нещо трябва да зарежеш до някъде останалите, това казвам. А пък и в училище оценките са доста така нереални, imo. По-натам осъзнаваш как може би предмети като географията и информатиката са ти доста безполезни
    А математиката историята и рисуването къде ги пропусна?

Рисуването е само в 8ми клас мисля или пък беше и 9ти, не помня Историята е интересна, а от математиката няма спасение

е то всеки "нормален" отличник си знае, че по някои работи не е за 6 ама я има. Така аз :Д

Ако учиш в Музикалното и останещ там до 12 клас осфен главно музика солфежи и инструментал и пеене си учиш всичко но слава богу от 11 клас ти одпадат опвечето предмети и на тяхно място идват солфежа пеенето свиренето и другите там неща свързани със музиката

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Юлиян Виж мнението
    Ако учиш в Музикалното и останещ там до 12 клас осфен главно музика солфежи и инструментал и пеене си учиш всичко но слава богу от 11 клас ти одпадат опвечето предмети и на тяхно място идват солфежа пеенето свиренето и другите там неща свързани със музиката
    И после след 12кл нищо нормално не можеш да запишеш, а матурите взимаш едва едва.
    Добре, че нашите не ме пуснаха в музикалното.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Добре, че нашите не ме пуснаха в музикалното.
    Добре за кой, за теб, за вашите или за музикалното ?

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Добре за кой, за теб, за вашите или за музикалното ?
    За мен :д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

anonymous708973
    Guest
    Или за всички накуп? (Както е в моя случай )

абе прави сте всъщност, инструменталистите май не ги пробваха да пеят, съответно могат да донесат болка за ушите, ако не ползват правилния инструмент :д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Аз сега ще се пробвам там не заради музиката а защото е елитно и не ти гледат успеха а само резултата от изпита рповерка на способностите , т.нар ПС

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си