- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Специалистите по зодиите да отговарят
Аз казвам напълно сериозно, че за мен професията психолог е равнозначна на врачка/ясновидец/измамник.
Няма смисъл да обяснявам повече, видял съм много повече от вас такива, видял съм ги що за стока са и колко много знаят, една циганка на панаир е много по-добра от тях.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Не намесвай България, в щатите са десет пъти по-зле от нас.
Парите са едно на ръка, аз ги гледам и как точно работят и на каква база стигат до изводи, които ти ги дават като решение на даден проблем. Бил съм при някви така наречени светила, то е обида за олигофрените да ги нарека и тях такива, защото олигофренията вече е болест, а тия уж са здрави.
Е, тук вече говорим за друго.
Голяма част от тях са шарлатани, но това не значи, че може да се отрече всяко едно нещо, което е обект на психологическите изследвания. За мен професия психолог няма, малко или много почива на някакви интуитивни умения и 1000 книжки не помагат особено за развитието им.
Приключвам по темата, че е отнесена и обширна, викам да си начешете крастата и да пуснете упътване как се прави натална карта :Д
и двамата говорите некомпетентно.
какво значи "за мен професия психолог няма", откъде знаеш к'во се учи, колко книги се четат и дали е на база интуиция. особено съвременната психология.
честно.
ако е емоционална причината, разбирам ви, не се опитвайте обаче да я рационализирате.
не уважавате дисциплината, нито професията и т.н. - в това няма лошо, но не се опитвайте да звучите научно по въпроса
както съм си говорила с ричи-бичи на лично, съм леко разочарована от дисциплината и от екземплярите й (и аз!), но дори това не ми позволява да се изказвам толкова категорично .. или ако го правя, бих отбелязала, че е на база вярвания, емоции, не обективизъм.
Казах почти същото като теб. Уважавам дисциплината, но смятам, че не е професия поради необятността си. Професията асоциативно ми е с по- тесен мащаб просто и я свързвам малко или много с праволинейност и константност, каквито в емоциите, поведението и реакциите на хората невинаги са налице.
Не се опитвам да звуча научно, това ми е ежедневният жаргонен изказ.
Така де, не претендирам за пълна адекватност, позволявам си да обсъждам, тъй като не съм на 100% боса в сферата.
Смятам, че подчертаното изключва хипотезата за обективизъм.
Последно редактирано от therichbitch : 06-18-2015 на 21:53
Папито вярва само на Путин, на никой друг. Така че щом го казва, значи всички са шарлатани.
Не се сърдете за спама, но не съм компетентен по тая тема ;д. Блаб щеше да ме прави believer, ама...
дам ричи и аз малко оувър риактнах.![]()
би ли разказал повече? наистина ми стана интересно
уважавам личния опит![]()
ще кажа само, че всеки избира колко широк да бъде хоризонтът му и от колко извора да черпи информация.
аз съм любопитна и обичам да изследвам всички възможни полета.
изобщо не се наемам да доказвам на никого нищо, убедила съм се, че знанията се разтварят пред нас и ни достигат тогава, когато сме готови/узрели за тях. от мен - толкова.
//била съм от другата страна, присмивала съм се и аз, та затова си позволявам този коментар;
(Предс)казали са му, че във форума ще срещне голямата си любов, затова е ядосан на ясновидците.
.
Последно редактирано от Blab : 06-18-2015 на 22:14 Причина: по-натам
никога
blab, не го приемай като присмех!
П.П. Защо премахна линка? Щях утре да го прочета.
Последно редактирано от therichbitch : 06-18-2015 на 22:19
Я, не мога да се въздържа да не го спомена. Това вярно ли е наистина? За първи път виждам някой да търси така усилено вниманието на папагала, визирам Корб, а той така да го игнорира подминавайки го постоянно като бърз влак малка гара.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Не е вярно. Наскоро ми обърна внимание. Пък и на мен не ми пука дали ми обръщат внимание, знам си своето. Малко съм латерна аз ;д.
Не е било така, аз знам как е било.
Отишъл наш папугай на психолог, за да му кажат защо не се разбира с хората. И психологът му казал:
-Това е така, защото си много циничен и безчувствен.
-Не е вярно! Аз съм такъв, защото съм самотен! Майната ви! - отсякъл папугай и напуснал кабинета.
И така при следващия, по-следващия, още по-следващия и още по-по-следващия същата картинка.
Само не знам преди или след лоботомията е започнало всичко това.
bitch, сега ми е любопитно да ти видя картата.
гледала ли съм я? (като на по-голямата част от форума:Д)
като не вярваш, че съдържа информация за личността ти, би ли я споделила?
Blab, Не си.
Какво трябва да споделя, за да я направиш/направя/гледаш??
(Не си чела назад в темата. Казах, че ми е интересно да чета и откривам реални черти у мен и хората около мен, но не искам да залитам в сляпо осланяне на зодиите. Просто никакъв шанс да срещна човек, да ми е интересен и да се разбираме ок и да го отпратя заради картата му/зодията/аспекти/домове)
PS. Преди 2 години бях те питала, ти ми отказа, а аз не обичам да ми отказват
Ще ми е интересно, де )
Последно редактирано от therichbitch : 06-18-2015 на 22:26